De populaire Spaanse Costa's en zijn stranden

Gepubliceerd op 16 juni 2018 om 09:18

De Spaanse Costa's - De populaire stranden aan de Spaanse Costa's - Welke Spaanse kust, of Costa ga jij bezoeken? De Spaanse Costa's hebben prachtige stranden van heerlijke familiestranden tot rustige baaitjes en naaktstranden.



Playa Los Muerto, Andalusië

De naam van dit strand, ‘Strand van de doden’ is een beetje morbide, maar dat maakt het geen minder mooie plek. Dit strand in natuurpark Cabo de Gata is breed en lang en nog niet zo druk. Je moet er twintig minuten voor lopen, maar dat is de moeite meer dan waard.

De populairste en mooiste Spaanse stranden

Playa de Ses Illetes, Formentera

Formentera is het kleine zusje van Ibiza en de stranden zijn hier paradijselijk. Playa de Ses Illetes werd eerder al verkozen tot het mooiste strand van Spanje, dankzij het witte strand en het turquoise water. Je waant je hier even op een Caribisch eiland. Op zoek naar een mooi hotel op Formentera? Kijk dan eens naar het comfortabele, direct aan zee gelegen  Hotel Riu la Mola

 

Morro Jable, Fuerteventura

Ook de Canarische Eilanden horen bij Spanje en ook hier vind je prachtige stranden. Op het eiland  Fuerteventura bijvoorbeeld. Bezoek zeker het strand van Morro Jable in het natuurgebied Jandia. Brede, eindeloze stranden, knalblauw water en wit zand: wat wil je nog meer?

 

Cala Xarraca, Ibiza

Misschien wel het mooiste strand van het eiland  Ibiza is Cala Xarraca. Dit zandstrand is niet groot, maar de ligging is prachtig en het water is glashelder. Er is maar één restaurant, maar daar eet je dan ook de lekkerste verse vis. Zoek je naar een mooi appartement van waaruit je Ibiza kunt verkennen, kies dan voor  Appartement Benet los Pinares.



Playa de Isla Canela, Andalusië

Naar  Andalusië ga je niet alleen voor mooie steden als  Sevilla en Granada, je vindt er ook schitterende stranden. Het eiland Isla Canela ligt in de monding van de rivier Guadiana en hier vind je een kilometerslang gouden strand. Aanrader voor een dagje relaxen.

 

Playa del Silencio, Asturië

Een strand met de naam ‘strand van de stilte’: daar moet het wel ultiem ontspannen zijn. Dat klopt: op Playa del Silencio kun je helemaal tot rust komen. Voorzieningen zijn er niet, dus neem wel wat te eten mee. Meer heb je niet nodig voor een perfecte stranddag.

De populairste en mooiste Spaanse stranden

Zahara de los Atunes, Costa de la Luz

Ben je dol op eindeloze stranden en helderblauw water, dan zit je goed op Zahara de los Atunes. Dit strand is maar liefst acht kilometer lang, het zand is wit en de zonsondergangen zijn er prachtig.

 

PLaya de la Concha, San Sebastián

Relaxen op het strand en een citytrip combineren? Kies dan voor Playa de la Concha in San Sebastián. Dit strand geldt als een van de beste stadsstranden ter wereld en je kunt het mooi combineren met een culinaire ontdekkingstocht door het leuke San Sebastián.

Booking.com

Mooiste stranden van Spanje: Playa de Bolonia, Andalusië

Playa de Bolonia is een wit zandstrand in de buurt van Tarifa. Het strand ligt prachtig aan een baai met kraakhelder water, met daarachter hoge zandduinen. Even wat cultuur snuiven? Bezoek dan de ruïnes van Baelo Claudia, een goed bewaard gebleven Romeinse stad.

 

Sa Calobra, Mallorca

Spanje heeft natuurlijk ook een aantal prachtige eilanden, waaronder Mallorca. Hier barst het van de mooie stranden, zoals Sa Calobra. Je vindt hier twee stranden, omringd door helderblauw water en indrukwekkende rotspartijen.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Misschien ook interessant: