De Spaanse Dag in de Domstad Utrecht

Gepubliceerd op 10 juni 2019 om 14:19

In Utrecht vindt op zaterdag 22 juni De Spaanse dag plaats

De Spanje liefhebbers in Nederland kunnen op zaterdag 22 juni hun hart ophalen. Dan vanaf 11 uur t/m 19 uur kun je gratis "De Spaanse Dag" bezoeken in de domstad Utrecht. Dan organiseert het Spaans Verkeersbureau diversen activiteiten zodat je die dag kennis kunt maken met de grote veelzijdigheid van Spanje. hierbij zullen ook de minder bekende Spaanse aspecten e onder de aandacht worden gebracht.

ontdek-spanje

Op het Domplein en in Instituto Cervantes staat de hele dag in het teken van de Spaanse taal, cultuur en gastronomie.

De organisatoren van dit evenement zijn het Spaans Verkeersbureau www.spain.info en Instituto Cervantes www.utrecht.cervantes.es

 

Er zullen op deze dag verschillende activiteiten plaatsvinden op het Domplein (voor de Domtoren) en het daaraan gelegen Instituto Cervantes (25-jarig jubileum). Er is een zeer gevarieerd programma met o.a. flamenco-optredens, ham- en sherry proeverijen, proeverijen van traditionele gastronomische producten uit verschillende streken, wijnproeverijen, paella-workshops en -proeverijen, optredens, presentaties door Edwin Winkels, kinderactiviteiten.De volgende Spaanse regio’s en eilanden zullen tijdens deze Spaanse Dag vertegenwoordigd zijn: Andalusië, Extremadura, Ibiza, Formentera, Galicië, Tenerife, Lanzarote en Murcia.

 

Carnaval Comparsa

Op het podium zijn optredens van de Carnavalsgroep Los Joroperos, de groepswinnaar van het Carnaval 2019 in Santa Cruz de Tenerife. Uiteraard mag de flamenco niet ontbreken en dus geeft de Sevilliaanse Flamenco danseres Irene Alvarez een optreden. Camaleón, een Flamenco Latin Folk groep opgericht in 2015 in Amsterdam en zangeres Isabel Bermejo zorgen voor de juiste Spanje stemming.

Website: www.joroperos.com

  

Isabel Bermejo

Isabel Bermejo (La Rioja, Spanje) studeerde cum laude af aan het conservatorium van Maastricht, en slaagde ook cum laude voor haar eindconcert van de masteropleiding wereldmuziek aan het conservatorium Codarts (Rotterdam) en de opleiding tot muziekdocent. Samen met gitarist Michalis Michailidis (Griekenland) en percussionist Javier Herrero (Spanje) vormen ze een heel intiem trio dat de Spaanse poëzie en de Latijns-Amerikaanse folkloristische muziek met een vleugje moderne jazz samenbrengt.

Website: www.isabelbermejo.com

 
 

Flamenco: Edsart Udo de Haes (gitaar), Irene Álvarez (dans), Antonio Paz (zang)

De Sevilliaanse Flamenco danseres Irene Alvarez begint haar opleiding in klassiek-Spaanse dans reeds op negenjarige leeftijd bij de befaamde Matilde Coral aan het “Real Conservatorio de Musica y Danza” te Sevilla. In 1993 behaald ze daar haar diploma en sindsdien heeft ze haar opleiding voortgezet bij dans-grootheiden als El Güito, Manolo Marin, Javier Latorre, Isabel Bayón, José Galván, Pilar Ogalla, Angel Atienza en Manuel Betanzos. Voortbouwend op de traditionele Flamenco heeft ze haar eigen, onmiskenbare stijl ontwikkelt die zich steeds beweegt tussen een impulsieve, soms vrij moderne expressie, en de feminiene elegantie die het kenmerk is van de Sevilliaanse school.

Irene Alvarez: www.irenealvarez.eu

 
Camaleón is een Flamenco Latin Folk groep

Camaleón is een Flamenco Latin Folk groep opgericht in 2015 in Amsterdam. Het repertoire is een mix van Flamenco (rumba, tangos, alegrías) en intieme akoestische Spaanse en Zuid-Amerikaanse songs. Muziek van Los Delinqüentes, Silvio Rodríguez, Gipsy Kings en vele anderen. Camaleón speelt in theaters en op festivals in Nederland en heeft afgelopen twee jaar een zomertournee door Spanje gemaakt. In het bijzonder speelden zij op het festival La Isla Ciudad Flamenca in San Fernando (Cádiz).

Facebook: www.facebook.com/camaleonmusica

 

Uiteraard is er ook plaats voor de Spaanse gastronomie met de presentatie van olijfolie, taarten (tortas), kersen en cava, wijnen, Spaanse ham en het snijden daarvan etc.

Meer informatie is te vinden op de website van De Spaanse Dag maar hieronder is alvast het programma en de plattegrond van het Domplein te zien.

Gedurende de dag zullen er activiteiten zijn in de volgende ruimtes:

In het Instituto Cervantes

  • Kinderactiviteiten – Bibliotheek: verhaal vertellen, knutselen…
  • Academische ruimte – Rode zaal: informatie over cursussen van Instituto Cervantes
  • Presentaties: lezingen…

 

Domplein

  • De 8 Spaanse bestemmingen zullen in de verschillende kramen informatie geven en gastronomische producten aanbieden. In de España-kraam zullen er ham- en sherryproeverijen zijn
  • In de Spaanse markt zullen er bedrijven zijn die informatie en proeverijen geven en wijn en andere gastronomische producten verkopen.
  • Bar & terras: een aangename plek om iets te eten en een beetje uit te rusten om daarna weer verder te kunnen genieten.
  • Toneel: hier zullen gedurende de gehele dag diverse flamenco- en muziekoptredens zijn.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Misschien ook interessant: