Ontdek Spanje » Het dorpje Zahara de la Sierra


Het dorpje Zahara de la Sierra

Het dorpje Zahara de la Sierra ligt in Parque Natural Sierra de Grazalema. Ideaal voor als je even uit de drukte wilt en uit de kust. Je krijgt er een spectaculair landschap voor terug met prachtige witte dorpjes; pueblos blancos. Het natuurgebied rond Grazalema, waar het natuurpark naar is vernoemd, is een puur stukje Andalusië. Want er is meer, zo veel meer dan de badplaatsen! Mocht je besluiten om naar Zahara de la Sierra te rijden dan komt er gegarandeerd een kodak momentje!

Snelle links (klik, zo hoef je niet te scrollen):

Wat kun je doen in dorpje Zahara de la Sierra

Het meer bij Zahara de la Sierra

De Sierra de GrazalemaWat kun je doen in Zahara de la Sierra

Het dorpje Zahara de la Sierra ligt iets van 30 kilometer ten noordwesten van Ronda. De hoogte van het dorpje is 700 meter boven zeeniveau. Het heeft een prachtige locatie, op een berghelling en naast een fantastisch mooi meer. Ook heeft het een paar eeuwenoude monumenten; die combinatie maakt het dorpje zo bijzonder. Het fotogenieke dorpje kan onder de juiste weersomstandigheden op een fenomenale manier gefotografeerd worden.

Wat kun je dus doen in Zahara de la Sierra? Het Moorse kasteel op de top van de heuvel is een eyecatcher. Je zult hiervoor wel omhoog moeten klimmen en goed ter been moeten zijn. Bovenin is het het allemaal waard; een prachtig uitzicht zal de beloning zijn. Combineer dit met een zonsondergang en je dag is helemaal goed.

Verder is de kerk van María de la Meza een goede. Het rustige dorpje heeft verder een paar restaurantjes met fijne terrasjes. Ook kun je in hotel Al Lago blijven slapen. Ook kun je in de buurt goed wandelen en kun je zwemmen in het meer.


Het meer bij Zahara de la Sierra

Een prachtig meer grenst aan Zahara de la Sierra. De kleur is zo blauw omdat de bodem van het meer lijmsteen bevat. Het meer is namelijk 'manmade', het is niet ontstaan door natuurlijke oorzaken. De wandelingen rond dit meer zijn ook prachtig, het is echt natuur. Niet voor niets een bioreservaat!

Het meer staat ook bekend vanwege de watersporten die je er op kunt doen zoals kajakkken, vissen en zwemmen. Je kunt kajakken huren aan de noordkant van het meer, bij El Mogote. In de zomer is het erg aangenaam. Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje. Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

De Sierra de Grazalema

De Sierra de Grazalema is een natuurgebied in de provincie Cadiz. Het betekent letterlijk: bergketen van Grazalama. Het is een officieel natuurgebied dat ten westen ligt van Ronda. Het dorpje Zahara de la Sierra ligt in het noorden van dit natuurgebied, ten noordwesten van Ronda. Het is een biosfeerreservaat volgens UNESCO! Het natuurgebied loopt over op een ander natuurgebied: parque natural de los alcornocales. Dit loopt helemaal door tot aan Tarifa.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Ook interessant