De provincie Málaga heeft er drie natuurmonumenten erbij

Gepubliceerd op 1 mei 2019 om 11:03

De provincie Málaga heeft er drie nieuwe monumenten erbij waardoor de provincie Málaga nu in 13 natuurmonumenten heeft die we hier even aan je voorstellen.De provincie Málaga heeft sinds kort er drie nieuwe natuurmonumenten bij waardoor het totaal van de provincie nu oploopt naar 13. De drie nieuwe monumenten zijn Tajo de Ronda, Monte de Jabalcuza en de Cueva del Hundidero.

De drie nieuwe monumenten van  de provincie Málaga zijn: Tajo de Ronda, Monte de Jabalcuza en de Cueva del Hundidero die de reeds bestaande tien natuurmonumenten hebben aangevuld.  De Consejo de Gobierno in Andalusië heeft de genoemde natuurmonumenten (mo

De drie nieuwe monumenten van  de provincie Málaga zijn: Tajo de Ronda, Monte de Jabalcuza en de Cueva del Hundidero die de reeds bestaande tien natuurmonumenten hebben aangevuld.

De Consejo de Gobierno in Andalusië heeft de genoemde natuurmonumenten (monumentos naturales) in Ronda, Alhaurín de la Torre en Montejaque bij de lijst toegevoegd hierdoor heeft de provincie Málaga nu in totaal 13 natuurmonumenten dat betekend gelijktijdig dat de regio Andalusië nu 49 natuurmonumenten heeft.

De drie nieuwe natuurmonumenten

Tajo de Ronda

Tajo de Ronda

De Tajo de Ronda of El Tajo is een kloof in de stad Ronda. De kloof scheidt de stadsdelen Mercadillo (markt) en La Ciudad (de oude stad) van elkaar. Door de kloof stroomt de rivier de Guadalevín. De kloof heeft een lengte van 500 meter, een breedte van 50 meter (bij de brug Puente Nuevo) en een diepte van ongeveer 100 meter.

Cueva del Hundidero

Cueva del Hundidero

De Gato-grot ofwel Cueva del Hundidero is eigenlijk de zuidelijke mond van het speleologische systeem dat het Hundidero-Gato-systeem wordt genoemd. Het wordt beschouwd als ‘bien de interés cultural’ vanwege de grottekeningen en sinds kort ook als een ‘monumento natural’.


Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

Monte de Jabalcuza

Monte de Jabalcuza

De Monte Jabalcuza is gelegen in Alhaurín de la Torre en is een berg die zich onderscheidt vanwege het witte en blauwe dolomiet marmer en een speciale aarde die bekend staat als terra-rossa vanwege het hoge kleigehalte.

De andere tien natuurmonumenten zijn:

Cañón de las Buitreras

Cañón de las Buitreras

Deze zeer diepe kloof is gelegen in de Serranía de Ronda tussen Cortes de la Frontera en El Colmenar. De Cañón de las Buitreras is bijzonder vanwege de steile hoge hellingen tot 200 meter hoogte in de Garganta de las Buitreras.

Cueva del Gato

Cueva del Gato

Deze grot bestaat uit een holte die uitmondt in het water van de rivier Guadares, gelegen in de gemeente Benaoján op enkele kilometers van Ronda in het natuurpark Sierra de Grazalema.Dunas de Artola (Cabopino)

Dunas de Artola (Cabopino)

De duinen van Artola zijn te vinden in het oosten van de kustplaats Marbella en is een natuurlijk labyrint van zand. De duinen zijn ongeveer 20 km lang waar ook de Torre de los Ladrones te vinden is en de haven van Cabopino nabij het naaktstrand met dezelfde naam.

El Tornillo (El Torcal)

El Tornillo (El Torcal)

De Tornillo is gelegen in het natuurpark Torcal de Antequera ten zuiden van de stad Antequera ten noorden van Málaga. Het park zelf bestaat sinds 1929 en is vooral bekend vanwege rotsen uit de karstperiode die door erosie in opvallende vormen gemodelleerd zijn. De tornillo is de Spaanse naam voor ‘de schroef’ een natuurlijk gevormde toren die eruit ziet als diverse gestapelde platte stenen.

Falla de la Sierra del Camorro

Falla de la Sierra del Camorro

Dit is een geologische formatie die bestaat uit kalksteen en dolomiet van de Onder- en Midden Jura met uitzonderlijke geologische overblijfselen. De Falla de la Sierra del Camorro is gelegen in Cuevas de San Marcos.


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Málaga op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je een hotel in Málaga

Hier vind je de beste accommodaties in Málaga, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Málaga. Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een auto zonder zorgen Airport Málaga

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


Fuente de los Cien Caños

Fuente de los Cien Caños

De fontein met de 100 water openingen is gelegen in Villanueva del Trabuco en is de plaats waar de Guadalhorce rivier haar oorsprong heeft.

Tajos del Alcázar

Het natuurmonument Los Tajos del Alcázar bestaat uit een groep unieke geologische formaties waaronder de ‘El Fuerte Tagus’ met meer dan 170 verticale hellingen en een lengte van 500 meter. Het is een ontoegankelijke plaats, alleen bezocht door roofvogels (adelaars) en berggeiten. De Tajos bevinden zich in de Axarquia regio in de gemeente Alcaucín ten noordwesten van de Sierra de Tejeda.

Uitzichtpunt Cuenca del Río Turón

Uitzichtpunt Cuenca del Río Turón

Het natuurmonument Mirador Cuenca del Río Turón / Mirador del Guarda Forestal bevindt zich op 900 meter hoogte en is gelegen in het natuurpark Sierra de las Nieves. Dit natuurmonument bevindt zich in de gemeente El Burgo.Oorsprong rivier Río Genal

De Nacimiento del Río Genal is een natuurlijke ontsluiting van de Sierra Blanca waar het kristalheldere water opstijgt uit de ingewanden van een mooie holte. Dit natuurmonument is gelegen in de gemeente Igualeja, een van de witte dorpen zeer dicht bij het natuurpark Sierra de las Nieves.

Pinsapo de las Escaleretas

Pinsapo de las Escaleretas

Het gaat hier om een bijzonder exemplaar van de Spaanse zilverspar (pinsapo) van uitzonderlijke omvang en leeftijd. Deze 26 meter hoge en 350 tot 550 jaar oude boom met een diameter van 5 meter is te vinden in het natuurpark Sierra de las Nieves in de gemeente Parauta.

Misschien ook interessant:

Bron: Spanje Vandaag         Fotos: Wikimedia