Ontdek Spanje » Spanje Bezienswaardigheden » Regio's en streken in Spanje


Spaanse regio's en streken

Regio's en streken in Spanje - Hier vind je informatie over de verschillende Spaanse regio's en streken. Spanje is onderverdeeld in zeventien regio's.
Andalusië is gelegen in het zuiden van Spanje,  de hoofdstad van Andalusië is Sevilla. Andalusië is onderverdeeld in acht provincies: Almería, Cádiz,  Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga... Lees meer »


 Aragón gelegen in het noordoosten van Spanje. De hoofdstad van Aragón is Zaragoza. Aragón is onderverdeeld in drie provincies: Huesca, Teruel, Zaragoza. De noordelijke grens met ....Lees meer »


 Asturië ligt in het noordwesten van Spanje. Asturië neemt in de Spaanse geschiedenis een bijzondere plaats in, omdat het het enige christelijke gebied was toen de rest van het Iberisch Schiereiland .. Lees meer »


De Balearen bestaan uit zes eilanden, waarvan de grootste Majorca, Minorca, Ibiza en Formentera zijn. De overige kleinere eilanden zijn Cabrera. Ibiza en Formentera, de ...Lees meer »


Het Baskenland telt zeven provincies. Vier in Spanje en drie in Frankrijk. De vier Spaanse provincies zijn: Álava, Biskaje, Gipuzkoa, Navarra. Ongeveer een kwart van de ....Lees meer » 


De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko. De Canarische Eilanden hebben twee hoofd steden, Santa Cruz de Tenerife .... Lees meer »

Cantabrië ligt in het noorden van Spanje. De hoofdstad van Cantabrië is Santander. Cantabrië is zowel een autonome regio als provincie, en is dus niet onderverdeeld in ... .Lees meer »


Castilië en León is, geografisch gezien, de grootste van de 17 autonome regio's van Spanje, en ligt in het noordwesten van het land. De hoofdstad van de autonome regio is Vallado ....Lees meer »


Castilië-La Mancha ligt in het zuidoosten Spanje, de hoofdstad is Toledo. Castilië-La Mancha bestaat uit de provincie's Albacete, Ciudad Real ,  Cuenca ,  Cuenca , Gua ....Lees meer »


Catalonië is één van de 17 autonome regio's van Spanje met als hoofdstad Barcelona. Het is eveneens één van de  ..Lees meer »


Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van .... Lees meer »


Extremadura is gelegen in het zuidwesten van Spanje. Het gebied grenst in het noorden aan Castilië en León, in het zui.... Lees meer »

Het grootste deel van de bevolking leeft op het platteland, hoewel er in de laatste decennia sprake is van een   .... Lees meer »


Het grondgebied van La Rioja (voorheen bekend als de provincie Logroño) was vanaf de 10e eeuw n.Chr. een twist ... Lees meer »


Madrid is de grootste stad van Spanje en ook één van de grootste steden van Europa. De stad telt ongeveer 3 miljoen... Lees meer »

Booking.com

Voor de geschiedenis van Navarro voor 1512, zie Koninkrijk Navarra In 1512 wist Ferdinand II van Aragon zich meester ... Lees meer »

Murcia  Geniet van van deze prachtige kustlijn, spectaculaire bergen, prachtige boomgaarden, sensa .... Lees meer »

Ten oosten van Andorra, op Franse bodem, ligt het Spaanse stadje Llivia. Deze enclave is een overblijfs .. Lees meer »