Ontdek Spanje »  Openbaar Vervoer Valencia 


Openbaar Vervoer in Valencia

Openbaar vervoer Valencia - Het openbaar vervoer in Valencia is goed georganiseerd zowel binnen de stad als in de provincie. Binnen de stad en de provincie Valencia zijn vele mogelijkheden om je snel te verplaatsen. Vanaf Valencia Airport kun je goed met de metro naar het centrum van Valencia reizen.Als je binnenkort op vakantie naar Valencia gaat en je zoekt informatie en tips over reizen in en naar Valencia, dan vind je op deze pagina veel handige informatie en tips over het openbaar vervoer

 

Vliegtuig

De luchthaven van Valencia ligt 20 minuten van het centrum van de stad als je gebruik maakt van de metro. De vlucht naar Airport Valencia duurt rond de 2 uur en 20 minuten vliegen. 

 

Vliegtickets

Voor een stedentrip of korte vakantie naar Valencia neem je het beste het vliegtuig.  Welke vliegmaatschappijen vliegen  rechtstreeks naar Airport Valencia? Rechtstreeks naar Valencia vliegen vanaf Amsterdam Transavia, Vueling, Iberia en KLM, vanaf Eindhoven vliegen Transavia en Ryanair rechtstreeks op Valencia. Vanaf Brussel Charleroi vliegt Ryanair rechtstreeks Valencia. 

Zoek je meer informatie over vervoer tussen de luchthaven van Valencia en het stadscentrum van Valencia:

 http://www.aena.es/en/valencia-airport/public-transport.html

Auto huren in Valencia

Voor een stedentrip of korte vakantie naar Valencia? Via SunnyCars regel je, je autohuur tegen een leuke en aantrekkelijke tarieven. Auto huren in Valencia

Spanje autohuur
 

Hotels in het centrum van Valencia

Zoekt u een leuk en goed hotel in Valencia? Bruisend Valencia heeft de beste en de leukste hotels in Valencia voor je op een rijtje gezet. Deze hotels in het centrum van Valencia hebben allemaal een gunstige ligging wat betreft de bezienswaardigheden in Valencia. En geeft je HIER een overzicht van de beste hotels in Valencia met een goede prijs kwaliteit verhouding. 

Booking.com

Reizen met openbaar vervoer in Valencia 

Het openbaar vervoer in en naar Valencia is goed geregeld zowel van Bussen, Tram, Metro en Taxi, ook het vervoer van het vliegveld vice versa stad is prima. In het centrum is alles goed te voet te bereiken en de rest rond het centrum en omgeving is heel goed met het openbaar vervoer te bereiken. Er is zowel een goed busnetwerk als een metronetwerk. Je kunt via de hal van Airport Valencia ( begane grond) direct met de metro, rode lijn 3 en groene lijn 5, naar het centrum reizen. De afstand is ongeveer 10 kilometer zodat je in 20 minuten in het centrum bent. De metro en bussen rijden niet meer vanaf middernacht,  ’s nachts rijden er wel nachtbussen maar die rijden wel minder vaak.

 

Metro in Valencia
De metro is de beste manier om te reizen als je lange afstanden moet afleggen. De metro rijdt op regelmatige tijden en is makkelijk te gebruiken. Er zijn 9 lijnen, 3 daarvan zijn trams. Trams zijn iets langzamer, maar nog steeds heel efficiënt én ze rijden bovengronds. Lijn 4 en Lijn 6 zijn de beste lijnen om snel het strand te bereiken.

 

Een enkel kaartje voor één zone kost €1,50 (je zult meestal maar in een zone reizen, tenzij je naar het vliegveld gaat). Als je denkt dat je de metro vaak gaat gebruiken, is het verstandig om een 10-rittenkaart, ofwel bonometro, te kopen voor €7,20. Je kunt zo’n rittenkaart kopen in het metrostation (bij een ticketautomaat of bij de balie), of in een erkende winkel met een bonometro-sticker op de deur.


openbaar vervoer Valencia

Er rijden vijf lijnen door het stadscentrum; Lijn 1, 3, 5 en 9. Lijnen 3, 5 en 9 komen langs belangrijke haltes zoals het centraal station Estación del Norte, ook wel Estació del Nord genoemd in het Valenciaans (halte Xàtiva), en Colón, een populaire winkelstraat in het centrum. Om het Joaquín Sorolla-treinstation te bereiken, kun je een shuttlebus nemen vanaf Xàtiva, vanwaar je binnen 10 minuten naar het station loopt, of neem Lijn 1 of 7 (en stap uit bij Bailén of Joaquín Sorolla/Jesús).

 

Om naar het strand te gaan neem je tramlijnen 4 of 6. Om naar de Stad van de Kunst en Wetenschap te gaan, kun je Lijn 3 of 5 nemen, stap dan uit bij Alameda, en wandel nog zo’n 15 minuutjes.

Kinderen jonger dan 10 jaar reizen gratis met een volwassene mee (maximaal 2 kinderen per volwassene).  

Valencia tourist Card

De tourist Card

Het ligt er een beetje aan wat je plannen, interesses en voorkeuren zijn. Hier hebben we de voordelen en nadelen op een rijtje gezet.

De kosten van een Valencia Card

Met de Valencia Tourist Card heb je het  recht de gehele dag onbeperkt van het openbaar vervoer gebruik te maken en je krijgt  kortingen op bezienswaardigheden en verschillende restaurants.

Hier de prijzen van de Tourist Card.

1dag – € 15,00

2dag – € 20,00

3dag – € 25,00

 

Kosten van de bezienswaardigheden en restaurants in Valencia

Met de Tourist Card krijg je diversen kortingen bij zowel bezienswaardigheden als restaurants. Maar de meeste prijzen van bezienswaardigheden in Valencia liggen tussen 0, gratis tot € 5,00. Behalve het Plaza de Toros en de Ciudad de las Artes y de las Ciencias. 

Verder zijn het hoofdzakelijk toeristische restaurants die aan de kortingsactie van deze Tourist Card deelnemen. 

 

Conclusie

Daarom is het misschien handiger een buskaart te kopen, een fiets te huren voor een paar dagen, of/en voor een metrokaart te kiezen. Op zondag zijn de meeste bezienswaardigheden gratis te bezichtigen. Wil je de Valencia Tourist Card toch wel willen hebben, dan KLIK HIERBussen in Valencia
Bussen zijn een goede manier om te reizen als je goed de weg kunt vinden in de stad, of als je handig bent met online kaarten en de GPS van je telefoon. Het busnetwerk van Valencia is uitgebreid, waardoor je dus snel en ver kunt reizen. Een enkeltje kost €1,50, of je kunt een 10-rittenkaart kopen (bonobús) voor €8,50, waarmee je onbeperkt kunt overstappen binnen één uur. De Bonobús-kaart kun je kopen bij erkende winkels, deze hebben een sticker op de deur die aangeeft dat zij deze kaarten verkopen. Je kunt de kaart in die winkels ook opladen.

Kinderen jonger dan 5 jaar reizen gratis met een volwassene mee (maximaal 2 kinderen per volwassene).  

openbaar vervoer Valencia

Fietsen in Valencia
Het fietsverhuur programma van Valencia is heel succesvol en erg handig als je in de stad durft te fietsen. De stad is bijna overal vlak en het weer is het hele jaar door goed, dus je kunt makkelijk met de fiets de stad doorkruisen! Je ziet overal in de stad de blauwwitte Valenbisi fietsen, en er zijn ook veel fietsstations waar je ze kunt huren en terugbrengen.

Het werkt als volgt: je koopt een kaart bij een van de machines bij het fietsstation, druk op het scherm, volg de instructies, en pak een fiets. Het is eigenlijk heel gemakkelijk!

Toeristen kunnen er ook voor kiezen om een weekpas te kopen voor €13,-. Hiermee kun je een week lang onbeperkt een fiets huren, en je kunt de fiets terugbrengen naar een van de vele stations in de stad.

De eerste 30 minuten zijn gratis, en naar een plek in de stad fietsen duurt niet eens zo lang. Maar als je de fiets langer nodig hebt, kost de volgende 30 minuten €1,-, of zo’n €3,- per elke extra 60 minuten. Op de Valenbisi-website vind je een kaart met fietspaden in de stad. Onthoud dat je níet op de stoep, maar wél in voetgangersgebieden mag fietsen, als je maar op de voetgangers let en voorzichtig bent.

Ontdek Valencia eens op een andere manier, ontdek Valencia op de fiets met Nederlandstalige gids. of huur een fiets

Taxi in Valencia
Er zijn taxi’s in overvloed, en een taxi is de beste manier om ’s nachts door de stad te reizen, maar het is ook het meest dure vervoersmiddel. Helaas is er geen Uber-dienst of een vergelijkbaar alternatief in de stad (taxichauffeurs in Spanje zijn sterk gekant tegen deze bedrijven, en hebben dat ook goed laten horen!).

Je kunt de officiële openbaar vervoer-websites van de stad bezoeken voor meer informatie, en om je reis te plannen, via deze links:

Trein

In de provincie Valencia kun je de dorpjes en steden met de trein goed bereiken. De prijzen verschillen naar afstand . Op de website van Renfe bestaat de mogelijkheid ook online tickets te kopen. Als je vroegtijdig  boekt worden er zeer aantrekkelijk trein kaartjes aangeboden wat de prijs betreft. Voor meer info kijk op Renfe

 

De Toeristenbus in Valencia

Wil je in korte tijd veel zien dan is toeristenbus handig en zeker als je niet al teveel wilt lopen! Wil jij in Valencia gebruik maken van de toeristenbus? Dan vind je op deze pagina Toeristenbus alle informatie.

Misschien ook interessant in Valencia:


Bron: Tix.nl     |    Author: Inés Benlloch