In deze tapas restaurants in Barcelona eet je tapas als de locals

Gepubliceerd op 2 juni 2018 om 11:39
In deze tapasrestaurants in Barcelona eet je tapas als de locals

Het geroezemoes van gezelligheid, het klinken van glazen, de vrolijke kleuren van kleine schaaltjes, de geur van knoflook en charcuterie; mijn zintuigen komen niets te kort tijdens een bezoek aan een tapasrestaurant. Deze authentieke barretjes zijn het middelpunt van het stadse leven in  BarcelonaHier komen de locals samen om na een dag hard werken samen te genieten van allerlei verschillende tapas. Als reiziger ervaar je hier het echte Spanje! Wanneer je deze zomer Barcelona bezoekt, mogen deze restaurants niet op je to-do lijst ontbreken.


Tapas La Bona Sort
Tapas La Bona Sort

Tapas La Bona Sort

La Bona Sort is een knus tapasrestaurant in de gezellige wijk el Born. Het restaurant is gelegen in een oud pand, maar heeft een moderne touch gekregen door de inrichting. Het menu is in dezelfde stijl, eigentijdse variaties op klassieke tapas. Heerlijk! De vele planten en lichtjes geven het restaurant een gezellige sfeer. Je kunt hier binnen eten, maar ook plaatsnemen in de romantische  binnentuin.

Adres:

Carrer dels Carders, 12, 08003 Barcelona


Paco Meralgo Barcelona
Paco Meralgo Barcelona

Paco Meralgo

Paco Meralgo is een verstopte parel, net buiten het centrum van Barcelona. Hier komen dan ook bijna geen toeristen, enkel locals. Het leukste aan deze tapasbar vind ik de open keuken. Het is feestje om de kundige chefs ijverig aan het werk te zien. Het eten is dan ook heerlijk en de tapas zijn net een beetje anders dan anders.

Adres:

Carrer de Muntaner, 171, 08036 Barcelona


Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

Cal pep Barcelona
Cal pep Barcelona

Cal pep

Dit is een hele verassing. Wanneer je Cal pep binnen komt, lijkt het alsof je je in een kleine bar bevindt. Maar wanneer je naar achteren loopt, vind je daar een heus tapas restaurant. Wat ook spannend is, is dat Cal Pep geen menu heeft. De bediening gaat steeds rond met verschillende tapas. Elke ronde geef je aan of je mee eet of niet. Dit is de beste manier om je onder te dompelen in de echte Spaanse keuken!

Adres:

Placa De Les Olles 808003 Barcelona, Spanje


Ciudad Condal Barcelona
Ciudad Condal Barcelona

Ciudad Condal

Ciudad Concal is echt een begrip onder de Catalanen in Barcelona. Dit is dé plek waar je naartoe gaat voor een lekker drankje, goede tapas en een goed gesprek. Eten doe je niet zittend, maar staand aan de bar. Het is hier dan ook altijd druk en rumoerig, maar het is hier wel echt onbetwistbaar Spaans.

Rambla de Catalunya, 18, 08007 Barcelona, Spain


El Xampanyet Barcelona
El Xampanyet Barcelona

El Xampanyet

Ook El Xampanet is populair onder de locals. Er staat soms zelfs een rij voor de deur. Maar hoe lang je ook moet wachten, het is het driedubbel waard. Je geniet hier van heerlijke Spaanse charcuterie, kazen en het lekkerste tomatenbrood wat je ooit proefde. Tip van mij: bestel de huiscava, die is niet duur en ontzettend lekker.

Carrer de Montcada, 22, 08003 Barcelona, Spain

 

Bron: Elizawashere.nl/


Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.