Ontdek Spanje » Málaga » Wandelroute Sendero El Saltillo


Wandelpad El Saltillo - in de Axarquia - Malaga

Sendero El Saltillo is een wandelpad in de regio Axarquia, in het oosten van Málaga. Het lijt heel erg op de Caminito del Rey! Het is hem niet, maar het is wel een goed alternatief voor het koningspad.Spectaculair wandelpad in Spanje

Spectaculair is het wel! Een mooie bergwandeling met prachtige uitzichten. Er stroomt ook water door de vallei dus dat ziet er ook erg mooi uit. En het is nog gratis ook!

LA VEREDA DEL FARO-wandelen-spanje.jpg

El Saltillo lijkt op caminito del rey

De Caminito del Rey is een wandelpad in de provincie Málaga. Er wordt wel eens (ook niet eens ten onrechte) gezegd dat dit allemaal zo commercieel is geworden. Er gaan groepen tegelijk in, met gids en tegen betaling. Het gratis broertje is dan El Saltillo! Ook een mooie route door een vallei maar wat rustiger. En overigens hoef je niet aan de veiligheid te twijfelen! 

Niet aangeraden voor kinderen of oudere mensen

El Saltillo ligt in de Sierra Tejeda, op de grens tussen de provincie Málaga en de provincie Granada. Je kunt hier overigens sowieso heel goed wandelen. El Saltillo is ook zeker wel spannend! Je hoeft geen helm op, het is minder druk en... gratis! De route is 8 kilometer lang en je kan geen hoogtevrees hebben. Een beetje mag natuurlijk wel, voor de gezonde spanning...! Maar zoals al eerder gezegd, de veiligheid is er top. Er zijn metalen wandelpaden die dan wel op 150 meter hoogte aan bergwanden hangen. Echter zijn er ook delen waar het iets gevaarlijker is. Stalen zenuwen hoef je niet per se te hebben, common sense is wel handig. Daarom is het niet aangeraden om dit wandelpad met kinderen te doen, of met oudere mensen.

Booking.com

Begin wandeling

Het begin van de wandeling is bij het dorp Canilla de Aceituno. Daar kun je parkeren bij het gemeentehuis. Dat is onze aanrader. Je loopt grotendeels langs een waterkanaal, dat later verandert in een pijp. Er zijn prachtige uitzichten na deze waterpijp. Bij de Cerro de Juan Zamora kom je bij La Rahije uit. Dan volg je de rivier Almanchares.De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Ook interessant: