Ontdek Spanje » Avontuur in Montanejos in Spanje • Provincie Castellón • regio Valencia


Avontuurlijke activiteiten in Montanejos

Avontuurlijk activiteiten in Montanejos, Regio Valencia, Spanje - Avontuur in Montanejos, houdt u wel van een beetje Avontuur dan bent u in Montanejos op de juiste plaats. Daar kunt u van een avontuurlijke en een actieve vakantie genieten! Daar vindt u een groot aanbod aan activiteiten zoals: Kajakken, Raften, Rock climbing en Speleologie en nog veel meer leuke activiteiten.

Montanejos is een klein dorpje in de regio Valencia, provincie Castellón, Spanje - Het dorpje Montanejos ligt tussen Teruel en Castellón en telt 604 inwonersAvontuur in Montanejos

Valencia is zeker voor velen een stad die man op de bucket list heeft staan. Veel Nederlanders gaan naar Sevilla, Barçelona en Madrid maar de meeste gaan toch naar de kust om van zon, zee en strand te genieten en natuurlijk van de heerlijke paella, tapas en de Valenciaanse wijnen. Maar in de buurt van Valencia is nog veel meer te beleven, niet ver van de stad Valencia ligt het bergdorpje Montanejos. En dit kleine dorpje valt enorm veel te beleven, tenminste als u een beetje van avontuur houdt.

 

Bent u sportief aangelegd?
Montanejos is een goed plek om wat te ondernemen van wandelen, kijk eens op de website van Ayuntamiento de Montanejos hier kunt u 10 wandelroutes downloaden, bergbeklimmen "Rock climbing", raften op de revier " Rio Mijares", Speleologie in de Cirat grot en Kajakken op de Rio Mijares


Gaat u ook Rock climbing in Montanejos?

Berg beklimmen, dit kunt u eigenlijk het hele jaar door doen, Rock climbing in Montanejos is zeer geschikt voor beginners. De klimpartijen vinden hoofdzakelijk in de ochtend plaats dit wegens de temperaturen. Onder professionele leiding gaat u vanaf de "Camping in Montanejos" naar het te beklimmen gebied om daarna als u boven aangekomen bent moet u zich weer abseilen naar beneden dit avontuur duurt ongeveer 2 uur. Als u hoogte vrees hebt kunt u beter op de camping blijven en zolang wat anders ondernemen.

 

Rock climbing in Montanejos

Beginpunt:
Castellón gebied nabij Valencia en met name het dorpje Montanejos

 • Tijdsduur: ongeveer 1 á 2 uur
 • Voor welke Leeftijd: geëigend vanaf 8 jaar
 • Wij spreken: Engels, Spaans en Frans
 • Welk Seizoen: elke dag, het hele jaar

Gaat u ook Raften op de Rio Mijares?

Dit is wel een van de leukste dingen om te doen, te minste als u op zoek bent naar wat adrenaline : raften. Raften is niet alleen sensatie als u een goed beneden wilt komen moet een goede samenwerking tussen de deelnemers onderling zijn.

De start vindt plaats eventjes na de stuwdam, hier gaat het water door de stuwdam  behoorlijk tekeer. Om deel te nemen moet u wel kunnen zwemmen en een zwemvest dragen en zeker niet bang zijn om nat te worden. Als u van avontuur houdt dan is dit de juiste plaats. In de maanden juli t/m september bestaat hier elke  dag om te raften op de Rio Mijares.

 

Raften Montanejos Valencia

Beginpunt:
Rio Mijares in Montanejo. Verzamelen bij de camping (gratis parkeren).

 • Tijdsduur: ongeveer 2 uur
 • Voor welke Leeftijd: geëigend vanaf 12 jaar en ouder
 • Geschikt voor: Iedereen in goede conditie. Kunnen zwemmen vereist.
 • Wij spreken: Engels, Spaans & Frans
 • Welk Seizoen: dagelijks juli t/m september

Gaat u ook op ontdekkingsreis? - Speleologie in de Cirat grot

Misschien bent u helemaal niet zo sportief, dan is speleologie wat voor u, mits u niet claustrofobisch bent dan is dit zeker beangstigend. Dan u klimt, glijdt door de Cirat grot, onder begeleiding van professionals door de kleinste gaten. Maar voor u de donkere grot ingaat krijgt u een helm met een lampje en dan kan u ontdekkingstocht beginnen.

 

Speleologie in de Cirat grot

Beginpunt:
Speleologie Montanejos nabij Valencia
Verkenningstocht Cirat grot. Verzamelen bij de camping (gratis parkeren).

 • Tijdsduur: circa 2 tot 3 uur
 • Voor welke leeftijd: geëigend voor alle leeftijden
 • Wij spreken: Engels, Spaans en Frans
 • Voor welk seizoen: dagelijks het hele jaar door

Gaat u ook op de Rio Mijares Kajakken?

Als u liever alleen op de Rio Mijares wilt varen in plaats van 6 man of meer man te gaan raften. Dan is de kajak misschien een uitkomst. Dan u kunt de de zelfde route stroomafwaarts varen. De stroming is sterk, daarom moet u wel kunnen zwemmen en een zwemvest dragen. Kajakken kunt u elke in de maanden juli, augustus en september.

 

Op de Rio Mijares Kajakken

Beginpunt:
Rio Mijares in Montanejo. Verzamelen bij de camping.

 • Tijdsduur: circa 2 uur
 • Voor welke leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Wij spreken: Engels, Spaans en Frans
 • Welk seizoen: dagelijks van juli t/m september

OVERNACHTEN IN MONTANEJOS

Wanneer u een auto c.q huurauto hebt, kunt natuurlijk vica versa Valencia rijden s' morgens heen rijden en s' avonds terugrijden. 

Maar misschien wilt u wel een nachtje overnachten in Monanejos!

 

Een goede optie om te slapen is bijvoorbeeld.

Hotel Rosaleda del Mijares ***

Vanaf € 30,- per nacht

Hotel Rosaleda del Mijares ligt in het centrum van Monanejos en heeft een binnen zwembad en een River Club. Deze club heeft een terras waar u heerlijk kunt ontspannen, een bar, en biedt rechtstreekse toegang tot de natuurlijke zwembaden van de rivier Mijares.

Het hotel bevindt zich slechts 90 meter van de spa van Montanejos. Het is ook maar 900 meter naar de thermale bron Fuente de Baños.

Op deze pagina kun je de actuele beschikbaarheid en prijzen vinden.


Hotel Xauen ***

Vanaf € 55,- per nacht

Hotel Xauen ligt op 50 meter van de natuurlijke, geneeskrachtige wateren van Montanejos. Het beschikt over een fitnessruimte en een spa met een binnenzwembad.

U kunt bij Hotel Casa Palacio in hun eigen restaurant ook genieten van de  traditionele gerechten uit Alto Mijares.