Ontdek Spanje » Januari in Spanje


Januari in Spanje, wat kun je dan doen?

Wat is er te doen in Spanje in januari? Vele mensen denken dat het dan winter is en dat er niet zoveel te doen is. Het tegendeel is waar! Hoewel kerst voorbij is, is het vanaf 1 januari zeker niet saai in Spanje! Er is 3 koningen (6 januari) en de kerstverlichting staat in veel steden nog aan. Dat betekent dat het gewoon nog gezellig is op straat. Niet zo warm als in de zomermaanden maar zeker niet ongezellig! Zo kun je gebrande kastanjes kopen en kun je zelfs in Andalusië skiën!

Snelle links naar beneden:

Kastanjes kopen

3 koningen

Nieuwjaarsdag

Winterzon


Boek jouw vakantie naar Spanje in januari met een van deze reisorganisaties!


Kastanjes kopen

Het gaat hand in hand met de winterse kou. Ook in zuid-Spaanse steden zoals Málaga, waar de zon altijd schijnt, kan het 's winters gewoon 10 graden zijn. Winterjassentijd in Spanje gaat gepaard met het kopen van gebrande kastanjes op straat!


Naar de zon in januari? Suntip!

Rinkelen de jingle bells dit jaar op het strand voor jou?

Het zou zomaar eens kunnen, als jij een zonvakantie boekt in de kerstvakantie 2019!  Ontsnap aan de kou en geniet ook in de winter volop van de zon!

Naar de Spaanse winterzon? Sunweb!

Vier geen standaard kerst met hopen op wat sneeuw en uiteindelijk slechts kou en regen. Breng je kerst door op de Canarische eilanden of op het vasteland van Spanje! Sluit het jaar af op een plek met een lekkere temperatuur!

3 koningen in Spanje

3 koningen is een nationale feestdag in Spanje dat in principe op 6 januari plaatsvindt. Maar zo nodig kan de dag verplaatst worden naar een andere dag. Dit is de dag van de wijzen (Melchior, Caspar en Baltasar) uit het oosten die een opgaande ster zagen en daarop de koning der Joden gingen zoeken. Ze kwamen in Bethlehem en vonden daar Jezus, de pasgeboren koning der joden. Een vrije dag in Spanje, een religieuze dag in Spanje.

Nieuwjaarsdag

Natuurlijk is nieuwjaarsdag op 1 januari ook een nationale feestdag. Iedeeen begint het jaar met twaalf druiven, iedere slag van de klok eet je 1 druif. Probeer dus maar eens 12 druiven binnen 12 seconden te eten, een hele mond vol! Je krijgt er goed geluk door. Ook dragen de Spanjaarden altijd rood ondergoed op 1 januari, ook dit staat voor goed geluk en een jaar vol liefde en vruchtbaarheid.


Spanje autohuur

Waar vind je de winterzon?

Wil je echt naar de winterzon, dan zul je naar de canarische eilanden moeten vliegen. Hier vind je 's winters nog temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Ideaal dus! In zuid-Spaanse steden als Málaga, Alicante en Valencia schommelt de temperatuur in januari vaak tussen de 5 en 15 graden Celsius. Ook zeker niet slecht op heldere dagen!


Goedkope januari vliegtickets naar Spanje

Op Vliegtickets.nl krijg je snel een overzicht in beeld welke maatschappij de beste tickets voor jou in de aanbieding heeft op een door jou gekozen datum. 


De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Ook interessant: