Andalusië, een paar tips van locals

Gepubliceerd op 22 februari 2019 om 14:47


Cadiz Ontdek Spanje

Andalusië, een paar tips van locals - Als wij met de auto door Spanje rijden, zie je door het autoraam een soort een levend schilderij. Elk uur verandert dat schilderij, prachtig tafereel.

Maar ons hart klopt het snelst als wij ik het zuidelijke deel van Spanje komen. Andalusië zit vol temperament; het weelderige landschap, de romantische steden en natuurlijk de Spaanse zon, die hier een groot deel van het jaar vurig schijnt.

Tijdens onze reizen in de streek ontmoette wij vaak de leukste locals. Onder het genot van authentieke tapas vroeg wij hen vaak wat moet je in Andalusië zeker doen, wat moet je zien en nog beter wat moet je proeven en hier een paar antwoorden van deze Locals.

 

Maak een avontuurlijke wandeling over de El Caminito del Rey

El Camino del Rey is een wandelpad in de buurt van het dorpje El Chorro. Het pad is gebouwd tegen de kloof Gaitanes en bevindt zich op sommige plekken wel 100 meter boven de rivier. Een spannende wandeling dus! Tijdens de wandeling, die in totaal 8 kilometer is, waan je je onderdeel van de imposante natuur. Steile rotsen, smalle kloven en steeds de aanblik van de azuurblauwe rivier; de avonturier wordt hier beloond met de mooiste vergezichten. Wanneer je deze wandeling wilt maken, kun je het beste je tickets van te voren bestellen. Er mogen namelijk maar een aantal mensen per dag het pad bewandelen. Meer over informatie over deze avontuurlijke wandeling vind in je HIER over de El Caminito del Rey.

 

Proef Espeto de sardinas in El Palo

Espeto de Sardinas, ook wel gegrilde sardientjes op een spiesje, zijn een echte klassieker in de keuken van Malaga. Dit gerecht word veel gegeten door de locals en is stiekem ook één van mijn favoriete specialiteiten. Het gerechtje is vroeger door vissersmannen verzonnen. De spiesjes worden daarom ook vaak bereid in een klein vissersbootje. Op het strand zijn de spiesjes vaak ook te vinden als snack. Volgens mijn Spaanse vrienden maken El zagal en El Tintero in El Palo de sardientjes het beste klaar. Hier zul je dan ook smullen met een hele hoop locals aan je zijde.


Hier schijnt de zon!!!!!!

sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
De Jong- zonvakanties Spanje Eliza was here!
Solmar Zon bestemmingen - Spanje

Bezoek de prachtige kathedraal Mezquita van Cordoba

Met haar imposante bogen, vele hoge zuilen en tropische tuinen is de Mezquita het stralende middelpunt van Cordoba. Mezquita is het Spaanse woord voor moskee, waarmee wordt verwezen naar de oorspronkelijke functie van het gebouw. Toen de moskee in de 8e eeuw werd gebouwd, was het de grootste moskee van Europa. Sinds de 13e eeuw is het gebouw meerdere keren van functie gewisseld. Na de Reconquista, waarbij de Moslimbevolking uit Spanje werd verdreven, werd het gebouw een kerk. Tijdens de 15e eeuw is ten midden van het gebouw ook een kathedraal gebouwd. Door de behuizing van meerdere godsdiensten kent de Mezquita van Cordoba een unieke geschiedenis. Het historische centrum van de stad met de kathedraal staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en kan vrijwel alle dagen van het jaar worden bezocht.

 

Wandel door de tropische tuinen van Genoves in de oudste stad van Spanje, Cadiz

In het hart van de historische wijk van Cadiz ligt het natuurpark Genoves. Hier vind je veel exotische planten en bloemen, die je zelden ergens anders zult tegenkomen. In het park is ook een palmtuin waar je verschillende soorten palmen kunt bekijken. Het meest indrukwekkende deel van het park is de waterval, waar veel mooie vogels op afkomen. Deze plek is volgens de locals perfect voor een romantische wandeling.

 

Ontdek de grot van Nerja

In het kleine dorpje Maro vind je de grot van Nerja. Deze druipsteengrot werd door vijf Spanjaarden ontdekt in 1959. De mannen waren op zoek naar vleermuizen toen ze per toeval op de grot stuitte. Naast de ontdekking van de grot zijn er ook wandtekeningen ontdekt. Vandaag de dag kun je in de grot terecht voor een avontuurlijke wandeling. De grot is bijzonder omdat het een gangenstelsel van wel 5 kilometer heeft. Een tocht door de grot van Nerja is toch wel één van de meest avontuurlijke dingen om te doen in Andalusië en mag zeker niet aan je vakantie ontbreken.


De mooiste ontdekkingen in Andalusië


Bewonder de flamingo’s van Laguna de Fuente de Piedra

Het meer de Fuente de Piedra is het grootste meer van Andalusië. De enige toevoer van water voor dit meer is de regen, maar zelfs in drogere periodes blijft het meer een mooie verschijning. Het meer is onderdeel van een prachtig natuurgebied en is een broedplaats voor flamingo’s en andere vogels. Wanneer je geluk hebt, kun je het majestueuze dier hier bewonderen.

Dwaal door de straten van het kleine stadje Alhama De Granada

Het kleine stadje Alhama de Granada is gelegen aan een diepe kloof. Wandel door de straten en bewonder authentieke kerken en pleintjes. Alhama De Granada is ook de ideale plek om de traditionele keuken van de streek te proeven. Maar vergeet vooral niet van het uitzicht te genieten, want dat is hier prachtig.

 

Zonnen op de stranden van Costa de la Luz

De Costa de la Luz is het stuk kust van de regio Andalusië en reikt van Tarifa tot aan de grens van Portugal. De naam betekent kust van het licht en verwijst naar de vele zonuren die deze streek kent. Op de witte stranden van Costa de la Luz kun je ongestoord genieten van een dagje strand. Deze stranden zijn nog niet zo bekend bij toeristen, maar zijn wel in trek bij de Spanjaarden zelf. Om deze reden is het Andalusische karakter van de stranden bewaard gebleven. Hier geniet je van de zon als een heuse local!


Op zonvakantie met Suntip


Bezoek het knusse stadje Ronda en bewonder de indrukwekkende brug de Puente Nuevo

In het stadje Ronda zijn veel knusse pleintjes en terrasjes te bewonderen, maar het meest indrukwekkende aan de stad is de Puente Nuevo. Dit is een historische brug die stamt uit de 18e eeuw. Het stenen kunstwerk bestaat uit hoge bogen die samen een 120 meter diepe kloof overspannen. Heb je de hele dag de tijd? Keer dan zeker terug in de schemering of het donker, wanneer de brug wordt verlicht. Wat een romantiek!

 

Laat je verrassen door het bijzondere natuurpark El Torcal

El Torcal is een prachtig natuurpark in Antequera. In dit park zijn er kalkstenen rotsen die door de jaren heen zijn geërodeerd door water en wind. Of je nu een beginnende of ervaren wandelaar bent, er zijn hier verschillende routes voor ieder wandelniveau. Trek wel je wandelschoenen aan want je zal soms even moeten klauteren over de rotsen.

 

Bron: Eliza Was Here