Ontdek Spanje » Andalusië » Provincie Málaga » Vakantie in Torre del Mar aan de Costa de Sol


Torre del Mar aan de Costa del Sol

Vakantie in Torre del Mar - Torre del Mar is een oud vissersdorpje waarvan niet helemaal duidelijk is hoe het dorpje is ontstaan. Wel zijn er aanwijzingen dat het dorp ooit een Griekse nederzetting was met de naam Manake, maar dat zou verwoest zijn door de Carthagen net voor de Romeinse tijd.Suikerfabriek

De fábrica de azúcar, in het Nederlands de suikerfabriek, is een industrieel erfgoed. In 2014 werd het na een grote renovatie geopend als tentoonstellingsruimte en conferentieruimte, waar veel aandacht voor het industriële (suiker) verleden van de streek.

Op de benedenverdieping staan  verschillende oude machines en diversen foto’s uit het verleden. Op de tweede etage is een vergaderruimtes en op de derde etage is een tentoonstellingsruimte .

 

Adres van de suikerfabriek - Antigua Fábrica de Azúcar

Calle Nuestra Señora del Carmen

Torre del Mar


Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 uur t/m 14:00 uur en van 17:00 uur t/m 20:00 uur

zondag van 11:00 uur t/m 14:00 uur en van 17:00 uur t/m 20.00 uur.


suikerfabriek Torre del Mar
suikerfabriek Torre del Mar

Weer en Klimaat in Torre del Mar
Torre del Mar heeft een mediterraan klimaat, dat betekend droge warme zomers. In de winters valt er regelmatig wat regen, maar de temperaturen kunnen nog aangenaam zijn zo tussen 10 a 15 gr. De warmste maand is augustus, de minste neerslag valt in juli.

 

Winterseizoen Torre del Mar
In de voorjaar en najaar is het hier lekker rustig met toch aangename temperaturen. Dus Torre del Mar is een ideale plaats voor overwinteraars.

De vuurtoren aan de boulevard is van 1864 en het licht is van verre te zien en gelijktijdig verlicht het de boulevard zodat de nachtelijke passanten niet de zee inlopen. Vroeger was Torre del Mar een natuurlijke haven voor de gehele omgeving, wat ervoor gaat uit de tijd van de Phoeniciërs. In de elfde eeuw heette de plaats Miraya Ballis .

 

De naam van de stad is vermoedelijk ontstaan door de zeevaart,  vuurtoren, Torre del mar - toren van de zee. De bewoners van Torre del Mar noemen zich zelfst "Torreños''

Officieel maakt Torre del Mar deel uit van Velez-Malaga dat de hoofdstad is van La Axarquia (oostelijk deel van de provincie Malaga), maar Torre del Mar ligt dus zuidelijk van de snelweg. In het centrum  zijn verschillende leuke winkelstraatjes.

Het heeft een prachtig achterland, en ook steden als Málaga, Nerja en ook Granada, en Ronda etc.zijn binnen een uurtje te bereiken.

Het heeft een prachtige brede en lange Boulevard waar het 's avonds heerlijk toeven is. Belangrijkste bron van inkomen, zijn tegenwoordig wel de toeristen.

Het winkelcentrum El Ingenio

El Ingenio is een grote moderne shopping centrum, direct aan de snelweg bij de afrit Torre del Mar / Velez-Malaga. Hier vind je een hypermarkt 'Eroski', een bioscoopcomplex (Spaanstalig) en nog verschillende winkels zoals C&A, Dunnes Store, H&M, Casa, Zara en Mango. Boven vind je aantal restaurants en fastfoodzaken. Naast dit winkelcentrum is een grote overdekte parkeerplaats.

 

Openingstijden

maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 22:00.

Vlak bij het winkelcentrum El Ingenio is een waterpark, met golfbaan (La Baviera) en rijd je richting Málaga N340, heb je aan de linker kant een kartbaan.

 

Seniorenstrand

Torre del Mar is het enigste dorpje dat een seniorenstrand heeft in Europa. Het senioren strand ligt naast Chiringuito Varela.

Er zijn diverse voorzieningen zoals een gezondheidszone waar bewegingsapparatuur staat om een beetje in beweging te blijven, er is een kleine bibliotheek en een picnic zone met pergola hier kunt u lekker in de schaduw zitten.

 

Politie Buro Torre del mar

Woont u in de regio dan kunt u voor een NIE document hier terecht op het politie buro

 

Markt van Torre del Mar:

Donderdag (vlakbij Calle Infante)
 
Taxi:

Torre del Mar tel. 952 540 016


FeriaTorre del Mar:

Vind eind juli plaats

 

Wat kunt u zoal doen in Torre del Mar

  • Vooral vis eten
  • Op het strand liggen maar ook lopen via het strand pad
  • Wandelen over het kilometers lange boulevard
  • En fietsen over een prachtig fietspad

Zie hier onder een kleine foto impressie
Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt