Bezienswaardigheden in de provincie Alicante

Gepubliceerd op 31 oktober 2018 om 11:08


De mooiste bezienswaardigheden in de provincie Alicante

De mooiste bezienswaardigheden in de provincie Alicante - In de provincie Alicante bezoek ik graag een van de zes natuurparken. Bijvoorbeeld La Font Roja, hier kun je eindeloze wandelingen maken door de natuur en genieten van de rust. Ook bij Salinas de Santa Pola kom ik graag, hier kun je flamingo’s in hun natuurlijke omgeving spotten. Deze roze vogels blijven bijzonder!

 

Omdat ik naast mooie natuurwandelingen ook van cultuur en historie houd, kom ik ook graag in Cartagena het ligt niet meer in de provincie Alicante, maar als je toch door de provincie zwerft leuk om eens te bezoeken. Deze stad is één groot museum, de prachtige bouwwerken en ruïnes nemen je mee naar een tijd ver van het hier en nu.

Als ik daarna zin heb om even uit te rusten, ga ik gewoon even langs bij een van de mooie stranden. Keuze genoeg!

 

Alicante wordt vanwege haar gouden stranden en beschutte baaien ook wel de  Costa Blanca genoemd, "de witte kust". Maar laat je niet uitsluitend betoveren door de schitterende kustlijn in het zuidoosten van Spanje! Proef ook van de cultuur, die net weer een ander vleugje Spaans temperament bevat dan elders. Bezoek de binnenlanden en eet een bord paella in een van de vissersplaatsjes. Ik houd van de haven van Altea, vanwaar ik via eeuwenoude straatjes richting de top van de heuvel kan slenteren. Domweg genieten van het uitzicht en gelukkig zijn.

 

Eten en drinken in Alicante

Als ik in Alicante ben, ga ik vaak op zoek naar producten met een DOP keurmerk. Dit keurmerk staat voor Denominación de Origen Protegida en garandeert de geografische locatie waar het product gemaakt wordt, en de kwaliteit van de fabrikant. Zo ontdek ik bijvoorbeeld nieuwe soorten olijfolie, honing, ham, wijnen en kaas. Omdat je dit DOP keurmerk niet zomaar krijgt, weet je zeker dat je hiermee echt een kwaliteitsproduct in handen hebt. Persoonlijke favorieten zijn nispero (een licht oranje vrucht) en Fondillón Alicantino, een heerlijke halfzoete wijn.

 

Het weer in Alicante

In Alicante en aan de Costa Blanca is het weer lekker voorspelbaar. Er valt het hele jaar door weinig regen, en de zon schijnt in alle maanden flink. Ook qua temperatuur komen er niet echt extremen voor. In de zomer is het hier rond de 30 graden, en in de winter rond de 16.


Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

De bekendste  Plaatsen in de provincie Alicante zijn :

Dénia

Dénia is een Spaanse gemeente, vissersplaats en badplaats en Dénia is zeker een van de mooiste dorpjes aan de Costa Blanca.

 

Alcoy
De stad Alcoy is pittoresk gelegen aan de voet van de Sierra de Montcabrer, midden tussen  terrasvormige olijf- en wijngaarden. Alleen de weg er heen is al een belevenis!

 

 Villajoyosa - Valenciaans: La Vila Joiosa
Is de hoofdstad van de streek La Marina Baixa in Spanje en ligt op ongeveer 30 km. van Alicante. Villajoyosa heeft een lange zeevaarttraditie en een befaamde chocolade-industrie.

 

Guadalest
Guadalest ligt volledig  op een moeilijk toegankelijke kalkrotsen aan de noordkant van de Sierra díAitana, maar het blijft een zeer aantrekkelijk gesitueerd dorp. Via een steile en bochtige maar duidelijk aan gegeven weg met prachtige uitzichten, kun je de burcht van Guadalest al van ver zien.

 

Callosa d’en Sarria 
Les Fonts d´Algar of Fuentes del Algar.
Gelegen in een prachtig natuurpark bij het dorpje Callosa d’en Sarria in de bergen en ongeveer 15 kilometer van Benidorm liggen de watervallen van de rivier de Algar. (Algar is het oud grieks zoiets als "gezondheidsrivier" )

 

Benidorm
De stad Benidorm is wel het grootste toeristische centrum van de Costa Blanca. Het uitstekende klimaat het hele jaar door, haar prachtige stranden neem daarbij de vele hotels en services dit alles trekken ontelbare toeristen en bezoekers aan.
De vrije tijds mogelijkheden zijn heel divers.

 

 Calpe, Denia en Javea
In het noorden van de provincie Alicante en rondom de Naokaap bevinden zich de kuststeden Calpe, Denia en Javea. Toeristische plekken die, dankzij hun speciale ligging, de ideale plek zijn voor water- en bergactiviteiten.