WANNEER BEGINT DE SPAANSE UITVERKOOP

Gepubliceerd op 4 mei 2019 om 07:51

Traditioneel wordt is er in Spanje twee keer per jaar een grote uitverkoop. De winteruitverkoop begint direct na het Driekoningenfeest op 7 januari, en de Spaanse zomeruitverkoop op 1 juli.

Maar er zijn een paar uitzonderingen zoals de Comunidad de Madrid hier begint de uitverkoop rond 21 juni en de Comunidad Valenciana hier begint de zomeruitverkoop rond 27 juni.De Spaanse winteruitverkoop begint - De “rebajas de invierno” beginnen traditiegetrouw na Driekoningen (Reyes Magos) op 7 januari en eindigen in Spanje ergens eind februari of half maart en soms zelfs nog later. Voor de winkeliers is de winterkorting periode een van de belangrijkste van het land waarbij de hoogste omzetten worden gemaakt.

De winteruitverkoop begint - De “rebajas de invierno” beginnen traditiegetrouw na Driekoningen (Reyes Magos)

Net zoals bij de zomeruitverkoop worden de ramen van winkels volgehangen met posters en borden met daarop de tekst “rebajas” en de typische percentages tussen de 30% en 80%.

 

Primeras & Segundas rebajas

Aangezien de uitverkoop in de wintermaanden en zomermaanden zo lang duurt, verdelen ze deze vaak in “primeras rebajas” ofwel de eerste uitverkoop wat meestal de eerste twee of drie weken zijn en de “segundas rebajas” ofwel de tweede uitverkoop wat na de tweede of derde week plaatsvindt.