Ontdek Spanje » Catalonië | SpanjeVakantie in Catalonië

Heerlijke vakantie in Catalonië

Vakantie in Catalonië, Spanje - Ga genieten van een heerlijke vakantie in Catalonië

 

Spanje, Tips voor een unieke vakantie in Catalonië

Ga ook eens op vakantie in de regio Catalonië,  deze regio met zijn eigen cultuur, taal en keuken.  U vindt hier unieke tips van deze betoverende autonome regio Catalonië (Catalaans: Catalunya).

 

De Costas van Catalonië zijn:

    * Costa Brava

    * Costa del Maresme

    * Costa del Garraf en

    * Costa Daurada:

 De hoofdstad van Catalonië is Barcelona.

In Catalonië worden de volgende drie talen gesproken: Catalaans, Spaans en Aranees.

 

Catalonië bestaat uit de volgende vier provincies:

    * Girona met de gelijknamige hoofdstad Girona

    * Barcelona met de gelijknamige hoofdstad Barcelona

    * Tarragona met de gelijknamige hoofdstad Tarragona

    * Lleida met de gelijknamige hoofdstad Lleida

 

In een barretje in het regenachtige Nederland neem ik een slok van mijn rode wijn. Ik heb mijn vrouw zojuist verteld dat we later deze maand een rondreis door Spanje gaan maken. “Geweldig!” is het eerste wat ze uitbrengt. “Laten we vooral de regio Catalonië niet vergeten"  Ik heb daar nog wat bijzondere tips voor ons zegt ze. Ik ken een paar prachtige plekjes in Catalonië die je versteld zult laten staan.”

 

Drie weken daarna reizen wij eindelijk door Spanje. Nu zijn we op weg naar: Catalonië. De tips hebben we voor vertrek netjes in onze koffer gestopt. Conclusie? Ze had gelijk: wat een ontdekkingen tot nu toe! Met haar goedkeuring deel ik alvast vier bijzondere bevindingen met jullie.

 

Tip 1: Wandel over de vulkanen van: Garrotxa Volcanic National Park

Even geloofde ik ze niet. Vulkanen? In Spanje? Het blijkt waar. In Catalonië zijn zo’n veertig uitgedoofde vulkanen te vinden. En hoewel ze al 11.000 jaar niet meer actief zijn, is een uitbarsting niet uitgesloten. ‘Beklim één van de vulkanen’, staat er op het lijstje dat ik deze ochtend uit mijn tas viste. ‘Er zijn 28 wandelroutes uitgezet, we kiezen er eentje die ons mooi lijkt.’ Wij besluiten voor de vulkaan Santa Margarida te gaan. Enigszins spannend vinden wij de wandeling wel. Wat nou als er precies tijdens ons bezoek een wonder plaatsvindt en de vulkaan zijn werk doet? Verwonderd lopen wij door bloemenvelden, passeren prachtige bossen en kijken uit over weidse Spaanse landschappen. En dat alles terwijl wij lopen over een vulkaan. Een wel heel bijzondere ervaring!


Barcelona: stad, zon, zee en strand

zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona
zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona
zonvakantie-Barcelona

Tip 2: Wijn en cava proeven op een van de wijnroutes van Catalonië

Van ons idyllische verblijf Torre Nova rijden we naar de stad Vila franca del Penedès. Volgens de tip is de weg vanaf hier een genot voor de wijnliefhebber. Voor we het goed en wel door hebben, zien we wijnhuizen gevestigd in eeuwenoude panden, afgewisseld door robuuste kastelen. Onze eerste stop wordt het VINSEUM, oftewel het wijnmuseum van de wijnstreek Penedès. Door een vriendelijke medewerker laten we ons alles vertellen over de wijnen hier in de omgeving. “Wist u dat er zelfs een hardloopwedstrijd wordt georganiseerd door wijngaarden?” We kijken verrast. “De Encoursa. Onthoud dat maar.”

 

Tip 3: Op bezoek in het klooster Monestir de Sant Pere de Rodes

Het natuurpark Parque Natural de Cap de Creus is volgens onze tip al een pareltje op zich, maar extra bijzonder is het oude benedictijner klooster dat bovenop een hoge heuvel staat. Het is een bezienswaardigheid met een bijzonder verhaal. Terwijl we door de gangen van het klooster slenteren, lezen we verhalen die eeuwen terug de tijd ingaan. Jarenlang zouden in dit klooster Italiaanse monniken hebben geleefd. Zij moesten de relikwieën van Petrus en andere heiligen bewaren en kregen de opdracht een klooster te bouwen. Later zouden zij hier eeuwenlang wijn hebben gebouwd. Op een laatste informatiebord lees ik dat deze monniken later zelfs de stichters zouden zijn van het gehele wijngebied. Een leuk feitje dat ik nog niet eerder hoorde deze week! Voldaan lopen we na ons bezoek het klooster uit. Een machtig mooi uitzicht over de baai van Port de la Selva wacht ons op. we zien hoge kliffen, een grillige kustlijn en heel in de verte het lieflijke vissersdorpje El Port de la Selva. Wat een prachtige regio is dit toch…

 

Tip 4: Op bezoek in Girona

Girona is een aaneenschakeling van fijne plekjes. We zijn onder de indruk van de grote kathedraal de Santa Maria. Volgens de verhalen was de kathedraal vroeger door de Moren als moskee gebruikt, maar is daarna helemaal verbouwd. Op de Sint-Pieter na, is dit de grootste kathedraal ter wereld is. Een andere plek die bol staat van de geschiedenis is de Joodse wijk El Call. We volgen de smalle straatjes met verscholen winkeltjes langs karaktervolle woningen en beklim de trappen naar sfeervolle pleintjes.

’s Avonds als we aan een tafel vol tapas gerechten zitten, laten we alle indrukken van de dag bezinken. De stad, het eten en de trots van de Catalanen; het is allemaal waanzinnig. In de verte zien we de zon langzaam zakken. “En denk maar niet dat we nu al alles hebben gezien, Morgen gaan we naar de Murallas van Girona. Het is de oude stadsmuur. Deels verwoest, maar nog altijd prachtig om over te wandelen.