Ontdek Spanje » Malaga » Provincie Málaga » Torre del Mar aan de Costa de Sol


Torre del Mar aan de Costa del Sol

Torre del Mar is een oud vissersdorpje waarvan niet helemaal duidelijk is hoe het dorpje is ontstaan. Wel zijn er aanwijzingen dat het dorp ooit een Griekse nederzetting was met de naam Manake, maar dat zou verwoest zijn door de Carthagen net voor de Romeinse tijd.

Op deze pagina vind je de twee grote reisorganisaties die vakanties naar Torre del Mar aanbieden. Daaronder vind je een fotoimpressie van het gebied.


D-reizen is een gespecialiseerde reisorganisatie voor reizen naar Spanje. Ook kun je met D-reizen naar Torre del Mar! Hier krijg je gegarandeerd goede deals voor een vakantie naar Torre del Mar!

Bij de vakantiediscounter ben je op de juiste plek! Boek een vakantie naar Torre del Mar voor dit seizoen en krijg de allerbeste prijzen! Ook last-minute deals kun je prima boeken bij de vakantiediscounter.


Suikerfabriek

La fábrica de azúcar, in het Nederlands de suikerfabriek, is een industrieel erfgoed. In 2014 werd het na een grote renovatie geopend als tentoonstellingsruimte en conferentieruimte, waar veel aandacht voor het industriële (suiker) verleden van de streek.

Op de benedenverdieping staan  verschillende oude machines en diversen foto’s uit het verleden. Op de tweede etage is een vergaderruimtes en op de derde etage is een tentoonstellingsruimte.

Adres van de suikerfabriek - Antigua Fábrica de Azúcar

Calle Nuestra Señora del Carmen

Torre del Mar

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 uur t/m 14:00 uur en van 17:00 uur t/m 20:00 uur

zondag van 11:00 uur t/m 14:00 uur en van 17:00 uur t/m 20.00 uur.

suikerfabriek Torre del Mar
suikerfabriek Torre del Mar

Weer en Klimaat in Torre del Mar

In de regio van Torre del Mar is een mediterraan klimaat. Droge warme zomers met een warme wind vanuit Afrika zijn meer regel dan uitzondering. Er kan in de winter natuurlijk wel regen vallen maar eigenlijk niet genoeg. De temperaturen zijn dan nog steeds tussen de 10 en 20 graden Celsius. Augustus is de warmste maand in Torre del Mar, juli is de droogste maand.

Winterseizoen Torre del Mar

Torre del Mar is ideaal voor overwinteraars. Het is erg rustig met aangename temperaturen en het is erg rustig in het voorjaar en in het najaar. In het winterseizoen is het ook niet te koud en rustig.

Aan de lange lange boulevard staat een vuurtoren. Deze is gebouwd in het jaar 1864, hij is dus meer dan 150 jaar oud! Het licht is van ver te zien. Torre del Mar was vroeger de haven voor de hele omgeving. Torre del Mar betekent in het Spaans dan ook Toren van de zee. De inwoners van Torre del Mar noemen zichzelf Torreños.

Velez-Málaga

Torre del Mar maakt uit van Velez-Málaga. Het is een oostelijk deel van de provincie Málaga. Het centrum van Torre del Mar is ook leuk met daarin typisch Spaanse winkelstraatjes. In de buurt van Torre del Mar vind je ook prachtige plaatsen. Naar het oosten vind je Nerja, naar het westen Málaga en naar het noordoosten Granada. Ook Ronda, iets verder weg dan Málaga is goed te bereiken.

Het winkelcentrum El Ingenio

El Ingenio is een winkelcentrum bij Torre del Mar dat vlakbij de snelweg ligt. Je vindt hier veel winkels waaronder Eroski, een bioscoop en winkels zoals Zara, Mango en restaurants. Het is een overdekt winkelcentrum met een overdekte parkeerplaats dichtbij. El Ingenio is iedere dag open van 10:00 - 22:00, vrijdag en zaterdag zelfs tot 23:00.

Vlak bij het winkelcentrum El Ingenio is een waterpark, met golfbaan (La Baviera) en rijd je richting Málaga N340, heb je aan de linker kant een kartbaan.

Seniorenstrand

Torre del Mar is het enige dorpje dat een seniorenstrand heeft in Europa. Het senioren strand ligt naast Chiringuito Varela.

Er zijn diverse voorzieningen zoals een gezondheidszone waar bewegingsapparatuur staat om een beetje in beweging te blijven, er is een kleine bibliotheek en een picnic zone met pergola. Hier kun je lekker in de schaduw zitten.

Markt van Torre del Mar

Donderdag (vlakbij Calle Infante)

Feria Torre del Mar

Deze is eind juli.

Wat te doen bij Torre del Mar

  • Vooral vis eten
  • Op het strand liggen maar ook lopen via het strand pad
  • Wandelen over het kilometers lange boulevard
  • En fietsen over een prachtig fietspad

Zie hier onder een kleine foto impressie van Torre del Mar.