Ontdek Spanje » Catalonië  » Costa Brava  » Vakantie Barcelona - Costa BarcelonaVakantie in Barcelona Spanje

Informatie voor een fijne vakantie naar Barcelona

Waarom op vakantie in Barcelona?

Hou jij van stad en strand?  Dan ben je in Barcelona op de juiste plaats! Kies voor deze heerlijke combinatie van een mooie stad aan zee! Dus wil je naar een populaire stad en gelijktijdig van een heerlijke strandvakantie genieten? Dan is Barcelona de ideale stad voor je!

 

Hier vind je voor je vakantie informatie, inspiratie en tips voor een goedkope zonvakantie naar Barcelona. Ontdek, beleef en geniet van een fijne onbezorgde vakantie in Barcelona met de beste deals en een groot aanbod aan goedkope zonvakanties voor een vakantie naar Barcelona.

 

Reisaanbod vakantie Barcelona, Spanje 

Bij de hieronder genoemde reisorganisaties vind je een groot aanbod aan verschillende vakantieaanbiedingen en reisaanbiedingen voor je vakantie naar Barcelona. Door op het logo van je keuze te klikken, vind je groot vakantieaanbod aan vakanties naar Spanje.  Ben je op zoek naar een strandvakantie, stedentrip, last minute aanbieding of een all inclusive vakantie? Hier vind je altijd wel een vakantie naar Barcelona die aan al je wensen voldoet! Dan Barcelona is een ideale bestemming voor zowel een citytrip als een strandvakantie!


Vakantie naar Barcelona stad, cultuur, zon, zee én strand

De schitterende stad Barcelona in Spanje

Barcelona een leuke charmante, levende, bruisende, dynamische, schitterende en hartverwarmende stad. Barcelona de grootste stad van Catalonië en van de provincie Barcelona.  "Barna", noemen de inwoners ook wel hun stad wat natuurlijk niets met " Barça" te doen heeft, zo wordt de voetbalclub FC Barcelona genoemd.

Het is een van de belangrijkste culturele centra van Europa. In deze metropool wonen ongeveer 5 millioen mensen. In Spanje telt alleen de hoofdstad Madrid meer inwoners.

 

Barcelona is een havenstad en heeft direct toegang met de Middellandse Zee, ligt aan Costa del Maresme, met in het noorden de Costa Brava en in het zuiden de Costa del Garraf

Deze stad heeft het allemaal; een heerlijk klimaat, prachtige stranden, een haven aan zee, het wereldberoemde FC Barcelona, kunst en cultuur, winkels en heerlijk eten en flaneren op de Rambla (La Rambla).
Barcelona is een ideale voor een stedentrip Barcelona  beleef een onvergetelijke ervaring in een heerlijke stad.


Vakantie naar Barcelona stad, cultuur, zon, zee én strand


Barcelona heeft vele bezienswaardigheden
Architectonisch is Barcelona bekend vanwege de Gotische wijk en modernistische woonhuizen van het Eixample. Negen bouwwerken staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO:

    * Palau de la Música Catalana, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner
    * Hospital de Sant Pau, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner
    * Sagrada Família, kerk ontworpen door Antoni Gaudí
    * Park Güell, park ontworpen door Antoni Gaudí
    * Casa Milà (La Pedrera), ontworpen door Antoni Gaudí
    * Casa Batilóh, ontworpen door Antoni Gaudí
    * Palau Güell, ontworpen door Antoni Gaudí
    * Casa Vicens, ontworpen door Antoni Gaudí
    * Cryptes in Colonia Güell, ontworpen door Antoni Gaudí