Andalusië Granada El Albaicín

Gepubliceerd op 5 april 2019 om 18:41

Ontdek de wijk El Albaicín, een historische Arabische wijk in de stad Granada, Andalusië. Deze historische Arabische wijk in de stad Granada, kom je in een mengeling van Spaanse maar vooral Moorse invloeden. Het Albaicín is bekend om zijn mooie plekjes. Die ons aan de Islamitische oorsprong doen herinneren.De wijk ligt op een heuvel recht tegenover het Alhambra dat met de wijk is verbonden via een aantal bruggen over de rivier Darro. Die ons aan de Islamitische oorsprong doen herinneren. Met de Darro rivier die er doorstroomt, is het een van de vele plekjes die van Granada een zo bijzondere stad maakt.

De wijk El Albaicín in Granada

Het Albayzin is onderverdeeld in het boven en laag Albaicín. Als je van het Plaza Nueva en Santa Anna die bijna in elkaar overgaan wandelt langs de Carrero del Darro naar Paseo de los triestes loopt U door een van de mooiste gedeelte van deze wijk met leuke restaurantjes en voor deze wijk typische islamitische winkeltjes.

 

El Albaicín, een historische Arabische wijk in Granada

Albaicín is de oude Arabische wijk van de Spaanse stad Granada. De wijk ligt op een heuvel recht tegenover het Alhambra dat met de wijk is verbonden via een aantal bruggen over de rivier Darro.

Het Albaicín is bekend om zijn mooie plekjes. Die ons aan de Islamitische oorsprong doen herinneren. Met de Darro rivier die er doorstroomt, is het een van de vele plekjes die van Granada een zo bijzondere stad maakt. Het Albayzin is onderverdeeld in het boven en laag Albaicín. Als je van het Plaza Nueva en Santa Anna die bijna in elkaar overgaan wandelt langs de Carrero del Darro naar Paseo de los triestes loopt U door een van de mooiste gedeelte van deze wijk met leuke restaurantjes en voor deze wijk typische islamitische winkeltjes.Tot de verovering van Granada door het katholieke koningspaar was er een dertigtal moskeeën in de wijk gevestigd, teken van de Moorse overheersing. Later werden op de plek van de meeste van deze moskeeën kerken gebouwd:

    * de Iglesia de San Nicolás met het uitzichtpunt Mirador de San Nicolás over de Sierra Nevada en het Alhambra
    * de Iglesia de San Pedro y San Pablo
    * de Iglesia de Santa Ana y San Gil
    * de Iglesia de San Cristóbal
    * de Iglesia del Salvador

Het Albaicin handhaaft het stedelijk weefsel uit de Nasriden tijd, met smalle straatjes en pleintjes en witgekalkte huizen, in een ingewikkeld weefsel dat zich uitstrekt vanaf het hoogste deel (San Nicolas) tot aan de loop van de rivier Darro en tot aan de Puerta de Elvira die je kan vinden aan de Plaza Nueva.

 

Over het ontstaan van de naam Albaicin wordt veel gespeculeerd. Sommigen hebben het over het "district van de valkenier" omdat dit een beroep was dat vroeger veel beoefend werd. Anderen zeggen dat het verwijst naar de naam van de oorspronkelijke bewoners die in de dertiende eeuw vanuit Baeza naar Granada vluchtten. Maar de meest voor de hand liggende uitleg is wel dat het "wijk op de heuvel" betekend. Na de Christelijke verovering in 1492 was de wijk ook nog een tijd de Joodse wijk van Granada.


Maak hier in Spanje je vakantie dan hier schijnt de zon

zonvakantie-tui, Spanje sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-Spanje Eliza was here! De Jong- zonvakanties Spanje Reisburo-zonvakantie

Daarna slenter je door een wirwar aan kleine straatjes naar beneden naar de Carrera del Daro, een straat die langs het water loopt. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder een oud Arabisch badhuis "El bañuelo", het Santa Catalina klooster en de Santa Ana kerk die gebouwd is in mudéjarstijl.

Deze straat leidt je ook naar Sacromonte, de wijk waar vroeger de zigeuners in grotten in de hellingen woonden. Tegenwoordig worden er 's avonds voor de toeristen flamenco-uitvoeringen opgevoerd.

De wijk Albaicin werd in 1994 bijgeschreven op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO.

 

Meer informatie over de bezienswaardigheden, zoals Casa de Castril. Aljibes, Palacio de los Córdova, Iglesia de San Nicolas en Plaza de San Nicolas, etc  

vind je HIER »