Ontdek Spanje » MalagaProvincie Málaga › Reisimpressies van Torrox


Reisimpressies van Torrox Costa en Torrox Pueblo

Wil je ook naar die Spaanse witte dorpjes in Andalusië? Hoewel Ronda de bekendste is, kom je meer van dit soort dorpjes tegen als je door de Sierra Almijara rijdt. Torrox, Frigiliana, Competa zijn een paar voorbeelden daarvan. Zie hier Torrox!Frigiliana

Frigiliana ligt op een hoogte van 638 m, 53 km ten noordoosten van Málaga. Het dorp ligt aan de voet van de fraaie berggebieden van Tejeda en Almijara. Volgt de weg v.a. Torrox Costa en Torrox Pueblo, dan via een goed te rijden kronkelweg maar met prachtige uitzichten gaat je naar Frigiliana.

Torrox

De gemeente Torrox bestaat uit twee plaatsen: Torrox pueblo, dat in het binnenland ligt is omringd door de schitterende bergen van de Sierra Alimijara. Torrox Costa ligt aan zee een dorpje met lange zand-stranden. Op korte afstand liggen nationale parken die Torrox omringen. De volautomatisch werkende vuurtoren die op 1 mei 1864 in bedrijf werd genomen is 26 m hoog, en het uitkijk platform. Hier zijn ook een aantal Romeinse graven gevonden. Torrox Costa is dan ook meer op toerisme gericht. Ondanks het minder pittoreske karakter is de verlengde boulevard langs het strand leuk om te bezoeken. Het is hier heerlijk om te wandelen, joggen, fietsen of skeeleren. De boulevard loopt vanaf de vuurtoren langs het grote kleurrijke Iberstar hotel en is tegenwoordig nog een heel stuk verder doorgetrokken.Torrox pueblo

Torrox pueblo is één van die typische Spaanse witte dorpjes in Andalusië. Het dorp telt 13.000 inwoners en ligt zo’n 50 kilometer ten oosten van Málaga (de hoofdstad van de provincie). Het dorp ligt op 5 km van de kustlijn, en is omringd door het spectaculaire Sierra Almijara gebergte.

Hoewel het dorp een mooi gelegen is, bevinden zich hier weinig bijzondere bezienswaardigheden of restaurants. Daarom tref je hier ook weinig toeristen aan. Dat is eigenlijk best jammer. Hoewel.. het dorp Torrox Pueblo is daarom juist authentiek en niet zo opgepoetst als het (toch wel) fotogenieke Frigiliana.   

Bloemen en trappen in Torrox

Het dorp is 2000 jaar oud en heeft een bijzondere uitstraling met de vele trappetjes en de typisch Andalusische kleurrijke bloempotten. Het dorp is tot op heden gespaard gebleven van massatoerisme. Het enige wat je kunt doen is traplopen! En natuurlijk gedag zeggen met 'hola buenos tardes'! Vervolgens zie je bloemen, witte huisjes, trappen en nog meer bloemen!

Torrox heeft samen met  Nerja officieel 'het beste klimaat van Europa' en ze maken samen met Frigiliana en Competa deel uit van de Ruta del Sol y Vino.

Het klimaat in Torrox

Het klimaat in Torrox is aangenaam, dat komt door de gunstige ligging. Torrox ligt aan zee, en is geheel omgeven door bergen die de hete winden uit het binnenland tegenhouden. Aangezien hier vaak een verfrissend zeewindje waait, kunnen de temperaturen in de zomer niet tot te hoge waarden oplopen. En in de winter houdt de zee de afkoeling tegen! Neerslag valt er genoeg om de waterbekkens op peil te houden.

Festival de Coros y Danzas, Torrox

Begin augustus vindt in Torrox het Festival de Coros y Danzas  plaats dit is een traditionele folkloredansfeest in TorroxPueblo. U kunt dan genieten van zowel nationale als internationale dans, dat nog eens onderstreept wordt door zangkoren.

Feria de Torrox

Begin oktober vindt de Feria van Torrox plaats en wordt gehouden in het dorp Torrox Pueblo. Het kerkplein wordt gebruikt als het Feria terrein en de kermis staat bij het voetbalveld. .

Mijas Festival 

In Torrox vind elk jaar in december het culinaire Mijas Festival plaats. Migas is een traditioneel boerengerecht dat hoofdzakelijk bestaat uit gebakken broodkruimels deze worden in vele variaties geserveerd. 

Markt in Torrox

Deze is op maandagmorgen tot 14:00 uur. 


- Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt -