Reisimpressies van de stad Zaragoza

Ontdek en Beleef Zaragoza

Reisimpressies van Zaragoza - Zaragoza is de hoofdstad van de provincie Zaragoza en van de autonome regio Aragón in Spanje.

 Ontdek en beleef de stad Zaragoza en zijn bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en nog veel meer voor een heerlijke stedentrip naar Zaragoza.

De stad Zaragoza in Spanje

De stad Zaragoza

De stad Zaragoza in het noorden van Spanje , behoort zeker niet tot de meest bezochte steden van Spanje. Toch zijn ook hier een aantal highlights te bewonderen. Zoals de basiliek El Pilar het symbool van Zaragoza. Beroemd is ook Palacio de la Aljaferia, kijk ook eens op het terrein van de Wereldtentoonstelling van 2008, hier vindt u vele hypermoderne architectuur.

De stad Zaragoza in Spanje (Nederlands: Saragossa) is de op vier na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de autonome regio Aragón. De stad ligt op 199 meter boven zeeniveau, aan de rivier Ebro, in een vallei met een landschap van bergen, bossen en woestijnen. Zaragoza is een belangrijke industriestad en handelscentrum, onder meer door haar gunstige ligging, centraal tussen Barcelona, Bilbao en het Franse Toulouse.


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Zaragoza, Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Zaragoza, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Zaragoza.  Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

De geschiedenis van Zaragoza
De stad werd in de 1e eeuw v.Chr. een Romeinse kolonie onder keizer Augustus en droeg in die tijd de naam Caesarea Augusta. In het jaar 712 werd de stad veroverd door de Moren en in de periode tussen 1013 en 1118 werd het toenmalige Cesaracosta onderdeel van de taifa Zaragoza en de naam werd verbasterd tot het Arabische Saraqusta. De taifa's ontstonden in de 11e eeuw in de periode van de val van het kalifaat Córdoba (1031) en waren onafhankelijke staten. Saraqusta had veel verschillende emirs, maar in 1110 werd de taifa verslagen door de Almoraviden uit Marokko.

Het weer in Zaragoza


Acht jaar later kwam de stad na tijden weer in christelijk bezit, door de verovering van Alfons I van Aragón. Het werd de hoofdstad van het toenmalige Koninkrijk Aragón en opnieuw werd de naam van de stad veranderd, ditmaal in Çaragoça, waarvan het huidige Zaragoza afstamt. Tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog in de 19e eeuw kreeg de stad het zwaar te verduren; zowel in 1808 als 1809 werd Çaragoça belegerd door de troepen van Napoleon, waarbij velen door honger en strijd omkwamen. Het inwonertal daalde zelfs van 55.000 naar slechts 12.000. De stad leefde pas weer op in 1865, toen het een spoorlijnverbinding kreeg met Madrid, Barcelona en Bilbao en wederom toen het in 1908 de Frans-Spaanse Tentoonstelling organiseerde.

 

Bezienswaardigheden in Zaragoza

Zaragoza heeft over de eeuwen vele heersers gehad en vele volken hebben de stad bewoond. Hierdoor vindt men monumenten en resten van vele verschillende culturen en in vele stijlen. Ondanks dat de stad een mooi historisch centrum heeft, met vele bezienswaardigheden, staat de stad in Spanje ook wel bekend als “de onbekende”. De stad behoort niet tot de meest bezochte steden van het land. De aandacht gaat namelijk vooral uit naar hoofdstad Madrid, mediterraans en modern Barcelona en het Andalusische Málaga. De Wereldtentoonstelling van 2008 heeft de stad echter weer min of meer op de kaart gezet.

 

De belangrijkste monumenten van Zaragoza zijn:

 • Catedral-Basílica de Nuestra Señora de El Pilar: deze zeer grote en indrukwekkende kathedraal in barokstijl gebouwde kerk, hier zijn verschillende meesterwerken van Francisco Goya te bewonderen en een heilige kapel van Ventura Rodríguez en een altaarstuk van Damián Forment. Het plein dat er voor ligt, het Plaza del Pilar, is één van de grootste pleinen van Europa met een lengte van 1500 meter.


 • Catedral del Salvador (Kathedraal): De huidige kathedraal heeft vele volkeren en geloven voorbij zien komen. Men vindt er barokstijlen, Romaanse stijlen en overblijfselen uit tijden dat het een Romeinse tempel en Moorse moskee was. ook hier vind je veel verschillende kunstwerken

 

 • Palacio de la Aljafería (Paleis): Dit in de 9e eeuw gebouwde paleis, door de toenmalige Arabische koning Al-Muqtadir. Het paleis werd daarna bewoond door koning Ferdinand II en koning Peter IV. Daarna werd het de zetel van de Spaanse Inquisitie en vervolgens, tot op de dag vandaag, is het de zetel van de regering van Aragón.

 

 • San Pablo-kerk,

  Iglesia de San Pablo is gebouwd in Mudéjarstijl. deze kerk uit de 13e eeuw kunt u vinden tussen de calle de San Blas en calle de San Pablo.

 

Buiten deze monumenten, kent de stad een groot aantal andere bezienswaardigheden en musea, uit en over de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de Moorse tijd en de periode van de Renaissance.

 

Trein Zaragoza

Zaragoza is een ideale stad om per trein te bezoeken. Met de komst van de hoge snelheidslijn is er een nieuw hoofdstation "Delicias" aan de rand van de stad gebouwd, gelijk met een lange afstand en regionaal busstation. Het oude station "El Portillo" dat veel dichter bij het centrum gelegen was, werd gesloten bij gebrek aan baanvak capaciteit. De tunnel door de stad was dubbelsporig uitgerust met het Spaanse breedspoor. De hoge snelheidslijn is echter aangelegd met het afwijkende Europese normaalspoor. Om zowel breedspoor als normaalspoor treinen door de stad te laten rijden is besloten een van de twee sporen om te bouwen naar normaalspoor. De baan vak capaciteit is hierdoor echter sterk beperkt daar elke treinsoort verplicht op eigen spoor moet rijden en op eventuele  tegenliggers moet wachten. Daar het station 'Delicias' echter ver van het centrum is, is in december 2008 het station "El Portillo" heropend voor regionale treinen en is een Cercanías Zaragoza lijn geopend.  Toeristenburo's in Zaragoza

  PLAZA DEL PILAR TOURIST OFFICEPlaza del Pilar
  Plaza Ntra. Sra. del Pilar, s/n
  Tourist Line +34 976 201 200
   
  Torreón de La Zuda
  Glorieta de Pío XII, s/n / Avda. César Augusto
  Tourist Line +34 976 201 200
   
  Estación Zaragoza Delicias
  C/ Rioja, 33
  Tourist Line +34 976 201 200
  Office managed by Zaragoza Turismo and Turismo de Aragon
   
  Carretera del Aeropuerto
  Airport Tel. +34 976 712 300
  Tourist Line +34 976 780 982 +34 976 780 982
  Office managed by Zaragoza Turismo and Turismo de Aragon
   
  Edificio El Cubo
  C/ Eduardo Ibarra, s/n - 2ªplanta
  Tel. +34 976 721 333
  Tourist Line +34 976 201 200

   

  Stadscamping

  Camping Ciudad de Zaragoza
  C/San Juan Bautista de la Salle s/n
  50012 / Zaragoza - Spanje

  "Stadscamping met zwembad en sportfaciliteiten.

  Openbaar vervoer naar het stadscentrum op 500m van de camping.

  De receptie is open tot 24.00 uur."

  Altijd een camper die bij u past

  Bent u op zoek naar een luxe camper voor uw gezinsvakantie of kiest u liever voor een budgetmodel? Een campervakantie is Spanje hoeft helemaal niet zo duur als u denkt. Boek bijvoorbeeld een goedkope last-minute vliegticket en kies voor een 4-persoons camper van Hostel on Wheels. Daarnaast leveren de kleinere verhuurders, net als OrsonRent, ook een persoonlijke topservice. Zo zit de transfer van het vliegveld naar de verhuurlocatie, een gratis GPS of kinderspeelgoed bij sommige verhuurders gewoon in de prijs.

  De snelste manier om in Zaragoza te komen is het vliegtuig pakken naar Bilbao. Hier vandaan is het een uurtje rijden. Een vliegticket mét tussenstop kost je zo’n € 150,-.

  TOURIST BUS

  Spring op de toeristenbus en ontdek Zaragoza! Deze 16-stops route neemt je mee naar enkele van de meest emblematische bezienswaardigheden in de stad. Bovendien kun je de hele dag zo vaak als je wilt in en uit springen met hetzelfde ticket.

  De mooiste ontdekkingen van Spanje:

  Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

  Misschien ook interessant: