Ontdek Spanje » Luisterrijk Murcia » Openbaar vervoer in Murcia


Openbaar vervoer in Murcia

Het openbaar vervoer van bus, trein en tram in de stad Murcia is goed georganiseerd.

 

Het openbaar vervoer in Murcia is goed geregeld

De stad Murcia heeft een goed geregeld openbaar vervoer en is goed bereikbaar met bus en trein. Zowel binnen de stad Murca met de stadsbussen, als regionaal en Streekvervoer rijden er bussen en treinen in alle richtingen!Verkeer en Vervoer in Murcia

De rondweg van Murcia zorgt voor een goede afwikkeling van het verkeer in en rond de stad Murcia. De Rondweg verbind de noordelijke snelweg ( A7 ) en westenlijke (A 30) snelweg van de stad.  Deze snelwegen gaan in elkaar over  in het noorden van de stad. De A-7 is een belangrijke verbindingsweg voor Murcia, deze verbind Murcia met Andalusië, Alicante en Valencia, de A-30 is de verkeersverbinding tusssen Murcia met Cartagena en Albacete.

 

Station Murcia de Carmen Estación de Tren de Murcia del Carmen

Het Spoorwegstation el Carmen ligt in Segura de wijk El Carmen in het zuiden van de stad, en zorgt voor verbinding met Barcelona, Cartagena, Valencia en verschillende andere grote steden. De regionale treindienst zorgt voor de verbindingen met Lorca, Alicante en Elche.

 

Vliegvelden Murcia

De stad Murcia ligt bij twee vliegvelden, Aeropuerto de Alicante-Elche en Aeropuerto de Murcia-San Javier. Deze twee airports liggen op ongeveer de zelfde afstand van Murcia, maar de verbinding met de bus van Alicante naar Murcia is een stuk beter.

 

San Javier Airport - San Javier

MJV - (36 km)
 

Adres:
Ctra del Aeropuerto,
E-30720 Santiago de la Ribera/Murcia,

Tel:902 404 704

 

Lengtegraad: 0° 48' 39'' W
Breedtegraad: 37° 46' 28'' N
NIATA-code: MJV
 

Website:Directe vluchten vanaf Nederland

Ryanair vluchten

 

Alicante International Airport - Alicante
ALC - (60 km)
 

Adres:
Aeropuerto Internacional de Alicante,
03071 Alicante,

Tel:902 404 704

Website: Aeropuerto Internacional de Alicante,

Lengtegraad: 0° 34' 0'' W

Breedtegraad: 38° 16' 59''  N

IATA-code: ALC

 

Bussen

Vanuit de wijk San Andres ten oosten van Murcia is het centrale busstation van waaruit de bussen naar de rest van Spanje vertrekken, van hieruit vertrekt ook de bus naar airport Alicante. De stad beschikt over een goed functionerende stadsdienst  die het centrum en de verschillende kernen van Alcantarilla, Molina de Segura en Santomera verbinden.

Tram in Murcia - Tranvía in Murcia

De stad Murcia beschikt ook over een tram, die de beide universiteiten met het winkelcentrum aan de snelweg verbind

Het tramdepot van Tram in Murcia ligt bij de halte La Ladera.  De tram in Murcia heeft een lengte18 kilometer met 28 tramhaltes.

 

Taxi
De taxi´s in Murcia is voor Nederlandse begrippen goedkoop. De taxi's zijn voorzien van een meter, en de regering stelt elk jaar de prijzen vast.  Taxi's die een groen licht hebben branden zijn vrij.

 

Tags: Bezienswaardigheden Murcia, Murcia, Spanje, Overnachten in Murcia, Openbaarvervoer Murcia


Spanje autohuur

Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt