Formentera, het sierlijke onbekende zusje van het Balearen eiland Ibiza

Gepubliceerd op 29 september 2018 om 19:00


Het prachtige eiland Formentera

Het prachtige eiland Formentera, het sierlijke onbekende zusje van het mooie Balearen eiland Ibiza. De meeste gaan naar Ibiza. Klaar, dan het is een heerlijk en prachtig eiland. Maar zoek je het wat rustigere, met mooie en onbekendere plekken? Dan ga je naar het het het sierlijke, onbekende, kleine zusje, van het eiland Ibiza, Formentera. Alles is er een beetje kleiner, zonder het blitse uitgaansleven, maar mét een heerlijke natuur.

 

Hier vind je nog het echte vakantiegevoel

Zeven kilometer zuidelijk van Ibiza ligt Formentera met ongeveer tienduizend inwoners. Je kunt in een dag helemaal rond het eiland lopen. Formentera is makkelijk te bezoeken als dagtrip vanuit Ibiza, maar een dag is eigenlijk niet genoeg om optimaal van het eiland te genieten. Blijf je lekker een paar dagen of langer op Formentera, breng dan zeker een bezoek aan de sfeervolle hoofdstad Sant Francesc Xavier, met de gelijknamige witte kerk. Je kunt hier heerlijk dwalen door de mooie straatjes, lekker shoppen en natuurlijk uitgebreid eten. Perfect voor het echte vakantiegevoel.

 

Tips Formentera: fiets het eiland rond

Formentera is een bestemming voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Of je nu van fietsen of wandelen houdt, het is in elk geval een must om naar Far de la Mola te gaan. Dit is een vlak plateau dat hoog boven zee uittorent en waar je het mooiste uitzicht over het eiland hebt. Op de klif staat ook nog eens een oude vuurtoren, zeker het bekijken waard. Ben je niet zo’n fietser? Huur dan een scooter in het havenplaatsje La Savina en toer zo het hele eiland rond.

 

Formentera bezienswaardigheden: zoutpannen van Ses Salines

In het noorden van Formentera ligt het natuurpark Ses Salines, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit park moet je zeker bezoeken, want de natuur is geweldig. Roze meren en zoutpannen: dit is een uniek gebied.


Canarische eilanden

Ga lekker shoppen op een hippiemarkt in Formentera:

Toe aan iets meer levendigheid? Fiets dan op woensdag of zondag naar hippiemarkt La Mola. Dit is een kleine markt in Pilar de la Mola en je kunt hier volop leuke kleding, sieraden en andere spullen shoppen. Ben je op zoek naar een goede uitvalsbasis op Formentera,

 

Formentera restaurants: vis eten in Es Calo

Niet alleen in de hotels, maar ook erbuiten kun je op Formentera heel goed eten. Niet zo gek, want je bent nu eenmaal op een Spaans eiland. Ben je dol op verse vis, scooter of fiets dan naar het oude vissersdorp Es Calo. Dit dorp werd lang geleden gesticht door monniken. Je vindt hier een mooi, klein strand met volop leuke restaurantjes. De menu’s staan vol verse visgerechten, lastig kiezen dus!

 

Ga eens lekker relaxen op de stranden van Formentera

Heb je al het moois van Formentera bewonderd, dan is het tijd om lekker te relaxen. Juist daar is Formentera perfect voor, want het eiland heeft een groot aantal prachtige stranden. De mooiste stranden zijn Caló des Mort, Sa Roqueta, S’Arenal, Platja de Migjorn en Llevant, maar er zijn nog veel meer mooie baaien om te ontdekken. Formentera heeft ook volop nudistenstranden, zoals het mooie Playa de Ses Illetes, dus kijk van tevoren even goed waar je naartoe gaat.

 

Bron: Zoover.nl    |     Geschreven door Karlijn


Booking.com