Andalusische Oriënt Express - Al Andaluz

Gepubliceerd op 9 oktober 2018 om 11:13


De Andalusische Oriënt Express van Al Andalus

De Andalusische Oriënt Express van Al Andalus - Al Andalus Expreso is een luxe treinreis in de stijl van de Orient Express, die je mee terug neemt naar de glamour van het Belle Epoque, een reis in een sfeer van elegantie en distinctie.

 

Oriënt Express
Zes dagen en vijf nachten lang gidst deze trein je door de mooiste gebieden van Andalusië: een uniek perspectief op het sublieme Andalusische landschap! Opstappen en afstappen gebeurt altijd in Sevilla. De treinreis houdt halt in de mooie historische dorpen van Córdoba, Baeza, Ubeda, Granada, Ronda, Cádiz, Sanlúcar en Jerez de la Frontera, om weer te eindigen in Sevilla. Al Andalus omvat vier salonrijtuigen, twee standaard kamerrijtuigen, vijf wagens met speciale suites, een rijtuig met keuken en bergruimte, motorrijtuigen en de personeelswagen.

De meeste coupés herbergen twee eenpersoonsbedden, en alle coupés bezitten een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel. Overdag worden de bedden ingeklapt en komt er dus meer ruimte vrij voor tafel en stoelen. Ook een kleerkast, laden en bagageruimte zijn aanwezig.

 

De temperatuur kan je individueel regelen met airconditioning en verwarming. Eivolle coupés zijn ook volledig uit den boze, want de maximale capaciteit bedraagt slechts 64 reizigers. Voor deze luxueuze cruise op sporen tel je rond de 2500 euro’s neer. Hierbij inbegrepen zijn wel alle maaltijden, snacks, entreegelden en gidsen.

 

In zes dagen doet de trein zeven verschillende steden aan in het zuiden van Spanje: Granada, Bobadilla, Ronda, Jerez de la Frontera, Baeza, Sevilla en Córdoba. Bij de prijs inbegrepen zijn gidsen, entreegelden, alle maaltijden en snacks.

 

Oriënt Express
Zes dagen en vijf nachten lang gidst deze trein je door de mooiste gebieden van Andalusië: een uniek perspectief op het sublieme Andalusische landschap! Opstappen en afstappen gebeurt altijd in Sevilla. De treinreis houdt halt in de mooie historische dorpen van Córdoba, Baeza, Ubeda, Granada, Ronda, Cádiz, Sanlúcar en Jerez de la Frontera, om weer te eindigen in Sevilla. Al Andalus omvat vier salonrijtuigen, twee standaard kamerrijtuigen, vijf wagens met speciale suites, een rijtuig met keuken en bergruimte, motorrijtuigen en de personeelswagen.De meeste coupés herbergen twee eenpersoonsbedden, en alle coupés bezitten een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel. Overdag worden de bedden ingeklapt en komt er dus meer ruimte vrij voor tafel en stoelen. Ook een kleerkast, laden en bagageruimte zijn aanwezig. De temperatuur kan je individueel regelen met airconditioning en verwarming. Eivolle coupés zijn ook volledig uit den boze, want de maximale capaciteit bedraagt slechts 64 reizigers. Voor deze luxueuze cruise op sporen tel je rond de 2500 euro’s neer. Hierbij inbegrepen zijn wel alle maaltijden, snacks, entreegelden en gidsen.

 

In zes dagen doet de trein zeven verschillende steden aan in het zuiden van Spanje: Granada, Bobadilla, Ronda, Jerez de la Frontera, Baeza, Sevilla en Córdoba. Bij de prijs inbegrepen zijn gidsen, entreegelden, alle maaltijden en snacks.

 

Inbegrepen:
    *     6 dagen/5 nachten aan boord van “Tren Al Andalus” in een standaard of superior suite compartiment
    *     5 x ontbijt, 5x lunch en 5x diner aan boord van de trein of in restaurants zoals omschreven in het programma 
    *     begeleiding tijdens de hele treinreis door een Spaans/Engelssprekende gids
    *     busvervoer naar de verschillende bezienswaardigheden als in programma
    *     alle entreegelden – volgens programma
    *     prima service van de treinbegeleiding


Andalusische Oriënt Express - Al Andaluz

Dag 1 (zondag): Sevilla – Córdoba
Vertrek van de trein om 12.00 uur vanaf het station Santa Justa in Sevilla  Na aankomst in Cordoba rijdt u per bus naar het historische centrum van de stad waar we de Mezquita , Kathedraal en de Juderia wijk bezoeken De lunch zal worden gebruikt in een typisch restaurant in Cordoba en het diner in de trein.

Dag 2 (maandag): Córdoba – Baeza – Ubeda – Granada
Na het ontbijt in de trein staat onze bus klaar bij het station Linares/Baeza waar we een bezoek brengen aan het Olijfoliemuseum. Vervolgens rijden we naar Baeza dat beschermd wordt door UNESCO en op de Werelderfgoedlijst staat. Aansluitend gaat u ook naar Ubeda per bus, een mooi historisch en monumentaal stadje. Vervolgens terug naar onze trein waarbij u onder het genot van een heerlijk glas wijn en diner via de olijfboomgaarden en prachtig landschap naar Granada gaat.

Dag 3 (dinsdag): Granada
Na het ontbijt bezoeken we het Alhambra Paleis en z’n mooie tuinen. Het bezoek zal ongeveer 2,5 uur duren waarbij u uitleg krijgt over de geschiedenis van dit imposante complex. Vervolgens bezoeken we de prachtige stad Granada met zijn Albaicin-wijk, het Sacromonte en de kathedraal. Het diner gebruiken we in een fijn restaurant in de stad waarna we ook nog een typische Andalusische flamencoshow zullen bezoeken.Dag 5 (donderdag): Cádiz – Jerez de la Frontera – Sanlucar – Jerez de la Frontera
Na het ontbijt komen we in Jerez aan waar we één van de bekendste Bodega’s gaan bezoeken. Daarna brengen we een bezoek aan makende Real Escuela Andaluza de Arte met dansende paarden. Na de lunch rijden we naar Sanlucar de Barrameda waar we een mooie boottocht gaan maken.  In de avond gebruiken we het afscheidsdiner in een restaurant, waarna we terugkeren naar onze trein.

Dag 6 (vrijdag): Jerez de la Frontera – Sevilla
Na het ontbijt komen we in Sevilla aan, onze eindbestemming.

Vertrekdata Normaal gesproken vertrekt de Al Andalus een keer per week in het 'hoogseizoen' april, mei, juni en september en er zijn slechts twee vertrekdata in november en december. Tussen 3 juli en eind augustus reid de trein onregelmatig.

 

Prijzen

De prijzen variëren van: standaard suite € 2565,- tot  € 3400-superior

Contact & Boekingsinformatie

Neem voor prijzen, vertrekdata en reserveringen contact op met

Al Andalus Expreso,

Capitán Haya 55, 28020 Madrid,

van maandag tot vrijdag 9.00 tot 19.30, zaterdag 9.30 to 13.30.

Tel: +34 91 570 16 21,

fax: +34 91 571 74 82.

Email: alandalus@alandalusexpreso.com

 

Kijk ook eens op: Als pelgrim door Spanje met Al Andaluz

 

Bron: FD-travel