Ontdek Spanje » Overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje: Dan moet u hier zijn!

Overwinteren in Spanje - Het beste kunt u overwinteren in de streek rond Malaga, of iets noordelijker rond Almeria. Hier zijn de temperaturen het aangenaamst en hebt u de meeste zonnen uren.

Geef u over aan het het ritme van het land en leef lekker relax. s’ Middags een heerlijke tapa een wijntje en daarna een siësta en s’avonds gaat u lekker genieten van een heerlijke maaltijd.Het Klimaat in Spanje

De klimatologische verschillen in Spanje zijn heel groot, waar het in de zomer mooi en warm is kan het in de winter fris ja, zelfs koud zijn. De Costa Brava en Costa Dorada zijn in ieder geval niet de ideale plaatsen om te overwinteren, dat zelfde geld voor de Balearen eilanden. Houdt de volgende regel aan hoe zuidelijker des te warmer (zon) en hoe verder u het binnenland in gaat des te kouder wordt het. Dat wil zeggen koud in de winter en warmer in de zomer.

 

Nu weten we waar het in de winter het aangenaam toeven is, maar is er ook wat te beleven? Er zijn in de winter genoeg kustplaatsen die man in de winter rustig kan benoemen als spookstad u vindt hier complete straten en gebieden met  lege appartementen en als u moet gaan zoeken naar een winkel die geopend is dan is/zijn dit niet de ideale plaatsen om te overwinteren.


Ontdek Spaanse steden op z'n Hollands


Onze ervaring is daar waar het aangenaamste klimaat heerst en waar wat te beleven valt in de winter komt u ook vaak het woord " completto " (vol) tegen zeker op campings en de hotels en appartementen zijn hier ook niet meer goedkoop die tijd is voorbij sinds velen niet meer de overtocht naar Marrokko etc maken. Dus informeer u goed en reserveer voor u vertrekt.

 

Voor overwinteraars kan de "Medische zorg" belangrijk zijn

Hoe is de gezondheidszorg waar u gaat overwinteren in Spanje. Goed om te weten Spanje heeft een goede gezondheidszorg en een zeer goede  private gezondheidszorg. Daar waar veel overwinteraars naar toe gaan zijn meestal Nederlandse sprekende artsen te vinden die een eigen praktijk hebben. Het voordeel hiervan dat er geen taal barriere is dan de artsen spreken dezelfde taal. Zorg wel voor een goede ziektekostenverzekering want alleen met u  zorgverzekering kunt u alleen bij de Spaanse publieke gezondheidszorg terecht.

 

Nederlandse en Belgische pensionados

“Pensionados” in het Spaans gepensioneerden. Het is natuurlijk wel lekker om met landgenoten in de kroeg te zitten en een kaartje te leggen of andere activiteiten met elkaar te ondernemen. Dan overwinteren houdt ook in dat u plezier hebt dan alleen van de zon genieten is een beetje kort door de bocht, u wilt ook een beetje een sociaal leven hebben.  En wilt u geen landgenoten om u heen hebben dan kunt voor de Spanjaarden kiezen maar dan moet u natuurlijk wel een beetje Spaans kunnen spreken maar ook begrijpenOverwinteren aan de Costa Blanca

De meest beruchte plek om te overwinteren in Spanje is waarschijnlijk Benidorm. De eerste stek in Spanje waar veel Nederlanders de winter doorbrachten is nog steeds mateloos populair. Je vindt er dan ook alles voor een aangenaam verblijf: lekker weer, Hollandse kost en genoeg vermaak.

 

De Lekkerste Winterzon vind je hier

Ben je iets meer van de rust en het authentieke Spaanse leven? Dan ben je waarschijnlijk meer op je plek in de iets zuidelijker gelegen kleurrijke kustplaats Villajoyosa, Ja, ze bestaan nog. De echte Spaanse stadjes aan zee die niet verpest zijn door het massatoerisme. Als je van zon, zee, strand én Spanje houdt, moet je hier zijn!’

 

Overwinteren aan de Costa del Sol

In het zuiden van Spanje, aan de Andalusische Costa del Sol, heb je de grootste kans op hoge temperaturen en een stralende winterzon. Nerja is een plek waar je ook in de winter een te gekke tijd hebt. Het plaatsje staat bekend om z’n druipsteengrotten en het ‘balkon van Europa’, een balkon met een weids uitzicht over de middellandse zee. Het fotogenieke Frigiliana ligt op zes kilometer afstand. ‘ Nerja is óók in de winter bruisend, doordat vele restaurants en winkels nog open zijn. Daarnaast is het een prima uitvalsbasis voor een dag winkelen in Malaga of het Alhambra bezoeken in Granada.’


Booking.com

Overwinteren op de Canarische Eilanden

De twee grootste eilanden Tenerife en Gran Canaria zijn ook meteen de populairste onder overwinteraars. Dit komt omdat het is hier ook in de winter bruist, de winkels en restaurants geopend zijn en de verbindingen met andere landen beter zijn. Je zult hier ’s winters dan ook veel gelijkgestemde Noord-Europeanen treffen. Ben je op zoek naar rust en trek je je liever terug voor een winterslaap op het strand? Dan zijn de eilanden Lanzarote en Fuerteventura betere opties.

 

Bron: Zoover.nl    |   Geschreven door Christine