Ontdek Spanje » De Spaanse Costa's » Costa Daurada - Spaanse kust

DE SPAANSE COSTA DAURADA

De Spaanse Costa Daurada of Costa Dorada - Spaanse kust. Ontdek en beleef de Spaanse kustlijn die verdeeld is in diversen ‘Costa's’. Deze vakantiekusten hebben elk een eigen gezicht. Hier nu de Costa Dorada met leuke informatie en wetenswaardigheden over de Costa Daurada in Spanje, voor een unieke en leuke vakantie aan de Spaanse kust!Hier nu de Daurada of Costa Dorada

De Costa Dorada (Spaans) of Costa Daurada (Catalaans) (letterlijk "Gouden Kust") is een 216 kilometer lange kuststreek in Catalonië. De kuststreek bestrijkt de gehele provincie Tarragona tot aan de delta van de rivier de Ebro.

De streek bestaat zowel uit stranden als rotskust en begint ten noorden van Tarragona en loopt vanaf daar verder langs verschillende bekende (bad)plaatsen, waaronder Salou, Cambrils en Ampolla. De Costa Dorada is dan ook vooral bekend om haar enorme toerisme. Lees meer informatie over de Costa Dorada »

Voordelige vakanties naar de Costa Dorada - Hier schijnt de  zon!!!

Op zoek naar een veelzijdige strandvakantie in Spanje waar ook ruimte is voor cultuur? Ruil dan de stranden bij Salou in voor een bezoek aan de historische stad ...

Dorada betekent “goud”, wat wel blijkt uit de honderden kilometers schitterende stranden die je vindt aan de Costa Dorada. Idyllische dorpjes, authentieke Spaanse gerechten ...

De badplaatsen Salou, Cambrils en Sitges hebben elk hun eigen charme. We raden je aan de sfeer van deze badplaatsen te proeven. Stappen doe je in Salou, in Cambrils wandel je ...

Geen één Costa is zo veelzijdig als de Costa Dorada. Ga een avondje stappen in Salou, geniet van de rust in Cambrils of ga cultuur snuiven in Reus, de geboorteplaats van Gaudí...

Aan de prachtige Costa Dorada liggen kilometers lange zandstranden, waar je heerlijk van de zon kunt genieten. Het binnenland is prachtig: schitterende wijnvelden ...

De Costa Dorada of Gouden Kust ligt aan de Catalaanse oostkust van Spanje en strekt zich uit over ruim tweehonderd kilometer. Zoals veel omliggende costa’s wordt ook deze...

Hier meer informatie over de populaire Costa Dorada

Voordelige vakanties naar de Costa Dorada

DE SPAANSE COSTA DORADA c.q. COSTA DAURADA

Ten noorden van de Costa Daurada ligt de Costa del Garraf, in de Catalaanse provincie Barcelona. In het zuiden sluit de Costa Dorada aan op de Costa del Azahar, in de provincie Castellón van de Comunidad Valenciana.

Het weer aan de Spaanse Costa Dorada

De Spaanse Costa Dorada heeft warme droge zomers en milde winters. In de periode juni tot en met augustus is het er warm.  In de winter is het hier kouder dan de zuidelijker gelegen costa's, waardoor de Costa Dorada minder geschikt is om te overwinteren.

Als we denken aan de Middellandse-Zeekust, dan denken we automatisch aan uitgestrekte zandstranden, omringd door dennenbos, met een zacht klimaat, zon, een blauwe zee en de contouren van Romeinse ruïnes aan de horizon. En dat is nu precies wat u zult vinden aan de Costa Daurada.

Achter de naam schuilt een groot stuk van de kust van de provincie Tarragona, dat loopt van Cunit tot Alcanar. De Costa Daurada, of ‘Goudkust’, dankt zijn naam weliswaar aan de kleur van zijn stranden, de breedste van heel Catalonië, maar het gebied omvat ook bergen en de vlakke binnen-landen van de provincie. Het is een streek met een prachtig landschap en een zeer rijke geschiedenis, met bekende toeristische centra als Salou of Cambrills, het themapark Universal’s Port Aventura, monumentale binnensteden als die van Tarragona, belangrijke kloosters als die van Poblet en Santes Creu, en met enkele van de belangrijkste Romeinse schatten van Spanje, waaronder mozaïeken van het mausoleum van Centelles, de poort Arco de Berà of het grafmonument Torre de los Escipiones.


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop
Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier
Zoek je hotel in Spanje Huur een huurauto zonder zorgen
Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later! Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.
Booking.com autoverhuur-spanje

De Costa Daurada begint bij het kleine plaatsje Cunit, dit plaatsje ligt op de grens van Costa de Garraf en Costa Daurada en langs de zogenaamde “Romeinse route”. Een route via de kust van Tarragona die langs belangrijke Romeinse monumenten en uitgestrekte stranden loopt. De 1e grotere plaats in deze Costa is Calafell. Deze plaats is vooral bekend om zijn buitengewoon interessante archeologische vindplaats: ‘Ciutadella Ibérica’; het betreft een volledig herbouwde plaats die ons een blik gunt op hoe men op het Spaanse schiereiland leefde voordat de Romeinen er binnentrokken.

Na Tarragona volgen de 4 meest toeristische plaatsen in de Costa Daurada: Salou, Cambrils, Miami-Platja en l’Hospitalet de l’Ifant. Deze plaatsen hebben een kwalitatief hoogstaande toeristische infrastructuur, alle denkbare toeristische voorzieningen en een ruim aanbod aan diensten, vermaak en uitgaansgelegenheden.

 

In het zuidelijke deel van de Costa Daurada ligt de plaats L’Ametlla de Mar, de baaitjes rondom deze plaats, met strandjes van grof zand en omringd door groen, vormen een sterk contrast met de rest van deze Costa. Nog iets zuidelijker vinden we de rivierdelta van de rivier de Ebro die uitmondt in een van de interessantste natuurgebieden aan de Spaanse Middellandse-Zeekust, Parque Naturel Delta del Ebre. De vruchtbare gronden van deze delta dienen nu deels voor de nog aanwezige rijstcultuur en deels als reservaat voor het behoud van de rijk gevarieerde vogelstand. Het reservaat is foerageergebied voor ca. 260 vogelsoorten en door de zandbarrières die een horizon van niets dan zand en zee vormt is dit reservaat een waar paradijs voor de vogelkijkers, wandelliefhebbers en natuurminnaars. Men kan ook vanuit dit reservaat een oversteek maken naar het eiland Buda. De Costa Daurada eindigt in Alcanar waar men het gerestaureerde en zeer interessante Iberische dorp van Moleta del Remei vindt.

SPORT
In deze Costa is vooral de wandelsport, een diepgewortelde traditie die vooral in het gevarieerde landschap van Tarragona zijn ideale omgeving vindt, erg populair. De bergen zijn ideaal voor routes te paard of op de fiets en verder natuurlijk voor bergbeklimmen (op Montsant of de passen van Tortosa-Beseit) of avontuursporten. In de rivierdelta van de Ebro ligt een baan voor ultralightvliegtuigjes. Verder vindt u in deze Costa tal van mogelijkheden voor de duiksport, windsurfen, golfsurfen, waterskiën, verhuur van boten etc.

FLORA EN FAUNA
Op dit vlak steekt qua schoonheid aan natuur en aanwezigheid van de diversen dieren het Parque Naturel Delta del Ebre met kop en schouders boven alles uit. Maar ook de moeite waard is het park Sama, ten noorden van Cambrils, gebouwd in 1882 door de Markies van Barianao. Dit park heeft 20 hectare aan prachtige tuinen en een kunstmatige vijver wat erg pittoresk aandoet en vooral op warme zomermiddagen heel verkwikkend is. Meer in het binnenland, bij Flix, vinden we nog enkele interessante natuurgebieden. Zoals het meer van Flix, geschikt voor vis- en watersport, of de streek van Les Sebes, met populierenbossen, rietvelden en een grote rijkdom aan vogels.

UITGAANSGELEGENHEDEN
De concentratie van discotheken, bars en nachtelijk vermaak bevinden zich vooral in de 4 toeristische plaatsen Salou, Cambrils, Miami-Platja en l’Hospitalet de l’Ifant. Overdag kunt in de vele aanwezige waterparken en dierentuinen uw dag doorbrengen. Maar u kunt ook het thema- en attractiepark Universal’s Port Aventura en het bijbehorende waterpark Costa Caribe bezoeken. Voor het shoppen naar souvenirs kunt in diversen plaatsen terecht, in deze Costa zijn vooral de wijnzak van geitenleer, smeedwerk, aardewerk, hand- en borduurwerk en manden typische producten.


Voordelige vakanties naar de Costa's in Spanje - Hier schijnt de  zon!!!

sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie De Jong- zonvakanties Spanje
kras-vakantiereizen Spanje
Eliza was here!
Solmar Zon bestemmingen - Spanje

VOLKSFEESTEN EN FESTIVITEITEN
Zeer interessante spectacls zijn de balls, gedanst toneel met fabelachtige personages, muziek en gesproken tekst. De bekendste zijn de balls de Diables (duivelsdans), ball de Bastons (stokkendans) en Ball de Sant Crist (dans van de heilige Christus). Heel leuk om mee te maken zijn de calotades, er is dan een markt, wedstrijden, muziek, dansen en optochten, waarbij de aanwezigen meer dan honderduizend uien verorberen.

GASTRONOMIE
De Costa Daurada heeft een zeer complete en gevarieerde keuken, gekenmerkt door zowel de ingrediënten uit de zee als die uit de binnenlanden, met heerlijk banket en wijnen. De Tarragonese keuken heeft bovendien altijd iets feestelijks, zoals de calotades, een malse ui die op groot vuur wordt geroosterd, en dan met de vingers van de buitenste schillen wordt ontdaan en in saus gedoopt direct wordt opgegeten.
Typische gerechten en sauzen zijn; xató (krusla met olijven, ansjovis, stokvis en tonijn), all i oli (knoflooksaus), paella (rijst met vis of vlees) en meer landinwaarts is het eten stevig en overvloedig, op basis van schapenvlees of gegrilde worst.

 

Vakanties aan de Spaanse Costas     

Voorjaarsvakantie     Meivakantie     Zomervakantie     Herfstvakantie     Kerstvakantie