Ontdek Spanje » Blog » Typisch Spaans - Typisch Spanje


Typisch Spaans

Typisch Spaans - Typisch Spanje.  Hier vind je informatie van typisch Spaanse gewoontes, gebruiken en tradities. Ook vind je hier informatie over typisch Spaans eten en drinken. Wat dacht je verder van flamenco, Spaanse paarden, tapa's, paella, sherry, Carajillo, olijven, chorizo, sinaasappels, sangría, jamón ibérico, zonnebloemen, siësta, tortilla, mooie bergketens, zon, zee, strand, siësta, paella, Pueblos Blancos (witte dorpjes) en mooie vrouwen? Het is allemaal typisch Spanje en in de berichten hieronder vind je alles!Heerlijk eten in de prachtigste markthallen van Spanje

Heerlijk eten in de prachtigste markthallen van Spanje - Ga eens lekker uit eten in een van de vele prachtige markthallen. Dan in Spanje zijn ze gewoon dol op eten, en of dat op een terrasje is of in een restaurant of gewoon in een van de mooiste markthallen die Spanje rijk is, heerlijk uit eten gaan is dus helemaal geen kunst.

Lees meer »

Spaanse olijfolie

Vliegveld Schiphol krijgt een Spaanse “Olive Oil Lounge”. De campagne Olive Oil World Tour wordt in samenwerking met de Europesche Unie gestart onder de naam Aceites de Oliva de España.

Lees meer »

Spaanse koffie - Koffie in Spanje

Spaanse koffie - Koffie in Spanje, de inwoners van Spanje hebben een grote koffiecultuur,  de Spaanse inwoners drinken veel en graag een kopje koffie en dat doen ze thuis in een bar of heerlijk genietend op een terras.

Lees meer »

Spaanse Sherry

Sherry, Andalusië, Jerez de la Frontera - Jerez de la Frontera staat vooral bekend om zijn sherry. Gaat u op vakantie naar Spanje in Andalusië, dan zou ik zeggen bezoek Jerez voor een heerlijk glaasje sherry met een lekker tapaatje erbij.

Lees meer »

El Gordo dé kerstloterij in Spanje

De kerstloterij El Gordo Spanje - El Gordo de kerstloterij in Spanje, deze kerstloterij vindt de jaarlijkse trekking plaats op 22 december. El Gordo wordt georganiseerd door Lotería Nacional in het Nederlands Nationale Loterij van Spanje.  El Gordo wordt deze kerstloterij genoemd omdat hier een enorm grote jackpot wordt uitgekeerd. En El Gordo betekent de grote dikke, Vette.

Lees meer »

De mooiste overdekte markthallen in Spanje

Een mercado is in Spanje een overdekte versmarkt. In Spanje zijn veel van deze mercados te vinden. Je kunt er verse vis, schaal- en schelpdieren kopen. Er is ook vaak een afdeling met verse groenten, fruit, vlees en gevogelte. Heerlijke kazen, worsten en hammen, noten en gedroogde vruchten, brood en meer! Op de markt is meestal alles vers en van een goede kwaliteit. Hier een overzicht van de mooiste en bekendste overdekte markthallen in Spanje.

Lees meer »

De prachtigste pleinen van Spanje?

Spaanse Plaza’s - De mooiste pleinen en pleintjes van Spanje liggen meestal in het bruisende centrum van de steden of dorpen, omringd door prachtige architectuur mooie fonteinen en standbeelden omringt met terrassen.

Lees meer »

De Spanjaard

De Spanjaard - Wat moet je allemaal weten over Spanjaarden. Laatst was ik weer eens verdwaald op het internet daar las ik een goed artikel op justlanded.com. Wat is een Spanjaard, wat is een typische Spanjaard: Hier het artikel de Spanjaard.

Lees meer »

Gazpacho - een typisch Spaans gerecht

Gazpacho - Gazpacho is een typisch Spaans gerecht en wordt gemaakt van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat en wordt koud geserveerd, de originele Gazpacho is zonder vlees of bouillon. Gazpacho is goed voor de dorst en honger, en er zitten ook rijkelijk vitamines en zout in. Gazpacho wordt als voorgerecht, amuse, hoofdgerecht, tapa of gewoon als tussendoortje geserveerd.

Lees meer »

Horchata uit Alboraya - een typisch Spaans drankje.

Horchata is een typisch Spaans drankje - Het plaatsje Alboraya en zijn Horchata ligt in de Spaanse provincie Valencia in de regio Valencia. Horchata is een veel gedronken drankje in de regio Valencia, dit traditioneel drankje wordt ijskoud, en vaak samen met een Fartones (zoete broodstengel) die in de Horchata gedoopt wordt geserveerd. 

Lees meer »

Tortilla española - een typisch Spaans gerecht.

Tortilla española of tortilla de patatas is een typisch Spaans gerecht - Er is eigenlijk geen tapasbar in Spanje waar je deze heerlijke omelet niet geserveerd wordt. Dit is een echte Spaanse klassieker en wordt zowel als tapa maar ook als een compleet gerecht gegeten bijvoorbeeld met een vers stokbroodje of een heerlijke salade.

Lees meer »