Ontdek Spanje » Stedentrip naar Madrid in de winter


Stedentrip naar Madrid, in de winter

Een stedentrip naar Madrid in de winter is een uitstekend idee. Madrid ligt middenin het land. Warm is het niet want 's winters kan het in Madrid gewoon vriezen! Maar de winter in Madrid biedt een heel ander Madrid dan de warme, verstikkende zomer.Pracht en praal

Madrid is een machtige stad versierd met de prachtigste bouwwerken. Vanuit het hart van Madrid kun je deze stad ontdekken en je ondertussen vergapen aan al het pracht en praal. Het Palacio de Cibeles ligt vlakbij de Gran vía, de grootste winkelstraat van Madrid, en is een van de mooiste bouwwerken die je ooit hebt gezien.

Oorspronkelijk was dit ‘paleis’ ontworpen als postkantoor. Nu zit onder andere de nationale bank in het gebouw. Elk deel van het paleis ligt in een andere wijk: Retiro, Centro en Salamanca. Vanaf het Palacio de Cibeles loop je binnen tien minuten naar het Koninklijke hart van het centrum. Hier vind je het Koninklijk paleis en de Kathedraal Santa María la Real de La Almudena.Tip: Koop een combiticket, zo kun je beide bouwwerken bezichtigen voor een fijne prijs.

Retiro Park

Ontspannen doe je in het Retiro park, vlakbij het palacio de Cibeles. Dit grote park biedt voldoende ruimte voor een ontspannen wandeling.

Je kunt er ook heel romantisch met een roeibootje varen op een gigantische vijver, theatervoorstellingen bezoeken of lunchen bij een van de kleine cafeetjes in het park.

Shoppen, voetbal en eten

Uiteraard kun je het bezoek aan Madrid niet beter afsluiten dan met een heerlijke shoptrip aan de Gran vía of een klassieke voetbalwedstrijd van topclubs Real Madrid.

Restauranttip: Wijk van de grote straten af en zoek in de zijstraatjes leuke tavernes op. Hier heb je vaak het beste eten voor een kleine prijs.100 Montaditos is een aanrader voor de lunch! Deze Spaanse keten biedt allerlei soorten kleine broodjes voor een klein prijsje. Het is heel populair bij de jongeren en studenten en ze hebben vaak de leukste deals.

Malasaña

Dit is dé hippe wijk waar je de bruisende identiteit van Madrid proeft. Vol levendige barretjes en kleinschalige restaurantjes, straatmuzikanten en vintage boetiekjes. Op zondag is het hier helemaal feest, dan zijn alle locals in Malasaña buiten te vinden waar ze naar muziek luisteren, lekker eten en van een wijntje genieten in de zon met hun vrienden en familie. Dit tafereel roept een stadse maar toch gemoedelijke sfeer op. Wil je een bijzondere souvenir meenemen? Kijk dan eens bij Cervezorama. Hier hebben ze meer dan 400 soorten bier!Reizen naar Madrid

Binnen 2,5 uur vliegen ben je in de Spaanse hoofdstad. Vanaf Amsterdam vliegen KLM, Iberia en Air Europa dagelijks naar de stad. Iberia had vorig jaar januari de langste vertraging; drie uur en vier minuten. Vanaf Eindhoven vliegt Ryanair drie keer per week naar Madrid.

Bron: EUclaim- Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt -