FERIA DE ABRIL DIT IS HET GROOTSTE FLAMENCO FEEST VAN SPANJE

Gepubliceerd op 4 mei 2019 om 08:21

Ook dit jaar viert Sevilla het jaarlijks terugkerende Feria de Abril in het Nederlands, Aprilfeesten, een feest met veel Spaanse passie en vooral veel flamenco traditiesOp zaterdag middernacht 4 mei zal heel Sevilla uitlopen voor het aandoen van de verlichting van de toegangspoort, de pistletazo de salida of Prueba del Alumbrao. Daarna barst het feest los en is het een kleurige traditionele mengelmoes op het feria terrein, de recinto.

FERIA DE ABRIL DIT IS HET GROOTSTE FLAMENCO FEEST VAN SPANJE

Foto: Lavanguardia


In de stad Sevilla wordt de komende zeven dagen groot feest gevierd dan de jaarlijks terugkerende de Feria de Abril of Feria de Sevilla is begonnen. Het gaat om een van de grootste, drukste, bijzonderste en meest bezochte flamenco feesten van het land waarbij er gedurende zeven dagen gedanst, gefeest, gegeten en gedronken wordt door de trotse Sevillanos en duizenden toeristen. De Feria de Abril vindt dit jaar vanwege de late Semana Santa plaats tussen 4 en 12 mei (de derde keer dat dit gebeurt in mei)


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Sevilla in Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Sevilla

Hier vind je de beste accommodaties in Sevilla, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Sevilla. Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een auto in Sevilla zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


De Feria de Abril staat ook bekend als de Aprilfeesten en worden gezien als de beroemdste en uitbundigste feesten van de Andalusische hoofdstad Sevilla. Net zoals elk jaar worden deze feesten twee weken na Semana Santa (Paasweek) gehouden waardoor de Aprilfeesten dus in mei plaatsvinden dit jaar.

 

De Aprilfeesten vinden hun oorsprong in 1847. In die periode werden de Aprilfeesten gezien als veemarkten. Het feest vindt jaarlijks plaats tussen de wijken Los Remedios en Tablada, aan de westelijke oever van de rivier de Guadalquivir, waar het afgesloten terrein Campo de Feria ligt.

 

Dit terrein is een miljoen vierkante meter groot en bestaat uit 15 straten en 26 wijken. Verdeeld over dit terrein zijn tijdens het feest ruim duizend feesttenten te vinden waarin diverse verenigingen en volksgroepen flamencodansen, eten, drinken en zingen.Het feest wordt op zaterdag middernacht, de nacht die ook wel bekendstaat als la noche del pescaíto (nacht van de vis), geopend met de zogeheten Prueba del Alumbrao het aandoen van de verlichting van de grote toegangspoort tot het feestterrein. Vervolgens keert, gedurende zes dagen, iedere dag de Paseo de Caballos terug, tijdens welke optocht diverse koetsen en ruiters door de wijk tot het eindpunt in de stierenarena Plaza de la Maestranza rijden. In deze arena worden vervolgens stierengevechten gehouden. Aan het eind van de week, zaterdagnacht, komt het feest ten einde na een vuurwerkshow.

 

Economie

De economische impact van de aprilfeesten is enorm groot waarbij verwacht wordt dat dit jaar nog groter zal zijn en rond de 800 miljoen euro zal komen te liggen. De inwoners van Sevilla geven gemiddeld per dag 135 euro uit maar dat loopt op tot 200 euro per dag bij de toeristen die de stad en de Feria bezoeken. De 218 hotels in Sevilla en 961 toeristische slaapplaatsen die te vinden zijn in Sevilla zitten al maanden voor minstens 95% vol.

 

P.S. De Sevilla Fair zal vier geluid vrije uren hebben voor kinderen met autisme


Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

Misschien ook interessant: