Spanje overwinteren - Overwinteren in Spanje

Gepubliceerd op 19 september 2018 om 11:57


Spanje overwinteren - Overwinteren in Spanje

Spanje overwinteren - Overwinteren in Spanje? Dit is de pagina voor informatie en tips om te over winteren in Spanje. Het beste kun je overwinteren in de streek rond  Malaga, of iets noordelijker rond  Almeria. Hier zijn de temperaturen het aangenaamst en hebt je de meeste zonnen uren.

 

Geef je over aan het het ritme van het land en leef lekker relax. s’ Middags een heerlijke tapa een wijntje en daarna een siësta en s’avonds ga je lekker genieten van een heerlijke maaltijd.

 

Het Klimaat in Spanje

De klimatologische verschillen in Spanje zijn heel groot, waar het in de zomer mooi en warm is kan het in de winter fris ja, zelfs koud zijn. De Costa Brava en Costa Dorada zijn in ieder geval niet de ideale plaatsen om te overwinteren, dat zelfde geld voor de Balearen eilanden. Houdt de volgende regel aan hoe zuidelijker des te warmer (zon) en hoe verder je het binnenland in gaat des te kouder wordt het. Dat wil zeggen koud in de winter en warmer in de zomer.

 

Nu weten we waar het in de winter het aangenaam toeven is, maar is er ook wat te beleven? Er zijn in de winter genoeg kustplaatsen die man in de winter rustig kan benoemen als spookstad je vind hier complete straten en gebieden met  lege appartementen en als je moet gaan zoeken naar een winkel die geopend is dan is/zijn dit niet de ideale plaatsen om te overwinteren.Onze ervaring is daar waar het aangenaamste klimaat heerst en waar wat te beleven valt in de winter, kom je ook vaak het woord " completto " (vol) tegen zeker op campings en de hotels en appartementen zijn hier ook niet meer goedkoop die tijd is voorbij sinds velen niet meer de overtocht naar Marrokko etc maken. Dus informeer je goed en reserveer voor je vertrekt.

Voor overwinteraars kan de "Medische zorg" belangrijk zijn

Hoe is de gezondheidszorg waar je gaat overwinteren in Spanje. Goed om te weten Spanje heeft een goede gezondheidszorg en een zeer goede  private gezondheidszorg. Daar waar veel overwinteraars naar toe gaan zijn meestal Nederlandse sprekende artsen te vinden die een eigen praktijk hebben. Het voordeel hiervan is dat er geen taal barriere is dan de artsen spreken dezelfde taal. Zorg wel voor een goede ziektekostenverzekering want alleen met je zorgverzekering kun je alleen bij de Spaanse publieke gezondheidszorg terecht.

 

Nederlandse en Belgische pensionados

“Pensionados” in het Spaans gepensioneerden. Het is natuurlijk wel lekker om met landgenoten in de kroeg te zitten en een kaartje te leggen of andere activiteiten met elkaar te ondernemen. Dan overwinteren houd ook in dat je plezier hebt dan alleen van de zon genieten is een beetje kort door de bocht, Je wilt ook een beetje een sociaal leven hebben.  En wil je geen landgenoten om je heen hebben dan kun je voor de Spanjaarden kiezen maar dan moet je natuurlijk wel een beetje Spaans kunnen spreken maar ook begrijpen.Overwinteren aan de Costa Blanca

De meest beruchte plek om te overwinteren in Spanje is waarschijnlijk Benidorm. De eerste stek in Spanje waar veel Nederlanders de winter doorbrachten is nog steeds mateloos populair. Je vindt er dan ook alles voor een aangenaam verblijf: lekker weer, Hollandse kost en genoeg vermaak.

 

De Lekkerste Winterzon vind je hier

Ben je iets meer van de rust en het authentieke Spaanse leven? Dan ben je waarschijnlijk meer op je plek in de iets zuidelijker gelegen kleurrijke kustplaats Villajoyosa, Ja, ze bestaan nog. De echte Spaanse stadjes aan zee die niet verpest zijn door het massatoerisme. Als je van zon, zee, strand én Spanje houdt, moet je hier zijn!’

 

Overwinteren aan de Costa del Sol

In het zuiden van Spanje, aan de Andalusische Costa del Sol, heb je de grootste kans op hoge temperaturen en een stralende winterzon. Nerja is een plek waar je ook in de winter een te gekke tijd hebt. Het plaatsje staat bekend om z’n druipsteengrotten en het ‘balkon van Europa’, een balkon met een weids uitzicht over de middellandse zee. Het fotogenieke Frigiliana ligt op zes kilometer afstand. ‘ Nerja is óók in de winter bruisend, doordat vele restaurants en winkels nog open zijn. Daarnaast is het een prima uitvalsbasis voor een dag winkelen in Malaga of het Alhambra bezoeken in Granada.’