DE MEEST GELIEFDE ZOMERFEESTEN IN SPANJE

Gepubliceerd op 22 juni 2019 om 09:49

De zomer is weer begonnen, dus is het tijd voor strand, zee en de zon. En natuurlijk heel vele en vooral ook leuke zomerfeesten die in de zomermaanden overal in het vakantieland Spanje plaatsvinden.Het is bijna onmogelijk om al deze zomerfeesten op te noemen, dan elk dorp of stad heeft wel zijn eigen feestje neem daarbij ook nog eens de verschillende regionale feesten, dus in het kort onmogelijk al deze feesten op te noemen. Maar hier de bekendste en populairste feesten van Spanje in de zomermaanden tussen juni en augustus.

La batalla del vino (29 juni)

La batalla del vino (29 juni)

Terwijl men in Valencia met tomaten gooit tijdens het Tomatina festival gebeurt dat in La Rioja met wijn tijdens het Haro festival beter bekend als “la batalla del vino”. Het feest vindt plaats in het kleine middeleeuwse dorp Haro in de La Rioja Alta wijnstreek waar 40% van alle Rioja wijnen vandaan komen. Tijdens het feest is het de gewoonste zaak van de wereld om compleet doordrenkt met wijn door de straten te lopen en te feesten … en uiteraard wijn te drinken.

San Fermín (6/15 juli)

San Fermín (6/15 juli)

Wie heeft er nu niet gehoord van het stierenrennen in Pamplona. Het voor de stieren uit rennen is slechts een klein onderdeel van de San Fermín feesten in de stad Pamplona, in de regio Navarra. Elke ochtend tussen 6 en 15 juli worden de stieren losgelaten op de straten van de stad waarbij de meer dan 500 kilo wegende dieren gedurende slechts enkele minuten achter honderden renners lopen. Rondom dit stierenrennen zijn er echter veel meer festiviteiten waarbij de hele stad (en de duizenden toeristen) feest viert.

Dia de Santiago (25 juli)

Dia de Santiago (25 juli)

Elk jaar op 25 juli wordt in de stad Santiago de Compostela en in heel de regio Galicië de Dia de Santiago gevierd. Zoals bekend is Santiago de Compostela het eindpunt van de pelgrimsroute en dus is het op de dag van de schutspatroon van Galicië een grote drukte in de stad aangezien er veel wandelaars zijn die op die dag de route willen beëindigen. Er zijn veel activiteiten rondom dit feest en het is zeker de moeite waard om eens in je leven mee te maken.

Feria de Málaga (15/24 augustus)

Feria de Málaga (15/24 augustus)

Naast de bekende Semana Santa rond Pasen staat Málaga ook bekend om de Feria de Málaga. Het feest is te vergelijken met de wereldberoemde Feria de Abril in Sevilla maar dan iets kleinschaliger en minder druk. Dit houdt uiteraard niet in dat er flink gefeest wordt in traditionele stijl met klederdrachten, paard en wagens en processies door de stad. 

Carreras de Caballos de Sanlúcar (9/27 augustus)

Carreras de Caballos de Sanlúcar (9/27 augustus)

De paardenrennen wedstrijden van het Zuid Spaanse Sanlúcar zijn in Spanje zeer bekend en worden elk jaar weer door duizenden mensen bezocht. Tussen 9 en 27 augustus worden er verschillende paardenrennen wedstrijden gehouden op de stranden van Sanliqueñas in Sanlúcar de Barrameda in de provincie Cádiz. De paardenraces van Sanlúcar worden al sinds 1845 op het strand gehouden en vinden tegenwoordig plaats gedurende twee 3-daagse evenementen.

La Tomatina (28 augustus)

La Tomatina (28 augustus)

Het grote tomatengevecht van het kleine dorp Buñol in Valencia is wereldberoemd en wordt elk jaar weer door duizenden deelnemers vanuit de hele wereld bezocht. Dit traditionele feest vindt altijd plaats op de laatste woensdag van de maand augustus, dit jaar op de 28e waarbij het gevecht begint om 11 uur in de morgen end e dagen daarvoor en daarna gevuld zijn met uitbundige feesten.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Misschien ook interessant :