Creditcards en autohuur

Gepubliceerd op 18 oktober 2018 om 14:56

Creditcards en autohuur - Waarom is die creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig? …Het is heel eenvoudig. Dit is gewoon een vereiste om te voldoen aan de waarborg voor de huurauto's.De borg moet je altijd voldoen bij de lokale autoverhuurder dit is een extra garantie over je identiteit van de autohuurder. Je krijgt een auto mee die best veel geld kost. De borg is voor de verhuurder een garantie bij bijvoorbeeld bij schade, diefstal, fraude of andere nalatigheid.

Creditcards en autohuur

"Laatst werden we gebeld door een mevrouw, met de vraag: "de creditcard staat op mijn naam, maar mijn man gaat in de huurauto rijden. Waarom kan ik dan mijn creditcard niet gebruiken voor de waarborg?" Het antwoord is best simpel: meneer gaat rijden en dus is hij verantwoordelijk."

 

Het Tweede bestuurder pakket: oplossing extra bestuurder

Vaak merken wij dat de vrouw een vakantie of reis boekt. En ook het reserveren van de huurauto neemt zij op zich. Wel merken we vaak dat juist de mannen de huurauto gaan besturen. Maar als de vrouw over de creditcard (op haar naam) beschikt en meneer wil rijden, dan zal dit ter plaatse problemen opleveren bij het voldoen van de waarborg. En dat zou natuurlijk een heel vervelend begin van de vakantie zijn!

 

Mocht dit ter plaatse voorkomen, dan is dit gelukkig in de meeste gevallen wel op te lossen (als beide personen in het bezit zijn van een geldig rijbewijs). Hoe? Door een extra bestuurder bij te boeken. Zo kan de persoon met de creditcard (op naam) op papier de hoofdbestuurder zijn en de andere persoon – zonder creditcard – de tweede bestuurder. In de praktijk maakt het dan natuurlijk niet uit wie er het meeste achter het stuur zit, jullie staan beide op het huurcontract. Een makkelijke oplossing, zonder onverwachte kosten (Nee, niet zónder kosten. Maar zonder onverwachte kosten ;-)).


Spanje autohuur

Waarom alleen creditcard en geen cash?

De reden dat de waarborg niet contant betaald kan worden heeft te maken met veiligheid. Als er geen contant geld aanwezig is, zal de lokale wagenpark aanbieder minder snel overvallen worden. Daarnaast is het zo dat een contante waarborg veel meer administratieve rompslomp – en dus meer tijd – met zich meebrengt. Als je een huurauto hebt gereserveerd wil je natuurlijk zo snel mogelijk in de instappen om naar je eindbestemming te rijden! En creditcardbetalingen werken dan het snelst.

 

Debit cards en borg

Ook krijg we vaak de vraag waarom een debitcard niet wordt geaccepteerd als betaalmiddel voor de borg. Ook dat heeft te maken met administratieve handelingen. Op een debitcard kan geen geld worden teruggestort. Als de wagenpark aanbieder je borg wil terugstorten na de huurperiode, dan kan dit niet worden overgemaakt.En als ik nou echt geen creditcard heb? En mijn reisgenoot ook niet?

Dan hebben wij van SunnyCars gelukkig iets heel handigs voor jou. Dat is namelijk ons Geen waarborgpakket. Met dit servicepakket kun je op verschillende bestemmingen wél een auto huren zonder dat je over een creditcard op jouw naam beschikt. SunnyCars neemt het risico voor de borg volledig over en staat dus garant bij de verhuurder. Je hoeft bij het ophalen van de huurauto dus alleen de voucher in te leveren en kan zó met je huurauto op pad, zonder een waarborg achter te laten.

 

Sunny Cars maakt het je zo makkelijk mogelijk, maar ook wij moeten ons aan de regels houden. Je kiest zelf hoe je wilt betalen, en wij garanderen je een goede huurauto. En voor de rest, is er de creditcard.

Bron: Sunnycars.nl
Spanje autohuur
Booking.com