Wordt Caminito del Rey wandeling onderdeel van het Unesco Werelderfgoed?

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 19:23

Wordt Caminito del Rey wandeling onderdeel van het Unesco Werelderfgoed? -  De provincie Málaga wil graag dat de Caminito del Rey wandeling een onderdeel wordt van de Unesco Werelderfgoed. Behalve het wandelpad wil men ook graag de ‘Cueva de Ardales’ en het ‘Fortaleza de Bobastro’ op de Unesco Werelderfgoedlijst komt.Sinds de restauratie en heropening in 2015 van de Caminito del Rey is dit een toeristische en economische trekpleister geworden in dit van de provincie Málaga. Jaarlijks bezoeken het maximale wat toe gestaan is, 300.000 wandelaars, de Caminito del Rey en de gemeenten Álora (El Chorro), Ardales en Antequera ... Leer meer informatie over Caminito del Rey - Het Koningspad 

Caminito del Rey wandeling onderdeel van het Unesco Werelderfgoed?

Komende woensdag zal men het kandidaatschap van de Caminito del Rey, de 65.000 jaar oude grot van Ardales en het 4.200 jaar oude fort van Bobastro presenteren. Terwijl de Caminito dagelijks door niet meer dan 1.000 mensen bezocht mag worden, zijn er dagelijks zo’n 150 mensen die de ruïnes van Bobastro bezoeken en 30 personen (de limiet) die de grot van Ardales bekijken.

Nu wil het profiteren van zijn aantrekkingskracht om de hele regio te veranderen in een groot cultureel product dat toerisme aantrekt. "Mensen hebben eindelijk begrepen dat het interieur zo veel als de Costa del Sol of zelfs meer kan bieden", legt Carlos Vasserot, hoofd van de dienst voor milieu- en territoriumpromotie van de Diputación Provincial de Málaga uit. Hij is ook verantwoordelijk voor het zogenaamde Unesco-plan. Hij is duidelijk: "Na het tot nu toe behaalde succes, zou de volgende stap moeten zijn om alles wat dit pad van duizeligheid omringt te publiceren en het in waarde te stellen als werelderfgoed."

Met een Unesco Werelderfgoed titel zal de provincie Málaga voor het eerst sinds 2016 een nieuw wereldwijd erkend monument erbij krijgen. In dat jaar kreeg het Archeologische Complex Hunebedden van Antequera (Dólmenes de Antequera)  de status van ‘Patrimonio Mundial’ van Unesco.Op dit moment heeft Andalusië 8 Werelderfgoed benoemingen, te weten:

  • Kalifaatstad van Medina Azahara (2018)
  • Hunebedden van Antequera (2016)
  • Monumentale Renaissance ensembles van Úbeda en Baeza (2003)
  • Rotskunst van het Middellandse Zeegebied op het Iberisch schiereiland (1998)
  • Nationaal park Doñana (1994)
  • Kathedraal, Alcázar en Archivo de Indias in Sevilla (1987)
  • Alhambra, Generalife en Albaycín in Granada (1984)
  • Historisch centrum van Córdoba (1984)

 

Leestip: Unesco Werelderfgoed plaatsen in Spanje op een rij (deel 1)

Leestip: Unesco Werelderfgoed plaatsen in Spanje op een rij (deel 2)

Leestip: Unesco Werelderfgoed plaatsen in Spanje op een rij  (deel 3)

Leestip: Unesco Werelderfgoed plaatsen in Spanje op een rij  (deel 4)


Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

Misschien ook interessant: