Ontdek Spanje » Bezienswaardigheden in Spanje »  Nationale Musea in Spanje - Museum SpanjeNationale musea in Spanje

Musea in Spanje - Museum Spanje. De Nationale Musea in Spanje is een netwerk van Spaanse musea die veelal onder het Spaanse Ministerie van Cultuur staan Musea in Spanje - De Nationale Musea in Spanje

Musea in Spanje - In Spanje kunt U cultuur opsnuiven dan Spanje heeft een groot aantal indrukwekkende musea. De enorme rijke geschiedenis van Spanje vindt de culturele reiziger terug in de vele indrukwekkende musea. Waar vele werken hangen van wereldformaat, zoals bijvoorbeeld Velázquez, Goya, Miró, Dalí, Picasso… en ook El Greco, Tintoretto, Monet, Van Gogh, Kandinsky… Spanje telt meer dan 1.500 musea die meesterwerken bevatten van de grote, internationaal bekende kunstenaars. Als u op vakantie bent kunt u hiervan heerlijk genieten. Hier vindt u een lijst van de indrukwekkende musea in Spanje.

Musea in Spanje - De Nationale Musea in Spanje

Nationale musea in Spanje
De Nationale Musea is de benaming voor een netwerk van Spaanse musea die meestal onder het beheer staan van het Spaanse Ministerie van Cultuur maar er zijn ook uitzonderingen.


Geschiedenis
De opkomst van de Spaanse musea is nauw verbonden aan het door de adel en de kerk verzamelen van grote collecties kunst. Er ontstaan twee soorten musea met betrekking tot hun eigendom, zowel privaat als openbaar.

 

Het bekendste Nationaal Museum, het Prado
Openbare musea hebben als voornaamste basis de adellijke en kerkelijke collecties. In het bijzonder gaan ze terug op de collecties van Isabel I, Carlos I, Felipe II, Felipe IV, Felipe V, Carlos III en Carlos IV.

In de huidige tijd liggen de collecties van de kerk, na de onteigeningen van hun bezittingen in de negentiende eeuw in gans Europa aan de basis van vele provinciale musea.

De wet 16/1985, die het Spaans Historisch Erfgoed regelt en het Koninklijk Besluit 620/1987 zijn de verordeningen die het Reglement op de Musea van de Spaanse Staat en het Spaanse Museum Systeem goedkeuren.

Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Sevilla in Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje. Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een auto in Spanje zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

Dit gebeurt volgens de definitie van de Internationale Raad voor de Musea “Consejo Internacional de Museos (ICOM)”: «Musea zijn instellingen met een permanent karakter die verwerven, bewaren, onderzoeken, communiceren en tentoonstellen ten behoeve van studie, onderwijs met betrekking tot een verzameling en collectie met een historische, artistieke, wetenschappelijke of technische waarde. (artikel 59.3, Wet 16/1985).

In het bijzonder, het Koninklijk Besluit van 31-7-2009 beschrijft gedetailleerd de verzameling musea die deel uitmaken van het netwerk. de Nationale Musea die eigendom zijn van de staat en onder het beheer staan van de staat en op de tweede plaats de Musea die eigendom zijn van de staat en onder het beheer vallen van de staat of die toebehoren aan de openbare sector zoals het Ministerie van Cultuur of andere Ministeriële Departementen.

 

De lijst van musea
Het netwerk van Nationale Musea bestaat uit:

I. Nationale Musea die eigendom zijn van de staat en onder het beheer van de staat staan:


a. Musea toegewezen aan het Ministerie van Cultuur:


Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

b. Musea toegewezen aan het Ministerie van Defensie:

 

c. Museum toegewezen aan het Ministerie van Volkshuisvesting:

 

d. Musea toegewezen aan het Ministerie van Wetenschap en Innovatie:

II. Nationale Musea die eigendom zijn van de staat en onder het beheer van de staat staan of toebehorend aan de Openbare Sector zoals het Ministerie van Cultuur of andere Ministeriële Departementen


a. Musea toegewezen aan het Ministerie van Cultuur:

 

b. Musea met de medewerking van het Ministerie van Cultuur:c. Musea toegewezen aan het Ministerie van Defensie:

 

d. Museum toegewezen aan het Ministerie van Economie en Financiën:

 

e. Musea toegewezen aan het Ministerie van Openbare Werken:

 

f. Musea toegewezen aan het Ministerie van Wetenschap en Innovatie:

 

Bron: Toerisme in Spanje

Misschien ook interessant:

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!