Ontdek Spanje » Vakantie » Overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje. Waar kan dit het beste en wat zijn nou de obstakels waar je tegenaan kunt lopen? Wij hebben hier de beste tips voor overwinteren in Spanje op een rij gezet!

Het beste kun je overwinteren in de streek rond Málaga, of iets noordelijker rond Almería. Hier zijn de temperaturen het aangenaamst en zijn de meeste zonuren.

Geef je over aan het het ritme van het land en leef lekker relaxed. s’ Middags een heerlijke tapa een wijntje en s’avonds lekker genieten van een heerlijke maaltijd.Het klimaat in Spanje, in welke regio overwinteren?

De klimatologische verschillen in Spanje zijn heel groot, waar het in de zomer mooi en warm is kan het in de winter fris ja, zelfs koud zijn. De Costa Brava en Costa Dorada zijn in ieder geval niet de ideale plaatsen om te overwinteren, dat zelfde geld voor de Balearen. Houdt de volgende regel aan hoe zuidelijker des te warmer (zon) en hoe verder u het binnenland in gaat des te kouder wordt het. Dat wil zeggen koud in de winter en warmer in de zomer.

Nu weten we waar het in de winter het aangenaam toeven is, maar is er ook wat te beleven? Er zijn in de winter genoeg kustplaatsen die men rustig kan benoemen als spookstad. Je vindt hier complete straten en gebieden met lege appartementen en gesloten winkels. Dat zijn misschien niet de meest ideale plaatsen om te overwinteren.Tips voor locatie

Onze ervaring is dat waar het aangenaamste klimaat heerst en waar wat te beleven valt in de winterm kom je ook het vaakst completo tegen op bijvoorbeeld de campings. Toch hoeven de hotels en appartementen nog steeds niet echt goedkoop te zijn. De beste tip is dan ook om goed te informeren en reserveren voor je vertrekt. Lees hier op de website de regio en stedenpagina's goed door en je komt er wel.

Medische zorg in Spanje, de gezondheidszorg

De meeste overwinteraars in Spanje zijn geen twintig meer. Medische zorg is dan ook belangrijk. Er is goed nieuws: de medische zorg in Spanje is heel goed geregeld. Zowel de publieke als de private gezondheidszorg zijn goed, waar Nederland wereldwijd op #3 staat, staat Spanje op #19 (cijfers 2018). In 2017 stond Spanje echter nog op de achtste plaats en Nederland op de negende. Het probleem is echter dat weinig artsen Nederlands spreken. Mocht je Spaans niet machtig zijn dan is Engels een must, al spreekt ook lang niet iedere dokter in Spanje deze taal. Zorg wel voor een goede Nederlandse ziektekostenverzekering want alleen dan kun je bij de Spaanse publieke gezondheidszorg terecht!

Andere Nederlandse en Belgische pensionados

Het is natuurlijk hartstikke leuk om in Spanje te overwinteren. Vooral de eerste paar weken zijn leuk, in Nederland regent het al en in Spanje is het nog lekker weer. Toch zal de ervaring een stuk prettiger zijn als je andere Nederlandse en Belgische pensionados ontmoet. Plezier in meer dan alleen de zon is eigenlijk wel een must. Er zijn veel activiteiten met landgenoten welke hartstikke leuk zijn? Kijk hiervoor vooral op Facebook.Overwinteren aan de Costa Blanca

Wil je overwinteren in Spanje en heb je voor de costa Blanca gekozen, dan is Benidorm wel de meest beruchte locatie. Veel Nederlanders in Spanje brengen hier de winter door. Er is hier lekker weer, er zijn Hollanders en daardoor genoeg vermaak. Ook de rest van de costa Blanca is erg fijn om te zitten. Ook Alicante en Dénia zijn top.

Klein dorpje vlakbij grotere steden

Wil je meer rust en authentiek Spanje beleven? Ga dan iets meer richting het zuiden, voorbij de stad Benidorm en naar Villajoyosa. Hoewel de invloed van Benidorm hier ook goed te voelen is, is er nog geen massatoerisme. Maar je hebt wel de gemakken van de Hollandse aanwezigheid vlakbij!

Verder naar het zuiden

Nog meer naar het zuiden? Voorbij Alicante heb je de costa Almería en de costa Tropical. Daarna begint de costa del Sol. Deze laatste begint weer wat toeristischer te worden dus dat is misschien niet wat je wilt. Echter, hoe verder naar het zuiden hoe meer stralende winterzon je hebt! Richting Málaga is het namelijk ook in de winter vaak nog 20 graden. Een stukje terug ligt Nerja, wat ook goed vertoeven is. Ook het dorpje erboven, Frigiliana is een van de mooiste Spaanse dorpjes in het zuiden van het land. Je hebt zo ook Granada en Málaga vlakbij. Ideaal?


Booking.com

Overwinteren op de canarische eilanden

Dit gaat wel heel veel naar het zuiden, maar ook de canarische eilanden zijn een optie. Uit eigen ervaring is dit echter niet de beste optie. Het is toch echt eilandleven en toch wel ver van Nederland vandaan. Een vlucht van meer dan 4 uur is niet mals. Toch is de winter op de canarische eilanden wel het hoogseizoen (vooral Scandinaviërs houden van de canarische eilanden). Dus als drukte iets is wat je wilt, dan zit je goed op Tenerife en/of Gran Canaria