Wat is er te doen en te zien op de Canarische Eilanden

Gepubliceerd op 1 november 2018 om 07:07


Wat is er te doen en te zien op de Canarische Eilanden

Wat is er te doen en te zien op de Canarische Eilanden - Wat valt er allemaal te beleven op de Canarische Eilanden, wat is er allemaal te doen op de Canarische Eilanden en wat is er allemaal te zien op de Canarische Eilanden. Ontdek en beleef de mooiste activiteiten om te ondernemen op de Canarische eilanden. Mis niets van de mooiste bezienswaardigheden op de Canarische Eilanden.

 

De  Canarische Eilanden zijn een prima bestemming om van een leuke zon vakantie te genieten, en dat het hele jaar door.  Maar behalve zon, zee en strand is er natuurlijk veel meer te beleven. 

 

Zon, zee, strand en een subtropisch klimaat

Geniet van zon, zee, strand en meer op de populaire Canarische Eilanden. Vanwege de ligging en het aangename klimaat zijn de eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en Tenerife favoriete vakantiebestemmingen. Het subtropische klimaat, de prachtige zandstranden, de verscheidenheid aan landschappen en de vele watersport mogelijkheden staan garant voor heerlijk vakantieplezier. Tel daarbij op de verschillende populaire badplaatsen met goede hotels en appartementen, brede zandstranden, gezellige terrasjes en een bruisend uitgaansleven en u heeft alle ingrediënten voor een onbezorgde vakantie op de Canarische Eilanden.

 

Bezienswaardigheden en activiteiten Canarische Eilanden

Wilt u het strand afwisselen met leuke uitstapjes? Bezoek dan bijvoorbeeld Las Palmas, de bruisende hoofdstad van Gran Canaria. Op Lanzarote moet u zeker een bezoek brengen aan het nationale park Timanfaya waar vulkanisch maanlandschap en kraters een spectaculair decor vormen. Bent u een watersportliefhebber? Dan is het eiland Fuerteventura dé ideale spot voor u. Surfers en zeilers kunnen hier hun hart ophalen vanwege de unieke combinatie van wind en golfen. Schitterende wandeltochten kunt u maken op de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje. Het is een fascinerende omgeving met lavavelden en uiteenlopende rotsformaties. 

 

Zo valt er op elk eiland wel iets te beleven, maar om je het een beetje makkelijker te maken, hier een kleine selectie wat er zo allemaal te beleven, te doen en te zien valt.Tenerife

Beklim een vulkaan

De vulkaan Pico del Teide op Tenerife is sowieso een bezoek waard. Er is een kabelbaan waarmee je bijna tot op de top komt, maar je kunt ook kiezen voor een pittige wandeling over de steile paden, onderwijl genietend van de prachtige omgeving.

 

Helikoptervlucht

Misschien wel het meest bijzondere en exclusieve om te doen, is een helikoptervlucht over Tenerife. Vanuit de helikopter heb je een indrukwekkend uitzicht op de vulkaan El Teide, de diepe ravijnen en woeste kliffen

 

Dolfijnen spotten

Op  Tenerife is het mogelijk om een tocht met een luxe zeiljacht te boeken om walvissen en dolfijnen te spotten. Terwijl je lekkere hapjes eet, kun je dolfijnen met het schip zien mee zwemmen en walvissen met hun baby’s zien. Onder genot van een drankje vaart de kapitein je daarna weer veilig naar de haven.

 

Piramides van Güimar

Tenerife heeft ook veel te bieden. Wist je dat er piramides te vinden zijn? Ze zijn niet zo groot als in Egypte, maar de trappiramides van Güímar zijn de moeite waard. Er zijn er zes te zien in het park, met bij elk een bord met informatie, en er is een bezoekerscentrum met informatie over de onderzoeken die er gedaan zijn.


Canarische eilanden

Fuerteventura

Bezoek het dorp El Cotillo

Het dorpje El Cotillo is populair bij toeristen. Het ligt prachtig, omringd door de mooiste stranden, intieme baaien en je kunt er goed watersporten: surfen, bodyboarden en snorkelen. Bij de restaurants is heerlijk verse vis te eten.

 

Stranden

Op hetzelfde eiland  Fuerteventura zijn de stranden het bezoeken waard: met het prachtige blauwe water zijn de stranden van Corralejo tropische pareltjes waar het goed toeven is. Het witte zand nodigt uit tot genieten van de zon op je handdoek of strandstoel en er zijn stranden, zoals Las Clavellinas, die ook voor kinderen heel geschikt zijn.

 

Gran Canaria

Wandelen in ruige natuur

Op  Gran Canaria vind je de ruigste natuur van alle eilanden. Tijdens een wandeling kom je woeste kloven tegen, die lijken op canyons, waardoor je de indruk krijgt dat je in Amerika bent beland. Je kunt dit gebied per auto verkennen, maar zorg wel dat je een four-wheel drive krijgt, anders kun je niet overal komen of blijf je ergens steken.

 

Lanzarote

Nationale Park Timanfaya

In Nationaal Park Timanfaya kun je goed zien dat de Canarische Eilanden een vulkanische oorsprong hebben. Het landschap is woest en kaal, met prachtige kleuren en je kunt er werkende geisers zien. Ontdek dit park wandelend, per bus of op de rug van een dromedaris.

 

Rancho Texas Park

Ook op Lanzarote vind je Rancho Texas Park. Hier kun je wilde dieren zien, maar ook afkoelen in een zone met zwembaden. Het is zelfs mogelijk met zeeleeuwen te zwemmen. Er zijn shows met roofvogels en andere wilde dieren, en naderhand kun je genieten van wat lekkers in het restaurant. Ideaal voor een spannend dagje uit.

 

Cueva de los Verdes

Als je graag actief bezig bent, is de Cueva de los Verdes aan te raden. De grot bestaat uit een bijna zeven kilometer lang gangenstelsel, en je vindt er ruimtes met prachtige formaties en mooie lichteffecten. De tocht door de grotten is bijna twee kilometer lang, met een gids die over veel kennis beschikt. De stalactieten zijn gevormd door lava. Een koel en bijzonder uitstapje.

 

Bron: Corendon en Spanjetoptien.nl