Ontdek Spanje » Blog »  Eten en drinken


Eten en drinken in Spanje

Eten en drinken in Spanje betekent: proeven van heerlijke typische Spaanse gerechten. Ontdek Spanje als een Spanjaard beleef de fijne mediterrane keuken. Geniet van de heerlijke, regionale gerechten in de verschillende Spaanse streken, de Spaanse tapas en drink de heerlijke wijnen.


Spaanse Manchego Schapenkaas

Spaanse Manchego Schapenkaas - Spanje · Castilië-La Mancha · La Mancha · De Spaanse Manchego Schapenkaas, is een harde schapenkaas afkomstig uit de regio "La Mancha".

Lees meer »

Spaanse Tapas - Heerlijk tapas eten in Spanje

Olijfpitten, schelpjes, servetjes en sigarettenpeuken op de vloer, dit komt nog steeds  vaak voor in een typische TAPASBAR. Maar het bewijst ook hoe de Andalusiër met veel smaak staat te genieten van zijn tapas. Druk pratend met de andere aanwezende. Niemand zit aan de tafel, en de bediening roept met luide toon de bestellingen naar de bar.

Lees meer »

Het Spaanse Ibérico varken

Het Spaanse Ibérico varken - Pata Negra ham - Het Spaanse Ibérico varken, Het Spaanse Zwarte Varken, Pata Negra is een van de beste rauwe ham soorten. Pata negra ("zwarte poot") is in sommige streken van Spanje, de gebruikte term voor de Spaanse iberico-ham die tot de beste rauwe hamsoorten wordt gerekend. De ham wordt voornamelijk in Zuidwest-Spanje geproduceerd.

Lees meer »

Ook interessant: