Ontdek Spanje » Madrid » Winkelen in Madrid » Overdekte markten in Madrid


De beste overdekten Markten in Madrid

De bekendste overdekte markten in Madrid zijn Mercado de San Miguel, Mercado de La Paz, Mercado San Anton en Mercado de Maravillas. Het is een geweldig belevenis om deze markthallen te bezoeken. Deze markten kunnen zeker tot bezienswaardigheden worden beschouwd.

Markten worden in het Spaans Mercados genoemd. Hier een overzicht van de leukste markthallen van Madrid.


1  -  Mercado San Miguel in Madrid

In het centrum van Madrid werd in 1916 een gebouw gebouwd dat later tot de bekendse overdekte markthal van Madrid zou uitgroeien. De markt is gebouwd van glas, hout en staal. In 2000 werd het door de gemeente van Madrid uitgeroepen tot cultureel erfgoed.

In het begin van de 21e eeuw wordt het gebouw gerenoveerd. De historische kenmerken zijn gelukkig goed bewaard gebleven. In 2009 werd de markt heropend. Het is een 21-eeuwse versmarkt met goede kwaliteit voedsel geworden. Voor wie bekend is met Málaga; het is te vergelijken met mercado Atarazanas.

Mercado San Miguel is tegenwoordig dus een echte bezienswaardigheid. Maar je hoeft niet alles te bezoeken, je kunt ook gewoon naar binnen lopen en proeven bij de kraampjes. Laat je verrassen door de bijzondere smaken, drink een glas wijn en koop misschien iets voor thuis!

Openingstijden: 10.00 tot 24.00 uur
Vrijdagnacht en zaterdagnacht open tot 01:00.

Mercado San Miguel
Metro: Sol, Opera2  -  Mercado de la Paz in Madrid

Is het de meest chique overdekte markt? Men zegt van wel. Mercado de la Paz ligt in de wijk Salamanca en hier doen de mensen hun dagelijkse boodschappen. Waarom is het dan zo chique? Dat is gewoon zo, de mensen die er doen zijn wat chiquer en de buurt is het ook. Het kwaliteit en het aanbod is goed. Maar deze overdekte markt in Madrid is niet alleen maar chique, het is ook hartstikke gezellig!

Mercado de la Paz kun je bereiken via: Calle de Ayala 28, Calle Lagasca 49 en Calle de Claudio Coello 48.

Openingstijden: 9.00 tot 15.00 uur  en van 17.00 tot 20.00 uur
Zaterdag 9.00 tot 15.00 uur.

Metro: Serrano

 

3  -  Mercado San Anton in Madrid

Op de begane grond zijn er veel verse etenswaren zoals groenten, fruit, vis en vlees. Ook vind je hier gedroogde lekkernijen zoals rozijnen en noten. Een verdieping omhoog is het gourmet-gedeelte. Je hebt hier een uitzicht op de markt buiten, je ziet talloze kraampjes met de gekste dingen. Er is een kraampje met wijnen, maar ook sushi en cupcakes! Je kunt hier proeven. Nog een verdieping hoger is het restaurant / foodcourt. Hier vind je de Madrilenen die gewoon iets willen eten. Maar je kunt hier ook terecht na een paar uur struinen op de Mercado San Anton in Madrid voor een lekker drankje of een lunch.

Mercado San Anton
Calle de Augusto Figueroa, 24
Metro: Chueca


4  - Mercado de Maravillas in Madrid

Mercado de Maravillas is de grootste markt in Europa met rond de tweehonderd marktkraampjes. De lokale bevolking koopt hier regionale specialiteiten, zoals lamsvlees uit Burgos, saffraan van La Mancha en pimenton (paprika) uit de La Vera regio. Ook vind je producten en kruiden uit Zuid-Amerika. Dit is de ontmoetingsplek om samen traditionele Spaanse gerechten te eten. Een oud Madrileño gezegde luidt: ‘Als je op zoek bent naar iets, ga dan naar Maravillas. Als je het daar niet kunt vinden, dan bestaat het niet.’

 

Mercado de Maravillas

Calle Bravo Murillo 122

Openingstijden: maandag t/m vrijdag

9:00 tot 14:00 uur en 17:00 tot 20:00 uur
Zaterdag 9:00 15:00

Metro: Alvarado


Stedentrips naar Madrid

Geniet van meer dan alleen deze overdekte markten in Madrid! Geniet ook van flamenco, de tapas, winkelen in Madrid, kunst en cultuur. En natuurlijk, geniet van het heerlijke weer bij jouw stedentrip naar Madrid!