Ontdek Spanje » Blog » Typisch Spaans - Typisch Spanje


Typisch Spaans

Typisch Spaans - Typisch Spanje.  Hier vind je informatie van typisch Spaanse gewoontes, gebruiken en tradities. Ook vind je hier informatie over typisch Spaans eten en drinken. Wat dacht je verder van flamenco, Spaanse paarden, tapa's, paella, sherry, Carajillo, olijven, chorizo, sinaasappels, sangría, jamón ibérico, zonnebloemen, siësta, tortilla, mooie bergketens, zon, zee, strand, siësta, paella, Pueblos Blancos (witte dorpjes) en mooie vrouwen? Het is allemaal typisch Spanje en in de berichten hieronder vind je alles!



Biscuter - naoorlogs mini auto in Spanje

Biscuter - De "Biscuter", naoorlogs mini autootje in Spanje - In tegenstelling tot de meer geïndustrialiseerde landen in Europa, zoals Engeland, Frankrijk of Duitsland was de auto  in Spanje rond de jaren 1950 buiten het stedelijk verkeer nog steeds een relatief zeldzaam verschijnsel. Het gebrek aan grondstoffen en de economische situatie na de Tweede Wereldoorlog bracht in veel Europese landen een grotere vraag naar kleine auto's.

Lees meer »

Chorizo een typische Spaanse worst

Chorizo - Chorizo deze typische Spaanse worst soort, is een kruidig, roodachtige, stevige en een grove structuur heeft. Een typisch ingrediënt dat gebruikt wordt is pimiento choricero, een soort paprikapoeder dat zorgt voor de typische smaak en rode kleur van de chorizo, maar ook door de aanwezige etherische oliën een langere  houdbaarheid heeft.

Lees meer »

Sangría - een typisch Spaans drankje

Sangría - De oorsprong van de sangría is niet helemaal bekend maar algemeen gaat men er vanuit dat de sangría bedacht is ergens in de 18e eeuw door, en dat is de verrassing, door Britten die een drank genaamd sangaree bedachten in de Britse kolonies in de Amerika.

Lees meer »

Spaanse Tapas - Heerlijk tapas eten in Spanje

Spaanse Tapas - Heerlijk tapas eten in Spanje - Olijfpitten, schelpjes, servetjes en sigarettenpeuken op de vloer, dit komt nog steeds  vaak voor in een typische TAPASBAR. Maar het bewijst ook hoe de Andalusiër met veel smaak staat te genieten van zijn tapas. Druk pratend met de andere aanwezende. Niemand zit aan de tafel, en de bediening roept met luide toon de bestellingen naar de bar.

Lees meer »

Paella een typisch Spaans gerecht

Paella een typisch Spaans gerecht - Paella wordt uitgesproken als pa'eʎa want een dubbele l wordt uitgesproken als lj. Dit oorspronkelijk Valenciaans en tegenwoordig typisch Spaanse rijstschotel die zijn specifieke smaak krijgt door de speciale manier van koken. De rijst wordt namelijk gekookt in bouillon en terwijl men de rijst kookt in een grote paella pan.

Lees meer »

Wat zijn nu precies churros

Wat zijn nu precies churros?  Churros is een typisch traditioneel Spaans gerecht, die vaak in Spanje als ontbijt wordt gegeten met koffie en een lekkere dikke chocoladesaus,  Churros con Chocolate. De Churros wordt gemaakt van gefrituurd tarwedeeg, maar soms ook van aardappeldeeg. 

Lees meer »

Carajillo - een typisch Spaanse koffie

Carajillo - Carajillo een typisch Spaanse koffie met brandy Het ontstaan gaat zo vermoed men terug naar de onafhankelijkheidsoorlog, einde negentiende eeuw in Cuba. Hier dronken de Spaanse soldaten zich moed " coraje " in met koffie en rum en zo ontstond de corajillo. Tegenwoordig carajillo genoemd.

Lees meer »

De Spaanse waaiers of abanicos

Spaanse waaier of abanicos - Een waaier of abanicos wordt al eeuwenlang gebruikt door dames om zo onopvallend zich wat af te koelen. Met een eenvoudige handbeweging met een waaier of "abanico"en de waaier te richten naar het gezicht, ontstaat er door de beweging een tocht wat een beetje verkoeling brengt bij warmen dagen.

Lees meer »

Het kussen van iedereen

Typisch Spaans het kussen van iedereen - Ok, Nederlanders kussen ook drie keer op de wang maar niet bij iedereen en al helemaal niet als je die personen niet kent. 

Lees meer »

Siesta

Siësta in Spanje - In Spanje wordt op de meeste plaatsen nog Siësta gehouden, een siësta is een middagdutje, iedereen lijkt te slapen tijdens de siësta, om daarna fris aan de 'tweede dag' te beginnen. De Siësta wordt vaak gehouden na de lunch als de zon zijn hoogste positie heeft bereikt.

Lees meer »