Dé beste apps voor je vakantie

Gepubliceerd op 23 juni 2019 om 09:54

Hier vindt je dé beste apps voor je vakantie - Zoek je een gratis stadsplattegrond of een origineel restaurants, voordelige entreekaarten dan zijn deze apps helemaal geweldig.   Zo, he,he eindelijk is het zover alles is klaar koffer gepakt, je iPhone opgeladen, de tickets zijn uitgeprint. Stop, welke apps moet ik op mijn iPhone geïnstalleerd hebben, ligt natuurlijk ook een beetje wat je gaat doen en waar je naar toe gaat. Deze apps voor je vakantie mag je eigenlijk niet missen, dan je iPhone kan echt je maatje zijn in het buitenland.

vakantieapp

Google Maps

Google Maps is onmisbaar hiermee kun je ook, je kaarten offline bewaren. Als je op vakantie gaat? Dan is Google Maps het beste wat je hebben kunt voor realtime GPS-navigatie, verkeersupdates, OV-reisinformatie en daarbij heb je ook nog eens uitgebreide informatie over jouw plaats of stad.

Deze app is uitsluitend beschikbaar in de App Store voor iOS-apparaten.

Rome2Rio: plan je route in een flits

Wow! We zijn niet minder dan verbluft door deze site. Tik je vertrekadres én aankomstadres in en de app Rome2Rio spuugt als de bliksem je volledige route uit. Welke bus of trein je moet nemen, hoe laat, hoever je moet lopen tussen de stations. Ook de vluchten worden vermeld, en de autoroutes. Plus de kosten van alle mogelijke vormen van vervoer. De app bestrijkt 160 landen, dus ideaal om je reis te plannen.

Uber en Ola: goedkoop van A naar B

Ritje nodig van je hotel naar de airport van Las Vegas? Wat met de taxi 22 dollar kost, bedraagt met de Uber app nog geen 14 dollar. Downloaden dus, deze supersaver. En er is een nieuwe ster aan het firmament: Ola Cabs. Handig voor als je in Azië reist. Ola schijnt een stukje goedkoper te zijn én ze werkt supereffectief samen met de populaire fooddelivery dienst FoodPanda. Dus lekker eten én een voordelige autorit. Need we say more?

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Google Translate

Ga je op vakantie naar het buitenland en je spreekt niet de taal dan is Google Translate onmisbaar. Dan Google Translate heeft een handige vertaalfunctie maar je kunt ook je camera van je iPhone gebruiken, voor bijvoorbeeld buitenlandse verkeersborden ook die worden dan netjes voor je vertaalt. Daarbij werkt de app ook offline, maar dan eerst het talenpakket downloaden.

Deze app is uitsluitend beschikbaar in de App Store voor iOS-apparaten.

Spotted by Locals: tips over alles-en-nog-wat

De app Spotted by Locals biedt geen tours aan, maar laat locals hun meest waardevolle tip(s) voor de stad geven. Zo weet Ana uit Amsterdam dat je bij Community Kitchen MKZ op de Eerste Schinkelstraat een heerlijk vegan driegangenmenu scoort voor 5 euro. Kijk, dat zijn nog eens adresjes. Jeremy uit Montreal prijst met verve de kunstexpositie Belgo Visions aan met 'zillions of art pieces'. Deze luitjes weten waarover ze praten.

App de Vakantiedokter

Het is natuurlijk heel vervelend als je ziek wordt op vakantie, maar als het toeval zo wil dan is het toch goed dat je een betrouwbare app op je iPhone heb staan. Deze app de Vakantiedokter heeft veel goede tips en is beschikbaar gesteld door het Zilveren Kruis. Waarmee je direct in contact kunt komen met een medewerker c.q. medewerkster om vragen te stellen. Ben je geen lid van het Zilveren Kruis kun je deze app toch gratis downloaden en gebruiken.

Deze app is uitsluitend beschikbaar in de App Store voor iOS-apparaten.

ANWB Vakantiehulp: op reis met allesweter

Betweters hebben we een broertje dood aan, maar deze allesweter-app mag gerust met ons mee op vakantie. Wat weet de app ANWB Vakantiehulp zoal op te lepelen? Tol- en brandstofprijzen in Europa bijvoorbeeld, een vakantiechecklist, route-informatie, lokale verkeersregels en - superhandig - een taalgidsje in 15 talen. Uiteraard vind je de ANWB Alarmcentrale moeiteloos met deze handige app. Inpakken en wegwezen dus!

With locals: stappen met een inwoner

Niets ten nadele van reisboeken schrijvers, maar de échte kenners van de stad zijn natuurlijk de bewoners zelf. De app WithLocals biedt maar liefst 1200 Unieke Tours en Activiteiten met echte locals. Geef aan waar je heen wilt, hoe je gezelschap is samengesteld en of je interesse hebt in een kunsttour, kooklessen, de highlights of juist de onbekende attracties. Ook de prijsrange kun je instellen. Een wandeling met tien proeverijen in Lissabon kost bijvoorbeeld € 49,- per persoon. Schrijf ons maar in.

Foursquare: het allerbeste ontbijtrestaurant

Wil je om acht uur's ochtends als een koning ontbijten in Den Haag? Of Milaan? Of waar dan ook? Geef de vijf aan Foursquare City Guide. Deze app weet feilloos waar je bent en ook dat je geen vijftien kilometer wilt lopen voor een broodje BLT. De adressen (voor ontbijt, lunch, diner, nachtleven en bezienswaardigheden) kregen allemaal een 'rating' van de appgebruikers. Deze superhandige lijsten zijn dus echt #nospon.

Misschien ook interessant :

Bron: ANWB