Ontdek Spanje »Madrid » Winkelen in Madrid» winkelstraten in Madrid

De mooiste en leukste winkelstraten van Madrid 

Waar vind je de beste en leukste winkelstraten in de Spaanse hoofdstad Madrid? Waar liggen ook alweer die kleine winkeltjes in het centrum van de stad? Wanneer zijn de winkels geopend? Dit laatste is zeker belangrijk tijdens Spaanse bank holiday's, maar ook de andere vragen zijn goed en worden hier beantwoord.


De beste deals boek je met deze reisorganisaties!


De beste winkelstraten van Madrid op een rijtje gezet

Al met al kunnen we alvast vertellen dat Madrid zich heeft ontwikkeld tot een echte shopstad! Winkelstraten liggen in het centrale Sol, maar ook in Malasaña en Chueca. Zoek je een chiquer deel, ga dan naar Salamanca.

1. Malasaña, voor liefhebbers van vintage in Madrid

Malasaña is geen straat maar een wijk! Het zijn een heleboel kleine straatjes bij elkaar. Het maakt winkelen in Madrid een waar feestje. Het is de vintage buurt van Madrid. Je vindt vintage kledingwinkels, vintage platenzaken en zelfs een vintage café! De wijk Malasaña is niet groot maar klein zodat je snel langs de uitgekozen winkeltjes kunt gaan. Hoewel je hier gerust ook een hele middag kan spenderen...

2. Chueca - Moderne en design kleding in Madrid

Chueca was vroeger, vergeef ons taalgebruik, een verpauperde volksbuurt in Madrid. Tegenwoordig staan er in de wijk veel designerwinkels en kleine boetiekwinkels. Veel internationale winkels zijn aanwezig. Hippe kleren vind je dus hier, de nieuwste collecties van de beste kledingmerken! Ga vooral naar de winkelstraten calle de Hortaleza en calle Fuencarral. Deze laatste staat op nummer 3. Ook rond plaza Chueca is het goed winkelen. Als laatste voetnoot, chueca staat bekend als gaywijk in Madrid. Je vindt hier dus ook kleding voor het gaypubliek! 

3. Calle del Fuencarral - een winkelstraat in Chueca

De nummer 3 beste winkelstraat in Madrid heet calle Fuencarral. Van de Gran Via loopt hij naar Glorieta de Quevedo. De ene kant van de winkelstraat is hip, de andere kant is vooral moeders met kinderen. Genoeg voor iedereen dus! Ga je niet alleen voor winkelen maar wil je ook een oude markthal bezoeken, dan is Mercado Fuencarral in de buurt. Hier zie je kleine winkeltjes in een oude markthal, de sfeer is een beetje alternatief.

Je vindt ook een HEMA in deze winkelstraat. Het is een van de 5 HEMA's in Spanje.


De goedkoopste vliegtickets boek je hier!


4. Calle Almirante, winkelstraat met kunstgaleries

In het noordwesten van het centrum van Madrid, vlakbij metrohalte Chueca, vind je calle Almirante en calle Prim. Mode en schoenenwinkels en kunstgaleries hebben hier de overhand. Dit deel loopt helemaal door naar Paseo de Castellana. Kom je dus met de metro? Stap uit bij Chueca en loop via calle Gravina naar beneden, en je komt uit bij calle Almirante.

5. calle Serrano - een van de meest luxe winkelstraten

Salamanca is dus de chiqueste wijk in Madrid. De duurste winkelstraat van Madrid ligt ook in deze wijk; calle Serano. Gucci, Versace, Lladró, Dior, Zara Home, Habitat, Maisons du Monde, TOUS, Intimissi, Louis Vitton en meer. Je ziet het, erg gevarieerd.

Ben je klaar met het verkeer op calle Serano? Dan kun je een van de zijstraten in. Cale Hermosilla is een goede. Hierin zit een leuk cafe met de naam Teatriz.

6. Calle José Ortega y Gasset

De gouden mijl van Madrid, la mila del oro. Zo word deze winkelstraat in Madrid genoemd. Dior, Chanel, Dolce & Gabbana en Louis Vitton vind je hier. De winkelstraat loopt parallel aan calle Serano.

7. Callejón de Jorge Juan

Deze winkelstraat bestaat uit eigenlijk meer leuke straatjes. Kleinere gekleurde huisjes en heel veel groen vormen deze callejón de Jorge Juan. Kleine winkeltjes dus, in kleine gebouwtjes maar daarom niet minder leuk! Je vindt hier ook de nieuwere merken uit andere steden zoals Parijs; een groot aantal leuke boetiekjes garanderen een leuke ervaring met winkelen in Madrid!8. Calle Orense

De lokale inwoners van Madrid winkelen gewoon hier. Toeristen zijn er minder. De prijzen zijn daarom ook iets minder hoog. Maar er zijn wel heel veel winkels! Bekendere Spaanse ketens zoals Zara, Mango, Women's secret en Bershka zijn gevestigd in deze winkelstraat in Madrid. Ook hier kun je een HEMA vinden.