Ontdek Spanje » Cultuur en tradities in de regio-aragonCultuur en tradities in de hoofdstad van de regio Aragon

De regio Aragon en zijn Cultuur, feesten en tradities

Cultuur en tradities in de de regio Aragon - Ontdek de regio Aragon bezienswaardigheden, tips en informatie.
Wat is er te doen en te zien in Aragon. Monumenten, logies, gastronomie, klimaat, cultuur in Aragon en nog veel meer !

 

Cultuur en tradities in de hoofdstad van de regio Aragon
Bloemen offerande aan de patroonheilige van de stad Zaragoza in de regio Aragon Genieten van de Spaanse cultuur en tradities?...Elk jaar vinden in de hoofdstad van de regio Aragon. In Zaragoza vinden de Fiestas del Pilar ter ere van de vrouwelijke patroonheilige plaats. Acht dagen lang wordt er uitbundig gefeest. Op het programma staan theatervoorstellingen, veel muziek, ambachtelijke tentoonstellingen en dans.

Maar het belangrijkste evenement vindt plaats op de nationale feestdag 12 oktober. Op die dag komen mensen uit alle uithoeken van de wereld naar de Plaza del Pilar. Gekleed in traditionele kostuums brengen ze een bloemenofferande aan Nuestra Señora del Pilar. Ook de verschillende regio's van Spanje eren de Maagd. Zij bieden haar een dag later de beste vruchten van hun land aan.Diezelfde avond is er nog de processie van de Rosario de Cristal, een diepgewortelde religieuze traditie die terug gaat tot 1889, toen deze optocht met prachtige glazen lantaarns voor het eerst gehouden werd. Het festival is dus meer dan een kort bezoekje waard.

Affiche voor de Fiestas del Pilar ter ere van de vrouwelijke patroonheilige van Zaragoza Het is natuurlijk het leukst om al deze gebeurtenissen mee te maken, zodat je de cultuur en tradities van dichtbij kunt beleven. Zo leer je ook nog eens meer over de achtergrond en geschiedenis van dit schitterende feest.

 

De oorsprong van de festiviteiten ligt in het jaar '40 na Christus toen St. James de Apostel naar dit gebied kwam om het christendom te verspreiden. Op z'n reis door Aragon zou de maagd aan hem zijn verschenen met de vraag een kerk voor haar te bouwen op de plek waar hij zich op dat moment bevond. In de eerste instantie werd dit een kleine kapel. Maar door de eeuwen heen werd de kerk steeds groter.

Nu is het de schitterende Basilica del Pilar die werd ontworpen in 1681, en waaraan in de twintigste eeuw de laatste hand werd gelegd toen de torens geplaatst werden. De pilaar waarop de Maagd verscheen kan je bezoeken in de kapel van de kerk. Hier komen dagelijks honderden pelgrims om de zuil te kussen.

Bron: Hasta Pronto