Ontdek Spanje » Blog »  Spaanse verhalen, sprookjes en legendes


Spaanse verhalen en Legendes

Spaanse verhalen, sprookjes en legendes, korte en lange verhalen, zoals Don Quichot en zijn gevecht met de windmolens, De Legende van de Pyreneeën, De herder en zijn doedelzak, De legende van de stad Madrid, El Cid Campeador.  De Gouden Toren in Sevilla, Het watertribunaal van Valencia- El Tribunal de las Aguas De zeven infanten van Lara en nog veel meer Lees meer »Het zwaard van Vilardell

Het zwaard van Vilardell - Het fameuze Zwaard van Vilardell is een van de meest beroemde mythologische zwaarden  die de geschiedenis van Catalonië kent. Het wordt gezien als een van de beroemdste middeleeuwse legendes die Catalaanse literatuur kent.

Lees meer »

Het verhaal van de Gouden Toren in Sevilla

Torre del Oro - De Gouden Toren van Sevilla in Andalusië, Spanje - De sage, hoe de gouden toren aan zijn naam kwam. De toren "Torre del Oro" stamt uit de 12e eeuw en ligt  aan de Paseo Cristóbal Colón en de Guadalquivir.  Toen Sevilla door de Almohaden als hoofdstad was gekozen, werden er twee bouwwerken gebouwd de Torre del Oro en de Giralda.

Lees meer »

Het Silbo Gomero, fluitend communiceren op de Canarische Eilanden,

Het Silbo Gomero, fluitend communiceren op de Canarische Eilanden - Silbo Gomero ook wel de Gomeraanse fluit genoemd is een fluittaal die "gesproken" wordt door de bewoners van het eiland La Gomera. Om met elkaar te kunnen communiceren over grote afstanden en diepe valleien op deze vulkanische eilanden is deze taal met zijn fluitende tonen ontstaan, en werdt door zijn oorspronkelijke bewoners de 'Guanches' bedacht.

Lees meer »

Het Spaanse volkslied

Het Spaanse volkslied  - De geschiedenis van het Spaanse volkslied en waarom het volkslied van Spanje niet mee gezongen wordt. Het Spaanse volkslied, La Marcha Real, in het Nederlands de Koninklijke Mars is een Volkslied zonder tekst en behoort tot één van de oudste van Europa.

Lees meer »

De 'bandoleros' in Andalusië

De 'bandoleros'  in Andalusië - Ik reisde door Andalusië, schreef Prosper Mérimée, waar naar men zegt de bandoleros heer en meester zijn, maar ik heb er geen enkele gezien. Onderweg praatten de koetsiers, mijn medereizigers en het personeel van de herbergen over niets anders. Overal waar we stopten om andere muilezels in te spannen, hoorden we een aantal afschuwelijke verhalen over reizigers die op een gruwelijke wijze vermoord waren en vrouwen die de bandieten ontvoerd hadden.

Lees meer »

De legende van de stad Madrid

De legende van de stad Madrid - Volgens de legende heeft Cibeles de stad Madrid laten stichten. Plaza de Cibeles, symbool van de stad MadridHet 'Plaza de Cibeles' in Madrid staat vooral bekend om de grote ronde fontein net een marmeren beeld van de godin Cibeles (Cybele) in het midden van het plein.

Lees meer »