Ontdek Spanje » Andalusië » provincie Cádiz » Conil de la Frontera


Conil de la Frontera -  Conil de la Frontera is een gemeente in de Spaanse provincie Cádiz in de regio Andalusië en ligt aan de Atlantische oceaan (costa de la Luz)


Vakantie naar Conil de la Frontera

Wij hebben de beste vakantievergelijkers voor je op een rij gezet! Klik op al deze logo's en zie direct waar de beste vakantie's zijn.


Frontera is een van de vele blanco dorpje c.q. stadjes in Andalusië, en is een charmant vissersplaatsje met mooie, uitgestrekte stranden waar altijd een stevige wind waait, de grond misschien dat het vooral bekend is bij de surfers en aan verwante sport arten.

Wanneer de 'Levante' (oostenwind) blaast, lijkt het wel of hier een arabische zandstorm over het strand blaast. De inwoners van Conil refereren constant aan de wind, of het goed of fout gaat de wind is de schuldige hij komt juist wel of niet uit de goede richting. Onder Spanjaarden is het al jaren een geliefde vakantiebestemming. Naast 14 km kust met brede stranden, vindt u bij het dorp uitgestrekte pijnboombossen. In het voorjaar is de tonijnvisserij belang- rijk, in de zomer het toerisme.

Er zijn nog een paar historische monumenten te vinden in de stad: o.a. de Torre de Guzmán, Alonso Pérez de Guzmán el Bueno, naar wie deze toren  is vernoemd. Guzmán el Bueno kwam uit Leon en leefde van 1550 tot 1615  een edelman: Hertog van Medina Sidonia en was commandant van de Spaanse Armadavloot waarmee Filips de Tweede in 1588 Engeland wilde binnenvallen.Hij was kapitein-generaal van Lombardië en Ridder van het Gulden Vlies. Guzmán werd stadhouder naar de verdrijving van de moren en gaf de stad met al die titels toch wel een aanzien als nooit te voren.

En natuurlijk de historische  kerk van Santa Catalina. De belangrijkste feesten in het dorp zijn: de bedevaart van San Sebastián in januari, de Goede Week, de lenteferia in El Colorado en juni, het patroonsfeest van de vissers op 16 juli en in september het feest van de patronés van Conil: Nuestra Señora de las Virtudes.

In de mooie baaien bij Roche zijn stranden met enorme hoge kliffen van 30 meter hoog en meer met prachtige trappen naar beneden die toegang geven tot heerlijke, bijna privé strandjes waar de zon iets na 12.00 uur zijn kop opsteekt en 's avonds zie je hier de mooiste  zonsondergang. Conil gelegen aan de bochtige weg langs de Atlantische Oceaan  tussen Vejer de la Frontera en Chiclanas een echt vissersdorp vanaf de tijd van de Feniciërs, een van die typisch Andalusisch dorpen, waar de Arabische invloed duidelijk zichtbaar is.

De smalle straatjes, met de witte huisje ( mooi te zien van af het strand), de pleintjes waar de oude garde rustig op een bankje zit toe te kijken wat er zo gebeurd en de patios die overal voorhanden zijn. Met een hele mooie en brede Boulevard waar je heerlijk flaneren kunt of zoals wij de schaaps herder tegen komt die een pausje inlegd.

Conil aan de "Costa de la Luz" wat betekend als Kust van het Licht. De prachtige en intense blauwe lucht en de daarbij behorende witte stranden kunnen pijn doen aan je ogen dus vergeet je zonnebril niet mee te nemen.

Elke vrijdag is het markt aan 't strand ( is ondertussen op een andere plaats ), hier vind je de leukste Tshirts, rokken, jurken, schoenen, broeken, olijven, noten, kruiden, C.D, DVD,s etc.etc. En natuurlijk  Rosa een zigeunerin die rode anjers verkoopt, en Rosa die weet alles van je zelfs dat wat je zelfs nog niet wist.
Op de hoek van de Bahia Bar staat een oudere vrouw met heerlijke zelf gemaakte merengues een soort schuimtaartjes.

Hier kun je een heerlijke vakantie door brengen als je niet bang bent voor een beetje wind, of als je van Kitesurfen, Surfen, etc, etc houd is dit een ideale plaats.