Het kussen van iedereen

Gepubliceerd op 4 juli 2018 om 19:30
Typisch Spaans het kussen van iedereen

Typisch Spaans het kussen van iedereen - Ok, Nederlanders kussen ook drie keer op de wang maar niet bij iedereen en al helemaal niet als je die personen niet kent. In Nederland zijn we gewend om bekende mensen te groeten met drie zoenen. In Spanje kussen ze maar met twee zoenen, echter zoenen de Spanjaarden iedereen. Niet iedereen die ze tegenkomen op straat, maar bijvoorbeeld op een verjaardag. Op verjaardagen ken je lang niet iedereen maar dat maakt voor de Spanjaarden echt niet uit, die zoenen iedereen, bekend of onbekend, op de wang.

 

In Spanje wordt er wat op los gekust en in plaats van handen schudden worden er meer wangkussen uitgedeeld dan in Nederland en België te samen . Het zijn er dan niet drie zoals in Nederland maar twee, een rechts en uiteraard een links, en daarbij kussen de Spanjaarden iedereen. Natuurlijk niet iedereen die ze onderweg op straat tegen komen, maar bijvoorbeeld als een Spanjaard op een verjaardag komt wordt een ieder gekust of je de persoon kent of niet kent dat maakt voor ze echt niets uit iedereen wordt geknuffeld en krijgt een pakkerd  

 

Daarnaast gaat het kussen al snel over naar zoenen als het om jonge stelletjes gaat die op straat erg romantisch zitten te doen. Dat doen ze dan waarschijnlijk omdat er voor hen thuis geen plek is want de hele familie, inclusief opa en oma, zitten op de bank om alles te volgens wat de dochter of zoon doet.

 

Misschien ook interessant: Hier de leukste reistips voor je vakantie