Ontdek Spanje   » Zomervakantie Costa BravaZomervakantie aan de Costa Brava

Costa Brava in de zomervakantie

Zomervakantie Costa Brava, Spanje - Hier op Zomervakantie aan de Costa Brava in Spanje vindt u voor u Zomervakantie informatie, inspiratie en tips voor een goedkope zonvakantie aan de Costa Brava. Ontdek, beleef en geniet van een fijne onbezorgde vakantie naar de Costa Brava met de beste deals en een groot aanbod aan goedkope zonvakanties voor u zomervakantie.

Reisaanbod zomervakantie Costa Brava, Spanje

Bij de hieronder genoemde reisorganisaties vindt u een groot aanbod aan verschillende vakantieaanbiedingen en reisaanbiedingen voor u zomervakantie naar de Costa Brava. Door op het logo van u keuze te klikken vindt u groot vakantieaanbod aan zomervakanties naar de Costa Brava. Bent u op zoek naar een strandvakantie, stedentrip, last minute aanbieding of een all inclusieve vakantie? Hier vindt u altijd wel een vakantie naar Costa Brava die aan al u wensen voldoet!


Costa Brava.

Oorsprong van de naam de “wilde” kust gezien van het Ermitatge de Sant Elm gedenkstreen bij het Ermitatge de Sant Elm met de tekst:  « Des d'aquesta trona de Sant-Elm Ferran Agulló intuí la idea de batejar la Costa Brava »
Vertaling: Op deze vooruitgestoken rots kwam Ferran Agullò op het idee van de naam “Costa Brava”


Een huurauto zonder zorgen

altijd transparant en eerlijk

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glas-banden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug. En van bijbetalen voor extra kilometers en oneerlijke tankregelingen moeten we niets weten.

Spanje autohuur

Een culturele, ruige kust

De authentieke levensstijl van de Spanjaarden is nog onbedorven in schilderdorpjes als Cadeques en Sant Fellux de Guixols. Indrukwekkende gebouwen, een gevarieerd landschap en eeuwenoude smalle straatjes vormen het beeld van het achterland van de Costa Brava. Wist je al dat de Spaanse keuken tot een van de lekkerste van Europa behoort? Aan de Spaanse kust maak je kennis met gefrituurde inktvisringen, tortillas en overheerlijke gazpacho. Als de avond valt, gaan jongeren op pad naar de bars en discotheken in jongerenplaatsen als Lloret de Mar en Blanes, en doven de lichten pas laat aan de ruige kust van Spanje.


Altijd een camper die bij u past

Bent u op zoek naar een luxe camper voor uw gezinsvakantie of kiest u liever voor een budgetmodel? Een campervakantie is Spanje hoeft helemaal niet zo duur als u denkt. Boek bijvoorbeeld een goedkope last-minute vliegticket en kies voor een 4-persoons camper van Hostel on Wheels. Daarnaast leveren de kleinere verhuurders, net als Orson Rent, ook een persoonlijke topservice. Zo zit de transfer van het vliegveld naar de verhuur locatie, een gratis GPS of kinderspeelgoed bij sommige verhuurders gewoon in de prijs.


De term Costa Brava

De term Costa Brava vindt men voor de eerste keer terug in de Catalaanse krant La Veu de Catalunya op 12 september 1908 in een artikel van de schrijver en dichter Ferran Agulló. Hij beschrijft daarmee het ruige, toen nog onherbergzame, karakter van de kust met zijn vele onregelmatige rotsen en baaien. Op 29 september 1963, heeft het stadsbestuur van Sant Feliu de Guíxols op de kaap van het Ermitatge de Sant Elm een gedenksteen opgericht, precies op de plaats waar Ferran Agulló de inspiratie voor de naam van de kust gevonden zou hebben, al wordt de authenticiteit van deze anekdote betwist.