Kerst vieren onder de zon op de Canarische eilanden

Gepubliceerd op 11 november 2018 om 08:08


Wil jij kerst vieren op de Canarische eilanden? Geniet van een zonnetje met kerst en beleef een warme kerst!

Ho ho ho, de zon schijnt en het is kerst. Voor veel Nederlanders niet direct een kerstgedachte. Toch is het een unieke manier om kerst te vieren. Kerst op de Canarische eilanden is eens wat anders! Ga in december op vakantie en geniet overdag van het strand en later op de dag van kerstverlichting! Misschien kom je de kerstman nog tegen! Op.. het strand?

Het is maar net wat je liever hebt. Regen en kou of zon zee en strand. Kies je de laatste optie, dan kun je natuurlijk naar verre landen zoals landen in Azië of misschien zuid-Afrika. Je kunt ook naar de Cariben van Europa; de Canarische Eilanden! Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote liggen allemaal op zo'n 4 uur vliegen. En het is gewoon Spaans grondgebied! 's winters is het hier zo'n 20 graden Celsius en er is genoeg te doen! Zo kun je naar kerststallen op alle eilanden, er zijn kerstmarkten en in de grote steden zoals Las Palmas op Gran Canaria en Santa Cruz (Tenerife) zijn er concerten. Gewoon in de open lucht want het is lekker weer!Kerstvakantie Gran Canaria

Je hoeft natuurlijk niet de hele dag aan kerst te denken. Op Gran Canaria kun je overdag gaan hiken, en 's avonds lekker van de kerstsfeer genieten. Er zijn ruige bergen op het eiland. En natuurlijk overal mooie stranden en palmbomen. Niet echt waar je aan denkt bij een kerstvakantie, maar wel heel erg uniek!

Sneeuw op Tenerife en sterren op de eilanden

In Nederland hopen we ieder jaar weer op sneeuw tijdens de kerstdagen. Vaak gaat dit feest net niet door. Op Tenerife kan dat wel! Op Tenerife staat namelijk de hoogste berg van Spanje, el Teide. Met meer dan 3.700 meter hoogte is hier 's winters altijd sneeuw! Mocht je op deze berg staan, of op andere plekken van de Canarische Eilanden kun je op heldere dagen goed genieten van de sterrenhemel. Een van de grootste telescopen is niet voor niets gevestigd op La Palma (een van de kleinere eilanden van de Canarische Eilanden). Deze eilanden hebben de helderste sterrenhemel van Europa.


  • Doe in de dalen en bergen vn Gran Canaria een jeepsafari.
  • Op Las Palmas is een grote krater met de naam Caldera de Bandama.
  • Dolfijnen kun je ook spotten in de buurt van de Canarische Eilanden! Boek een dolfijnentocht.

Populaire Dagtrips en Excursies op Gran Canaria


Kerstvakantie Tenerife

En denk je dat je de enige bent tijdens kerst op deze eilanden? Zeker niet! Duizenden toeristen stappen ieder jaar weer in het vliegtuig op weg naar de Canarische zon. En ookj met kerst! Sowieso zijn deze eilanden 's winters helemaal in, de mooie stranden gecombineerd met het mooie weer staan in contrast met het slechte winterweer in Europa.

Op de hoofdstad van Tenerife (Santa Cruz) wordt carnaval groots gevierd. Het is na Rio de Janeiro het bekendste carnaval ter wereld. Het eiland wordt niet voor niets het eiland met de eeuwige lente genoemd.


  • Beklik de hoogste berg (een vulkaan) van Spanje; El Teide.
  • Er is een groot water en pretpark op Tenerife, ideaal voor kinderen! Siam Park.
  • Doe een wijntocht en proef ecologische wijnen.

Populaire Dagtrips en Excursies op Tenerife