Home » Valencia » Bezienswaardigheden van Valencia › Spanje


De tien meest interessante bezienswaardigheden van Valencia.

Bezienswaardigheden van Valencia - De tien meest interessante bezienswaardigheden van Valencia. Hier vindt u leuke informatieve informatie over de bezienswaardigheden van Valencia. Wat is er te doen en te zien in Valencia, zoals kunst, cultuur, museums, monumenten in Valencia, en nog veel meer!Bezienswaardigheden in Valencia

Houdt u van moderne kunst of klassieke kunst of misschien wel van beide. Er zijn in Valencia diversen museums. Houdt u van de klassieke schilderkunst ga dan naar "Bellas Artes" hier kunt u genieten van de schilderkunst van onder ander  Velazquez, Goya en Ribalta maar hier vindt u ook een collectie beeldhouwkunst. Voor moderne kunst gaat u naar het IVAM dit is een museum voor moderne kunst. Wilt u eens zien hoe Valencia ooit is opgebouwd door de Romeinen die het Valencia in 138 voor Christus hebben gesticht, dan kunt u onder andere dat kunt u eens gaan kijken in het L’almoina.

 

Het historisch Centrum van Valencia

Het Sommige mensen bezoeken eerst het hypermoderne complex "futuristische Ciudad de las Artes y las Ciencias" in het Nederlands "Stad van Kunst en Wetenschap". Voordat ze de historische binnenstad gaan bezichtigen. Het historisch centrum van Valencia  heeft een rijk verleden, maar is ook een levendig en sfeervol centrum, met oude kerken, leuke poorten en heerlijk gezellige terrasjes.


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


De meest interessante bezienswaardigheden van Valencia

De drie mooiste pleinen
in het centrum van Valencia liggen drie mooie pleinen. Komt u van het station, dan is het eerste plein dat u tegen komt, Plaza del Ayuntamiento. Dit plein is zowel het grootste als het  belangrijkste plein van Valencia hier wordt jaarlijks in maart namelijk Fallas gevierd. Aan dit plein liggen prachtige gebouwen, zoals het gemeentehuis en het postkantoor. Als u verder Loopt in noordelijke richting, dan komt u vanzelf bij Plaza de la Reina . Hier bevindt zich ook de kathedraal. Om de hoek van dit plein ligt Plaza de la Virgen. Plaza de la Virgen misschien wel het  mooiste plein van de stad Valencia.

De Kathedraal van Valencia
De kathedraal van Valencia is gebouwd tussen 1262 en 1356. De kathedraal gebouwd in barokke stijl maar ook zijn de gotische en Romaanse stijl  duidelijk zichtbaar.Wat de kathedraal een indrukwekkend uiterlijk geeft. De kathedraal van Valencia is toegewijd aan de Heilige Maagd Maria. IN de kathedraal zijn veel objecten uit de oudheid te vinden zoals de Heilige Graal.


De beste tours & activiteiten in Valencia


Eixample
Dit een typisch en authentieke wijk in Valencia de enge steegjes brengen je terug in de tijd van Art Nouveau. Hier vindt u chique winkels en boetiekjes, maar ook de ketens afgewisseld met knusse winkeltjes. Wat zeker een bezoek waard is in deze wijk  is het treinstation ‘Valencia Estació del Norte’. De binnenkant van het station is prachtig bewerkt met mozaïek en keramiek. Station Valencia Estació del Norte ligt niet ver van  Plaza de Toros en Plaza del Ayuntamiento.
       
Ciutat de les Arts i les Ciències
Dit cultuur en wetenschappelijk centrum is een lust voor het oog. De bekende architect Santiago Calatrava is verantwoordelijk voor dit stukje moderne kunst in de rivierbedding van de Turia rivier. De bijzondere vormgeving trekt direct je aandacht. In het complex vind je het operagebouw ‘El Palau de les Arts Reina Sofía’, een bioscoop, planetarium, het wetenschapsmuseum ‘El Museu de les Ciències Príncipe Felipe’ en een Oceanium. Via een lange promenade kom je langs alle musea en een botanische tuin met palmbomen.   

 

Strand van Malvarossa
Valencia mag zich gelukkig prijzen met mooie lange zandstranden. Een populair strand? Playa La Malvarossa. Het strand is breed, het zand is fijn en de zee wordt langzaamaan diep. Ben je ook graag een beetje actief tijdens een dag strand? Op het strand van Playa La Malvarossa liggen meerdere volleybalvelden die je gratis kunt huren. LOceanogràfic
Dit Oceanium van de stad Valencia is gelegen in het cultuur en wetenschappelijk centrum ‘Ciutat de les Arts i les Ciències’. Het aquarium, wat is ontworpen door Santiago Calatrava, omvat negen watertorens met daarin gedeeltelijke kopieën van verschillende Oceanen en alles wat daarin hoort. Er zijn zeehonden, dolfijnen, watervogels, pinguïns, pelikanen, walrussen, en verschillende soorten haaien.
       
La Lonja de la Seda
Aan de Plaza del Mercado ligt de 15e eeuwse zijdebeurs. De naam zijdebeurs komt uit de tijd dat hier volop zijde werd verhandeld. Het gedeelte waar de vierkante toren staat, had onder andere de functie van gevangenis. Het gebouw wordt beschouwd als één van de mooiste uit de Europese civiele gotische architectuur     

Plaza de Toros
Tussen 1850 en 1860 is Plaza de Toros ‘plein van de stieren’ gebouwd. Al vele jaren worden in deze zeer grote “arena” de onder de Spaanse zeer gewilde stierengevechten gehouden. Wie wel eens in Rome is geweest, zal waarschijnlijk de overeenkomst met het Colosseum hierin terug zien. Hoewel er nog altijd stierengevechten worden gehouden, wordt het steeds vaker gebruikt voor concerten en en andere festiviteiten.  

Turia Park
Tot 1957 stroomde de rivier Turia door Valencia, maar ondertussen loopt de rivier via de zuidkant van de stad de Middellandse zee in. In de rivierbedding ligt ondertussen het prachtige Turia park, dit negen kilometer lange park bestaat uit verschillende zones. Het Jardines de Turia is het bekendste en grootste park van Valencia en een geliefde plek van de Valencianen.
       
Mercado Central
De Mercado Central is een van de meest bezochte gebouwen in Valencia. Het is de oudste overdekte markt van Europa die nog in werking is. Het gebouw is representatief voor de handel en technologie begin 20ste eeuw in Valencia. De koepel is gemaakt van ijzer, kristal en keramiek en is zo'n 30 meter hoog. De twee zijvleugels zijn gemaakt van ongepleisterde baksteen, bewerkt met steen en keramiek. De markt is geopend van maandag t/m zaterdag van 8.00 - 14.30 uur. 


Voordelige vakanties naar bruisend Valencia