Valencia - Ga fietsen in het Turia park

Gepubliceerd op 10 november 2018 om 17:02


Ga lekker het Turia park in Valencia op de fiets beleven en ontdekken

Ga lekker het Turia park in Valencia op de fiets beleven en ontdekken. Ga lekker op de fietsen naar het Turia park van Valencia. Huur een fiets in Valencia en ga lekker op ontdekking of ga met een gids op de fiets langs de mooiste bezienswaardigheden van Valencia! Ook op de fiets naar het strand behoort tot de mogelijkheden.

 

Neem een kijkje in het oude centrum

Op menig reisgids of -website wordt bij Valencia beeld geplaatst van Ciudad de las Artes y Ciencias. Maar weinig mensen weten hierdoor dat de Spaanse stad – net als Barcelona, Málaga en Sevilla – ook een oud stadscentrum kent. Ciutat Vella, zoals dit deel heet, is een aaneenschakeling van kleine, smalle straatjes met prachtige gebouwen.

Je vindt hier tevens enkele van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad. Neem een kijkje bij Mercado Central, bewonder de imponerende kathedraal, beklim de bijbehorende gotische klokkentoren El Miguelete, bezoek de zijdebeurs La Lonja een pik een terrasje op Plaza de la Virgen. Om slechts enkele voorbeelden te noemen…Ga fietsen in het Turia park

Twee dingen die je echt moet doen in Valencia; op de fiets stappen én het Turia park bezoeken. Idealiter combineer je dit samen tot één activiteit. Het Turia Park, officieel Jardines de Turia, is voor de inwoners een bijzondere plek.

Op 14 oktober 1957 stroomde de rivier (die er toen nog liep) over. Een flink aantal inwoners van de stad liet het leven en er werd besloten om de rivier om te leggen naar buiten de stad.

Na twee ruime decennia verpauperd te zijn tot braakliggend terrein besloten enkele inwoners dat het tijd was om deze nare herinneringen van zich af te schudden. Ze plantten bomen en struiken en langzaam ontstond er een nieuw stadspark.

Het stadspark is nu bijna de slagader van de stad; het strekt zich uit over een lengte van 9 km en verbindt diverse wijken met elkaar. In het park vind je daarnaast o.a. Ciudad de las Artes y Ciencias, diverse fonteinen, plekken om in de zomer te chillen, paden die uitnodigen tot een ochtendje hardlopen en een unieke speeltuin. Het is daarnaast zalig om door het park te fietsen. Huur voor een appel en een ei een fiets en ga zelf op pad.


Liever een gids bij de hand die je van alles vertelt over het Turia park én de rest van de stad? Via onze partner Baja Bikes kan je diverse fietstours in de Spaanse stad boeken.