Ontdek Spanje » Valencia » Openbaar vervoer in Valencia 


Openbaar Vervoer in Valencia

Openbaar vervoer Valencia - Het openbaar vervoer in Valencia is goed georganiseerd. Binnen de stad en de provincie Valencia zijn veel mogelijkheden om je snel te verplaatsen. Vanaf Valencia Airport kun je goed met de metro naar het centrum van Valencia reizen.


Openbaar vervoer vanaf het vliegveld

Metro

Het eerste openbaar vervoer waar de meeste mensen mee te maken krijgen is de metro. Men reist namelijk vanaf het vliegveld met de metro naar het centrum van de stad Valencia. Ga naar de begane grond van de terminal van het vliegveld en reis met de rode lijn 3 of de groene lijn 5 naar het centrum. De 10 kilometer overbrug je in ongeveer 25 minuten. De meeste mensen reizen met de groene lijn 5. Iedere 15 minuten vertrekt er een metro. De kosten zijn €4 plus een toeslag voor de kaart (€1 of €2).

Bus

Je kunt vanaf het vliegveld ook met de bus naar de stad reizen. Buslijn 150 kost slechts €1,45! De bussen rijden iedere 30 minuten en de reistijd is zo'n 40 minuten. De bus heeft veel meer stops dan de metro, zoek dus even uit welke 'stop' het dichtste bij jouw hotel ligt.


Metro in Valencia

De metro is de beste optie voor langere afstanden in Valencia. De 9 lijnen zijn niet allemaal ondergronds, 3 zijn er trams. Deze zijn bovengronds en iets langzamer dan de metro. Snelle tip voor als je naar het strand wilt: pak dan lijn 4 of lijn 6! De lijnen door het centrum van Valencia zijn lijn 1, 3, 5 en 9. Het centrale station Estación del Norte is belangrijk in de stad. Verder heeft het Joquín Sorolla-station een treinverbinding. Lijn 1 en 7 stoppen daar ook.

Kaartjes

Een kaartje van de metro van Valencia kost per zone €1,50. Ga je de metro vaker gebruiken? Koop dan een 10 rittenkaart oftewel een bonometro voor €7,20. Deze kun je op de stations kopen of in de kiosks op straat. Kinderen onder de 10 jaar oud reizen gratis met een volwassene mee! Per volwassene geldt er dan wel een maximum van 2 kinderen.

openbaar vervoer Valencia

Bussen in Valencia en kaartjes

Bussen in Valencia zijn erg handig! Het is een uitgebreid busnetwerk met onder andere elektrische bussen. Een enkel ticket kost €1,50 en er is ook een 10rittenkaart, bonobús voor €8,50 waardoor je dat er alweer na 6 ritjes uithebt! De bonobús kun je kopen in de stations, maar natuurlijk ook in de kiosks op straat. Net als bij de metro is het als volwassene oke om gratis kinderen bij je te hebben (max. 2 kinderen), de maximumleeftijd is in de bus echter 5 jaar. De bus is een van de goedkopere vormen van openbaar vervoer in Valencia.


Vliegtuig naar Valencia

De luchthaven van Valencia ligt 20 minuten van het centrum van de stad als je gebruik maakt van de metro. De vlucht naar Airport Valencia duurt rond de 2 uur en 20 minuten vliegen. 

Voor een stedentrip of korte vakantie naar Valencia neem je het beste het vliegtuig.  Welke vliegmaatschappijen vliegen er rechtstreeks naar het vliegveld Valencia?

  • Vanaf Amsterdam Schiphol Airport: Transavia, Vueling en KLM.
  • Vanaf Eindhoven vliegen Transavia en Ryanair rechtstreeks op Valencia.
  • Vanaf Brussel Charleroi vliegt Ryanair rechtstreeks Valencia. 

Hotels in het centrum van Valencia

Zoek je een leuk en goed hotel in Valencia? Het bruisende Valencia heeft erg goede hotels in het centrum; leuk en betaalbaar! Alle hotels zijn aangesloten bij booking.com dus via hen vind je ook de beste hotels!

Booking.com

De Valencia Tourist Card

Valencia is een van de steden waar een Tourist Card ook echt geld bespaard. Je hebt de hele dag korting op het openbaar vervoer (vliegveld inbegrepen!), kortingen op bezienswaardigheden en aangesloten restaurants. De prijzen van de Tourist Card zijn ook niet verkeerd!

  • 1 dag – € 15,00
  • 2 dag – € 20,00
  • 3 dag – € 25,00

Het ligt er een beetje aan wat je plannen, interesses en voorkeuren zijn. Hier hebben we de voordelen en nadelen op een rijtje gezet.

Kosten van de bezienswaardigheden en restaurants in Valencia

Met de Tourist Card krijg je diversen kortingen bij zowel bezienswaardigheden als restaurants. Maar de meeste prijzen van bezienswaardigheden in Valencia liggen tussen gratis en € 5,00. Uitzonderingen zijn het Plaza de Toros en de Ciudad de las Artes y de las Ciencias. De restaurants die meedoen met de Valencia Tourist Card zijn voornamelijk toeristische restaurants. Maar dat zegt natuurlijk niet dat het eten niet lekker is!openbaar vervoer Valencia

Auto huren in Valencia

Voor een stedentrip of korte vakantie naar Valencia? Via SunnyCars regel je, je autohuur tegen een leuke en aantrekkelijke tarieven. Auto huren in Valencia.

Spanje autohuur

Fietsen in Valencia

Fietsen in Valencia is de meest sportieve manier van 'openbaar' vervoer. Je kunt eenvoudig fietsen huren bij de fietsenverhuurders. Vervelend is het echter wel als de fietsen op zijn, of de service niet zo goed. Daarom kun je het beste fietsen huren bij Bajabikes, dan weet je zeker dat je goed zit! Bajabikes werkt samen met Nederlands personeel.

Er zijn ook openbare huurfietsen die je als openbaar vervoer kunt nemen. Dit is echter veelal bedoeld voor residenten. Weekpassen zijn beschikbaar voor €13. Anders kun je ook fietsen per uur huren. De eerste 30 minuten gratis en dan bijvoorbeeld €3 per extra 60 minuten. De Valenbisi-website kan je meer uitleggen. 


Taxi in Valencia

Je kunt in Valencia natuurlijk altijd een taxi boeken. Wel vervelend is vaak de prijs. Daarom is er nu ook UBER in Valencia! Zo weet je de prijs van tevoren. 's nachts is de taxi in Valencia vaak een van de enige opties. 

Trein in Valencia

Valencia zelf heeft geen stadstrein, daar is de metro en het busnetwerk te goed voor. Wil je naar plaatsen in de omgeving van Valencia? Dan kun je prima met de trein van RENFE! Boek tickets online op de website van Renfe.

Toeristenbus in Valencia

Wil je in korte tijd veel zien dan is toeristenbus handig en zeker als je niet al teveel wilt lopen! Wil jij in Valencia gebruik maken van de toeristenbus? Dan vind je op deze pagina Toeristenbus alle informatie.

Ook interessant in Valencia


Bron: Tix.nl     |    Author: Inés Benlloch