Hoe krijg ik een gratis hotel upgrade?

Gepubliceerd op 21 maart 2019 om 07:11


Hoe krijg ik een gratis hotel upgrade? Om op deze vraag een antwoord te krijgen ‘Hoe krijg ik een gratis hotel upgrade?’  Hebben we de best bewezen tips van fervente vakantiegangers voor je verzameld.

Zó regel je een gratis hotel upgrade

    * Boek een kort verblijf

    * Check laat in

    * Meld een speciale gelegenheid

    * Zorg dat je aangemeld bent voor het loyaliteitsprogramma

    * Vraag het altijd

Boek een kort verblijf

Wanneer je een nachtje logeert bij een hotel (bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg, een stedentrip of een rondreis), is de kans groter dat je een upgrade krijgt. Vaak kan er makkelijker met kamers geschoven worden op de korte termijn dan wanneer je een langere tijd in het hotel verblijft.


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
De Jong- zonvakanties Spanje Eliza was here!
Solmar Zon bestemmingen - Spanje

Check laat in

Wat betreft hotel upgrades kan het helpen als je laat op de dag aankomt. De kans is dan groter dat je kosteloos een mooiere kamer krijgt. Het hotel heeft bijvoorbeeld nog wat duurdere lege kamers om te vullen. Wanneer ze jou een upgrade geven, kunnen ze de goedkopere kamer weer in de verkoop doen.

Loyaliteitsprogramma

Ga je graag naar dezelfde hotelketen? Loyaliteit heeft zijn voordelen. Hotels geven regelmatig upgrades en extra’s aan gasten die loyaal zijn aan hun merk. Meld je aan voor het loyaliteitsprogramma van je favoriete hotel(keten) en zorg altijd dat je hotelreservering gekoppeld is aan je account. Wanneer je dit terloops bij het inchecken noemt, zou je zomaar eens een upgrade voor jezelf geregeld kunnen hebben.

Speciale gelegenheid

Boek een hotel met een speciale gelegenheid en zorg dat je het op tijd laat weten dat je iets te vieren hebt. Experts zeggen dat je dit al moet vermelden bij je boeking: ‘Meestal, als kamers niet zijn geboekt, staat de persoon die je incheckt open voor een upgrade wanneer je iets bijzonders te vieren hebt.’

Het is ook niet ongebruikelijk voor newly weds of mensen die een jubileum vieren om een gratis extraatjes te krijgen, zoals champagne of chocolaatjes. Wanneer je het hotel niet meldt dat je iets te vieren hebt, loop je dat sowieso al mis. Misschien krijg je de penthouse suite niet, maar hoteltraktaties en voorzieningen zijn meestal erg prijzig. Dat pik je toch weer even mee!

Vragen staat vrij

Brutale mensen hebben de halve wereld, zeggen ze toch altijd? Als je het niet probeert, weet je sowieso dat het niet gaat lukken. Of je nu aan de desk bij de autoverhuur staat, bij de vliegtuigmaatschappij of bij het hotel: vragen staat vrij. Als je ervoor besluit te gaan, kleed je netjes, wees specifiek met je verzoek, en bovenal, altijd beleefd.

 

Vakanties aan de Spaanse Costas     

Voorjaarsvakantie     Meivakantie     Zomervakantie     Herfstvakantie     Kerstvakantie

 

Bron: Zoover.nl    |     Author: Marloes

Bron: Zoover.nl