Málaga - stedentrip naar de winterzon!

Gepubliceerd op 22 november 2018 om 19:15


Málaga - stedentrip naar de winterzon!

Málaga - stedentrip naar de winterzon! - Wat ga je doen, als het al dagen lang regent in ons kikkerlandje? Precies: op stedentrip naar de Andalusische stad Málaga van de zon genieten! Wij willen je best de winter door helpen. In dit artikel: waarom is Málaga de perfect stad om van een stedentrip naar de winterzon te genieten!

 

Waarom naar Málaga in de winter?

Málaga ligt in Andalusië, aan de Costa del Sol. Dat betekent dus: heet in de zomer en zachte temperaturen in de winter. Het kwik kan in december gemakkelijk richting de 18 graden gaan. Dat is perfect weer om lekker te slenteren of juist actief door de stad te fietsen. Er is genoeg te zien en beleven!


Málaga - stedentrip naar de winterzon!

De hoogtepunten van Málaga

Het historische hart van Málaga is prachtig. Málaga is in handen geweest van onder andere de Romeinen, de Moren en later drukte de katholieke kerk zijn stempel op de stad. Je kijkt er dus je ogen uit met al die kathedralen, kastelen en andere monumenten. In de winter is het lekker rustig in de stad en hoef je nergens in de rij te staan. Een absolute highlight het Moorse fort Alcazaba. Het ligt 130 meter boven de stad en je hebt er dus een prachtig uitzicht. Sla vooral ook Catedral de la Encarnación niet over


Málaga - stedentrip naar de winterzon!

Kom in de Spaanse kerstsferen

Net als in veel andere Spaanse steden is het in Málaga hartstikke gezellig op straat rondom kerst. Overal hangen lichtjes en er zijn meerdere kerstmarkten. Winkelen in de mooi versierde winkelstraten, zoals verkeersvrije Calle Marqués de Larios, is dan extra leuk. Op Driekoningen (6 januari) eindigen de feestdagen in Spanje.


Málaga - stedentrip naar de winterzon!

Uitwaaien op het strand

We kunnen je niet verzekeren dat je in januari bikiniweer hebt, maar de stranden bij Málaga zijn hoe dan ook het bezoeken waard. De meesten kun je te voet of met de fiets bereiken. Geen zin om ver weg te gaan? Op slechts tien minuutjes wandelen van het centrum vind je stadsstrand La Malagueta al. Onderweg kom je ook nog eens langs de gezellige haven!

 

Overnachten in Málaga

Nog een mooi voordeel van zo’n winterzon citytrip: hotels in Málaga zijn in de winter voordeliger dan in de zomer.

Booking.com

Bron: Zoover.nl