Ontdek Spanje » Blog » Spaanse › nieuwtjes › weetjes en feitjes


Spaans nieuws, weetjes en feitjes

Spaanse Nieuwtjes, weetjes en feiten - Nieuwtjes, weetjes en feiten over Spanje: wist u dat, of kende u deze feiten en nieuwtjes al?



Vloeken en schelden in het Spaans

Vloeken en schelden in het Spaans - Als je in Spanje woont of vakantie hebt en je krijgt eens flink bonje dan moet je wel je mannetje staan en dat is helemaal niet zo eenvoudig dan Spanje heeft nog al wat vloek, scheld en vieze woorden. Dus zet je maar schrap als een een Spanjaard of nog erger een Spaanse begint uit te pakken tegen je. 

Lees meer »

Schiphol - Wat mag je meenemen in je handbagage?

Schiphol - Wat mag je meenemen in je handbagage? Wat zijn nu precies de regels,  wat mag wel en wat mag niet in je handbagage. Je gaat een leuk weekendje weg naar Barcelona, Valencia, Málaga of Madrid! Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat het naar je favoriete stad. Je hebt alleen handbagage bij je, maar hoe was het ook alweer met die handbagage regels?

Lees meer »

Heerlijk verkoelende Spaanse alcoholische en niet alcoholische dranken

Verkoelende alcoholische en niet alcoholische Spaanse dranken - Als het echt warm is moet je deze heerlijke verkoelende Spaanse alcoholische en niet alcoholische drankjes eens proberen. Als het echt warm en heet is kan een goed koud glas voor de nodige verkoeling zorgen. Gelukkig heeft Spanje verschillende speciale koele dranken en die smaken nog eens lekkerder met de zon, strand, zee, etc.

Lees meer »

Entreekaarten herfst en winter Caminito del Rey in de verkoop

MÁLAGA – Sinds 12 uur dinsdagmiddag zijn de entreekaarten voor de herfst- en wintermaanden voor de Caminito del Rey in Álora in de verkoop gegaan. Het gaat om de kaarten voor de maanden november, december in 2018 en januari, februari en maart in 2019. Wees er echter wel snel bij want de beste dagen en mooiste tijden zijn altijd snel weg.

Lees meer »

Hoe bestel je eigenlijk een biertje in Spanje

Hoe bestel je eigenlijk een biertje in Spanje - Je kunt op verschillende manieren een biertje c.q. pilsje bestellen in Spanje. Maar buitenlanders maken veel al de fout om eenvoudig “een of una cerveza” te bestellen. Maar wat voor  biertje wil je dan een kleine een grote of wil je een fles bier of toch een glas. In Spanje is het wel een kleine kunst om een biertje te bestellen.

Lees meer »

Wat mag wel wat mag niet op Spaanse stranden

Wat mag wel wat mag niet op Spaanse stranden, Wist je dat er heel veel regels en gedragsregels gelden voor het verblijf op een Spaans strand? Veel van deze regels zijn niet landelijk maar regionaal of lokaal geregeld waardoor het af en toe lastig is om precies te weten wat wel en wat niet mag op jouw favoriete strand.

Lees meer »

Europese gezondheidskaart in Spanje

De Europese gezondheidskaart (European Health Insurance Card (EHIC)) of Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) is een persoonsgebonden kaart die ervoor zorgt dat inwoners van de Europese Economische Ruimte landen en Zwitserland gratis, of tegen gereduceerd tarief, noodzakelijke medische hulp krijgen in een andere lidstaat, als die behandeling nodig is tijdens het bezoek in dat land (bijvoorbeeld bij een ongeluk, of een (chronische) ziekte, zoals een nierdialyse).

Lees meer »

Een Spaans rijbewijs aanvragen

Ook Nederlanders en Belgen kunnen een Spaans rijbewijs aanvragen (permiso de conducir). Daarvoor moet je natuurlijk wel in Spanje wonen oftewel: je mag niet in de Benelux staan ingeschreven en je moet wel in Spanje zijn ingeschreven. Een Spaans rijbewijs halen kan verschillende redenen hebben. Of jouw vorige is verlopen of je bent in Spanje woonachtig en dan moet het gewoon.

Lees meer »

Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

Misschien ook interessant: